Zijn uw accu’s voorbereid op de winter?

Controleer de werking van uw accu’s. Uiteraard doen wij dat ook!

Accu’s houden uw truck op de weg

Maar ook accu’s moeten blijven werken. U wilt graag een soepel startende truck en comfortabele rit, vooral in de winter.

Zijn uw accu's voorbereid op de winter? Controleer de werking van uw accu's of laat uw accu controleren door Bedrijfswagen Service Friesland, in onze vestiging Leeuwarden of Bolsward.

Winter is niet van iedere accu het favoriete seizoen. De kou heeft invloed op de capaciteit en daarom is extra aandacht belangrijk. Hier zijn een paar eenvoudige tips: 

  • Extra accuonderhoud begint met meer warmte en minder koude wind. Zorg er dus voor dat uw accu’s beschermd zijn met extra bescherming. Hierdoor hoeft de accu minder hard te werken en dat is altijd goed. 
  • Verbindingen moeten goed werken. Controleer ze regelmatig en vervang indien nodig of in geval van twijfel
  • Zorg ervoor dat geen onnodige stroom aan de accu’s wordt onttrokken, zelfs niet een beetje. Sommige apparaten verbruiken een beetje stroom als ze in de ‘slaapmodus’ staan, maar voordat u het weet verbruiken een paar apparaten een heleboel stroom en is uw accu bijna leeg.
  • U kunt accu’s het beste volledig opgeladen bewaren. Voorkom dat u vaak moet starten en stoppen op uw route. Test en vervang de accu’s op tijd, of laat dit doen door Bedrijfswagen Service Friesland, in onze vestiging Leeuwarden of Bolsward Accu's houden uw truck op de weg
  • Houd uw truck op de weg – daar is hij voor gemaakt. Maar zorg er ook voor dat de accu’s volledig zijn opgeladen. 

Koester uw accu’s: ze zijn het waard!

Lees ook ons vorige artikel:
Optimale zichtbaarheid veiligere rit