XF 480 Space Cab voor Ridder & de Vries Transporten

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van de XF 480 Space Cab aan Ridder & de Vries Transporten op het wonderschone Nes Ameland. De DAF XF 480 FAN Space Cab is uitgevoerd met een 6×2 bakwagen chassis met verzwaarde achteras geschikt voor kabel container installatie.

XF 480 Space Cab voor Ridder & de Vries Transporten - met een 6x2 bakwagen chassis met verzwaarde achteras geschikt voor kabel container installatie

XF 480 Space Cab

De DAF XF 480 is uitgevoerd met een mechanische cabineophanging. Met hierop een ruime Space Cab Cabine. De cabine is gespoten in de bedrijfskleur van Ridder & de Vries Transporten. Een prachtig mooie frisse gele kleur met donkerblauw gespoten tot in de grille. Waarboven het logo van Ridder & de Vries duidelijk zichtbaar is. Een XF-truck welke in de positieve zin duidelijk opvalt.

DAF XF 480 Cabine interieur

Dan gaan we nu verder met het interieur. Waarin de kleurafwerking van het interieur Dark Sand en de decoratie van het cabine interieur Piano Black is. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met armsteun. Met voor hem een zwartlederen stuurwiel. De DAF XF 480 Space Cab is uitgevoerd met een Automatische temperatuurregeling met Airco. Welke in de warme zo.merdagen zeer welkom is. Verder bezit de DAF XF 480 een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer. En een elektrisch bedienbaar glazen dakluik. Dit samen met het Pollenfilter maakt het DAF-interieur zeer luxe en compleet.

DAF XF 480 cabine interieur

Communicatie en rijmanagement

Met het grote wagenpark welke Ridder & de Vries bezit is het niet vreemd dat de Fleet Management Systeem Connector samen met DAF Connect in de XF 480 Space Cab is gebouwd. Met DAF Connect krijgt Ridder & de Vries Transporten real-time inzicht in de prestaties van zijn voertuigen en chauffeurs. Hiernaast optimaliseert DAF Connect de voertuigbeschikbaarheid, reduceert de operationele kosten en verhoogt de logistieke efficiency. DAF Connect stelt de vervoerder in staat onderhoud en reparaties zo effectief mogelijk te plannen en voordeel te halen uit advies op maat, dat dankzij DAF Connect gegeven kan worden.

Voor de communicatie is een Truck Phone met een 27 MC ingebouwd met een luxe luidsprekersysteem verdeelt over zes luidsprekers. Hierbij is voor het rijmanagement een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS en een Driver Performance Assistent geïnstalleerd. De Driver Performance Assistent is de persoonlijke coach om iedere chauffeur optimaal te laten presteren.

Veiligheid en beveiliging

Veiligheid gaat boven alles en uiteraard is aan de beveiliging gedacht. Er is gekozen voor een Lane Departure Warning System. Het Lane Departure Warning System (LDWS) is bedoeld om ongelukken door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen. Door de chauffeur te waarschuwen.

Voertuigstabiliteitsregeling

Hiernaast is gedacht aan een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC). Een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC) is een elektronisch actief veiligheidssysteem dat de bestuurder helpt de beheersing over zijn voertuig te behouden bij kritische manoeuvres, bij plotseling uitwijken om een obstakel te vermijden of bij krachtig sturen in een onverwacht krappe bocht.

Met een 6x2 bakwagen chassis met verzwaarde achteras geschikt voor kabel container installatie.-
Met een 6×2 bakwagen chassis met verzwaarde achteras geschikt voor kabel container installatie

Achteruitrijsignalering

En Last but not least is een achteruitrijsignalering geïnstalleerd. De beveliging van de XF 480 Space Cab is een SCM Alarmsysteem ingebouwd.

Aandrijflijn XF 480 Space Cab

De XF 480 Space Cab is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 motor. En een handgeschakelde versnellingsbak met 16 versnellingen. Hiernaast is op de XF 480 de Eco Modus, welke nog verder is uitgebreid. En hierbij zorgt voor een nog lager verbruik, een lagere uitstoot en lagere bedrijfskosten. De Eco Performance modus staat garant voor een optimale balans tussen superieure rijeigenschappen en een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Nieuwe DAF XF 480 FAN 6x2-Space Cab

Ridder & de Vries Transporten

De afdelingen planning en administratie van het huidige bedrijf Ridder & de Vries Transporten worden uitgevoerd vanuit de locatie aan de Achterdijken 20 te Nes Ameland.

Bij Ridder & de Vries kunt u terecht voor de volgende diensten: koel en vriestransport, groupage en stukgoederen. Hiernaast verzorgen zij het voorraadbeheer en de distributie voor Inbev Noord-Nederland. U kunt even eens terecht bij Ridder & de Vries Transporten voor het vervoer van bouwmaterialen, gevaarlijke stoffen, verhuizingen, bulktransport en silotransport. Ridder en de Vries Transporten beschikt hierbij over diverse trailers en trucks voorzien van Kenniskranen en een 30 ton/meter autolaadkraan.

Hiernaast kunt u uw speciaal transport toevertrouwen aan Ridder en de Vries Transporten. Door de jarenlange ervaring en het juiste materiaal is het speciaal transport voor Ridder & de Vries ‘gesneden koek’. Een aantal keren is de Amelander Reddingboot vervoerd vanaf Ameland naar evenementen in o.a. Den Haag, Rotterdam en Noordwijk.

Ridder & de Vries bezitten in totaal over vier locaties, in Ameland, Schiermonnikoog, Holwerd en Leeuwarden.

Bedrijfswagen Service Friesland is trots deze DAF XF 480 Space Cab te mogen toevoegen aan dit prachtige transportbedrijf Ridder & de Vries! De DAF XF 480 FAN 6×2 Space Cab is een schitterend geheel geworden. Een DAF XF welke een plaatje is op het Nederlandse wegennet.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Ridder & de Vries en chauffeur Willem Vaals veel succes en veilige kilometers toe.

DAF XF 480 FAN 6x2 Space Cab voor Ridder & de Vries