XF 480 in 2021 voor Tiltrans!

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van een nieuwe DAF XF 480 in 2021 aan Tiltrans in Burgum. Wederom koos Tiltrans voor de DAF XF 480 FT 4×2 Super Space Cab. De cabine biedt de meeste binnenruimte, een aantrekkelijke sfeer en uitstraling. Het beste wat een chauffeur zich kan wensen!

XF 480 in 2021 voor Tiltrans

DAF XF 480 exterieur

De mooi vormgegeven DAF XF 480 is uitgevoerd met een mechanische cabineophanging. Een vaste dak spoiler voor de ruime Super Space Cab. Met Aerodynamische Fenders. Een 950 liter aluminium brandstoftank met opstap. Daarnaast een Bordes met opstap, extra lang plus. En de DAF XF is gespoten in de mooie bedrijfskleuren van Tiltrans!

DAF XF-interieur

We benoemden het al even in de introductie van dit artikel. De cabine van de DAF XF biedt de meeste binnenruimte. Daarnaast biedt de cabine van de XF 480 een aantrekkelijke plek om in te werken, verblijven en slapen. In het interieur treft de chauffeur bij binnenkomst al de Luxury Air chauffeursstoel. En de warme zandkleuren van het interieur verleent een geweldige sfeer waarin de chauffeur zich thuis voelt. Met een koellade, een onderbed met lade en een extra comfort matras plus bovenbed. Biedt de chauffeur comfort voor een lange reis. Met een Automatische klimaatregeling in de cabine. Een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer. Daarnaast een pollenfilter. En een door Bedrijfswagen Service Friesland ingebouwd Camerasysteem met Dash Cam is het interieur compleet.

Video van de XF 480 in 2021 voor Tiltrans Burgum

Communicatie en rijmanagement

Voor het wagenparkbeheer van Tiltrans is in de XF 480 het toonaangevende DAF Connect toegepast.

DAF Connect

  • Optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid
  • Reduceert de operationele kosten
  • Verhoogt de logistieke efficiency
  • En vergroot daarmee de winstgevendheid per kilometer

Voor de communicatie is de DAF met een Truck Phone uitgevoerd. En daarnaast bezit de DAF XF voor het rijmanagement een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. Een Predictive Cruise Control. En een Driver Performance Assistent (DPA) met tips voor zuinig rijden.

Veiligheid en beveiliging

De veiligheid voor de chauffeur gaat boven alles. Zo bezit de XF 480 een DAF Night Lock. Een Lane Departure Warning Systeem en een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC). Ook bezit de XF een basis motorstartblokkering en een handbediende hoofdschakelaar.

DAF XF 480 FT 4x2 Super Space Cab ook in 2021 voor Tiltrans
XF 480 ook in 2021 voor Tiltrans – De DAF XF zal o.a. worden ingezet voor tanktransport

Aandrijflijn

De DAF XF 480 FT is uitgevoerd met een MX-13 motor. En een Geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met Full versie.

De DAF XF 480 is ook weer in 2021 een prachtig visitekaartje op het Nationale én Internationale wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst transportbedrijf Tiltrans en de chauffeur Henk Timmerman veel succes en veilige kilometers toe.

Gerelateerde artikelen

DAF XF 480 in 2021 voor Tiltrans Burgum