Leeuwarden
058-288 0288
Bolsward
0515-572200

Start the Future in de bouw

Ontdek de Nieuwe Generatie DAF XDC en XFC

Geoptimaliseerd voor de beste off-roadprestaties

Om optimaal te kunnen voldoen aan de specifieke eisen van ondernemers in de bouwsector, zijn de DAF XDC en XFC voor speciale toepassingen en bouwtoepassingen leverbaar met enkele of dubbele aandrijving en ontworpen voor de zwaarste werkzaamheden onder ruwe omstandigheden. De Nieuwe Generatie XDC is leverbaar met de 10.8 liter PACCAR MX-11 motor. De XFC is daarnaast ook beschikbaar met de 12.9 liter PACCAR MX-13 motor. Beide modellen bieden dankzij hun lage eigengewicht een hoog laadvermogen. De robuuste trucks bieden een grote oploophoek en een grote bodemvrijheid, en hebben een uniek exterieurontwerp met een robuuste bumper en grille en een stalen beschermingsplaat voor de radiateur. De TraXon geautomatiseerde transmissie is leverbaar met speciale software-instellingen voor een uitstekend rijgedrag, zowel op de weg als off-road.

Breed scala aan tandems

Voor uitstekende tractie onder zware omstandigheden biedt DAF zijn XDC en XFC trucks aan met onderhoudsarme tandemassen met dubbele aandrijving:

 • Van een licht 19-tons tandem met enkele reductie (SR1132T), bladvering en schijfremmen of trommelremmen tot 21- en 26-tons varianten (SR1360T) met enkele reductie, schijfremmen en luchtvering.
 • Voor zware en off-road toepassingen zijn de tandems van 21 en 26 ton ook leverbaar met naafreductie (HR1670T).
 • De tandems zijn beschikbaar met een breed scala aan eindoverbrengingen van 3,46:1 tot 7,21:1, om de specificatie perfect af te stemmen op de individuele taak.

Betonmixer

De Nieuwe Generatie DAF XDC/XFC Mixer combineert een lichtgewicht voertuigchassis met een robuuste cabineconstructie voor een hoog laadvermogen en maximale inzetbaarheid. Bovendien zorgen geoptimaliseerde aandrijflijnen voor de soepelste rijervaring, zelfs op zwaar terrein.

 • Superieure tractie op moeilijk terrein
 • Laag chassisgewicht voor maximaal laadvermogen
 • Robuuste 3-delige stalen bumper

Kipper

De Nieuwe Generatie DAF XDC/XFC is dankzij een extreem robuust chassis, 3-delige bumper en een krachtige aandrijflijn geschikt voor kippersystemen en ontworpen voor de zwaarste taken op elk terrein.

 • Extreem robuust
 • Uitstekende terreinwaardigheid
 • Hoog laadvermogen

Vormgeving van de Construction

Zowel de XDC als de XFC zijn speciaal ontworpen voor off-road- en bouwtoepassingen en hebben een 3-delige robuuste stalen bumper, radiateurbescherming, geïntegreerde mistlampen en een grotere bodemvrijheid. De robuuste vormgeving van de voorzijde benadrukt de robuustheid van deze voertuigen nog eens extra. Deze praktische aanpak voor inzet onder zware omstandigheden strekt zich ook uit tot het interieur, met zeer duurzame vinyloppervlakken en voorbereiding voor schakelaars met vaste bedrading voor de opbouw. Zo blijft het premium interieurgevoel behouden nadat de opbouwwerkzaamheden zijn voltooid.

Grote bodemvrijheid en een grote oploophoek

3-delige stalen bumper

Radiateurbescherming

grillestrips

Flexibele opstaptrede (optioneel)

Ideale cross-over: de XD en XF Extra Robust

Geheel nieuw zijn de ‘XD Extra Robust’ en ‘XF Extra Robust’. Deze series combineren de specifieke cabines van de XDC en XFC met een on-road chassis. Dit is de perfecte oplossing voor ondernemingen in bijvoorbeeld de bouw en de gemeentelijke sector die behoefte hebben aan de laagste schadegevoeligheid, maar geen volledige off-roadmogelijkheden nodig hebben. Het robuuste front met zijn opvallende, hoog gemonteerde bumper wordt altijd gecombineerd met een netjes geïntegreerde onderrijbeveiliging aan de voorzijde en is beschikbaar op alle XD en XF bakwagens en trekkers.

Haakarmsysteem

De Nieuwe Generatie DAF XD/XF met haakarmsysteem is voorzien van een robuust chassis en een robuuste 3-delige bumper. Krachtige aandrijflijnen zorgen voor optimale inzetbaarheid van het voertuig, in elke omgeving of situatie.

 • Hoge laadvermogens
 • Robuust en stabiel chassis
 • Uitstekende off-road eigenschappen

Vlakke open laadvloer met kraan

De Nieuwe Generatie DAF XD/XF met open laadbak en kraan is ideaal voor het leveren van bouwmaterialen op een krappe locatie op een bouwterrein en biedt maximale manoeuvreerbaarheid en een robuust chassis voor hogere laadvermogens. De uiterst veelzijdige kraan kan achter de cabine of aan de achterkant van het chassis worden geplaatst, of met een eigen oplossing naar keuze worden opgebouwd.

 • Leverbaar met 10-tons vooras
 • Uiterst kleine draaicirkel
 • Robuuste 3-delige stalen bumper

Uitstekende opbouwvriendelijkheid

Voor een efficiënte montage van opbouwen zijn de Nieuwe Generatie DAF trucks af fabriek leverbaar met een volledig assortiment opbouwbevestigingsmodules. Ter ondersteuning van de hoge opbouwvriendelijkheid kunnen de trucks ook worden gespecificeerd met een uitgebreid assortiment krachtige motor-, versnellingsbak- en vliegwiel-PTO’s. De lay-out van chassiscomponenten zoals EAS, accubak, AdBlue® en brandstoftanks is flexibel voor optimale efficiëntie. Daarnaast bieden de trucks van de Nieuwe Generatie een breed scala aan opties voor het bedienen van apparatuur vanuit de cabine.

Plug & Play

Met de introductie van de Nieuwe Generatie-serie heeft DAF de samenwerking met carrosseriefabrikanten in heel Europa versterkt. Het resultaat is een naadloos proces waarbij de gewenste specificatie slechts met één klik kan worden bereikt. Dit zorgt niet alleen voor een probleemloze afstemming van chassis en opbouw, maar maakt ook software-integratie mogelijk om het delen van gegevens en de communicatie tussen DAF-dealer, opbouwfabrikant en u als klant te vereenvoudigen. Volledige interactie met de opbouw via de bedieningselementen op het dashboard en een breed scala aan informatieve symbolen op ons digitale display – alles draagt bij aan een vereenvoudigd proces en de gegarandeerde levering van uw perfecte DAF.