Leeuwarden
058-288 0288
Bolsward
0515-572200

Nieuwe Generatie DAF XB Electric

De ideale emissievrije stadsdistributietruck

Perfect geschikt voor duurzame distributie in de binnenstad en in de regio

DAF breidt zijn ‘aanbod van emissievrije’ producten uit met de nieuwe DAF XB Electric. De keuze voor XB Electric is de juiste keuze om de CO2-uitstoot verder te beperken. De DAF XB Electric biedt net als de XB dieseluitvoering het hoogste chauffeurscomfort en de beste rijeigenschappen, efficiëntie en veiligheidsvoorzieningen in zijn klasse. De nieuwe DAF XB Electric is perfect geschikt voor duurzame distributie in de binnenstad en in de regio. Naast de 16- en 19-tons uitvoeringen is er een 12-tons uitvoering met 17,5” wielen en slechts één opstaptrede leverbaar. Wielbases beginnen vanaf 4,2 meter.

Bereiken tot wel 350 kilometer

De e-motor van de XB Electric levert afhankelijk van de specificatie 120 of 190 kW nominaal vermogen en een nominaal koppel van respectievelijk 950 en 1.850 Nm (2.600 en 3.500 Nm piek). Voor een zo laag mogelijke impact op het milieu en de hoogste duurzaamheid past DAF hoogenergetische accupacks van lithium-ijzerfosfaat (LFP – Lithium Ferro Phosphate) zonder kobalt en magnesium toe met een bruto energieopslagcapaciteit van 141 tot 282 kWh. Dat geeft de XB Electric een actieradius van tot maar liefst 350 ultrastille en ‘emissievrije’ kilometers; ruim voldoende voor de inzet op de gebruikelijke routes in stedelijke distributie.

Snel en langzaam opladen

Bijzonder aan de nieuwe DAF XB Electric is het ‘Combined Charging System’. Hierdoor kan de truck worden opgeladen via het reguliere elektriciteitsnet; ideaal wanneer het voertuig aan het eind van de dag terugkeert naar de thuisbasis. Het snel opladen van de accu’s (650 V DC, 150 kW) van 20% tot 80% duurt slechts 40 tot 70 minuten, afhankelijk van de specificatie.

Wij helpen u bij uw overstap naar de volledig elektrische toekomst

DAF kan u begeleiden bij de overgang naar nulemissietransport. Wij kunnen u adviseren over de optimale truckconfiguratie en laadstrategie voor uw bedrijf en deze leveren. Bovendien biedt ons uitgebreide dealernetwerk de faciliteiten, deskundig advies en een speciaal trainingsprogramma voor chauffeurs, zodat u het maximale uit uw elektrische bedrijfsmiddelen haalt.

Uitzonderlijk wendbaar

De nieuwe XB Electric is een plezier om te rijden. Dankzij het compacte en toch ruime cabineontwerp, de unieke manoeuvreerbaarheid en kleine draaicirkel is de nieuwe distributietruck van DAF een behendig voertuig, wat zeer belangrijk is in drukke stadsomgevingen.

Ongeëvenaard comfort voor de chauffeur

De DAF XB cabines hebben allemaal perfect geplaatste opstaptreden, wijd openende portieren en een lage cabinepositie voor uitstekende toegankelijkheid. De comfortabele stoelen hebben dezelfde zachte stoffen bekleding als de DAF XD, XF, XG en XG+, waarmee de XB hetzelfde hoge afwerkingsniveau heeft, en ook het nieuwe stuurwiel en het opvallende digitale 12-inch display op het dashboard ontbreken niet.

Uitstekend direct zicht

Door de laaggeplaatste cabine, de grote voorruit en de zijruiten met hun lage ruitlijnen wordt een uitstekend direct zicht gerealiseerd. Als optie is een Kerb View Window beschikbaar voor een onbelemmerd zicht op andere weggebruikers aan de bijrijderszijde. Het slanke ontwerp van de nieuwe spiegels zorgt voor een perfecte combinatie van direct en indirect zicht.

Ongeëvenaarde veiligheid

De nieuwe DAF XB Electric is leverbaar met een reeks geavanceerde hulpsystemen voor de chauffeur, voor de beste veiligheid en het beste chauffeurscomfort in zijn klasse.