XF 480 FTG Space Cab De Haan en zonen

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van een XF 480 FTG Space Cab aan De Haan en zonen in St. Jacobiparochie.

XF FTG Space Cab De Haan en zonen

XF 480 FTG Space Cab

De XF 480 FTG Space Cab is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 motor. Hierbij met een MX Engine brake wat een hydraulisch bediende luchtdrukrem is. En geïntegreerd is in de kleptuimelaargroep. De MX Engine Brake werkt gelijktijdig met de uitlaatrem. Dit zorgt voor een hoge gecombineerde remkracht bij een laag motortoerental.DAF XF 480 FTG De Haan en zonen

De DAF XF 480 is gespoten in de bedrijfskleuren van de Haan Transport. Hier naast heeft Sietse Reitsma reclame gezorgd voor een prachtige bestickering. Door Bedrijfswagen Service Friesland is de hydrauliek ten behoeve van kippen en walkingfloor inclusief de kleppenbediening opgebouwd. Hiernaast heeft Bedrijfswagen Service Friesland boven op het cabine dak aan elke zijde een luchthoorn set gebouwd met een trekkoord in de cabine.

De XF 480 FTG Space Cab heeft een mechanische cabine ophanging. En is uitgevoerd met een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen. Verder is de XF 480 FTG 6×2 uitgevoerd met een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. De informatie van de Driver Performance Assistent wordt weergegeven op het 5-inch TFT-kleurenscherm in het instrumentenpaneel. Dit systeem coacht de chauffeur om zo economisch mogelijk met de DAF te gaan rijden.

ECO-brandstof in de XF 480 FTG Space Cab

De instellingen van de toerentalregeling met Eco-brandstof zijn gericht op optimaal brandstofverbruik. De brandstofzuinige instelling welke automatisch wordt geselecteerd, kan tijdelijk worden uitgeschakeld door op de knop Eco uit te drukken. Zo wordt het vermogen van de truck vergroot én wordt er rekening gehouden met brandstofbesparing.

Cabine interieur

XF FTG Space Cab voor De Haan en zonenIn de cabine van de XF 480 FTG Space Cab zit een Luxury Air chauffeursstoel met een tweetraps stoel verwarming. Hierbij een 42 liter koellade met een luxe handgreep in een aluminium look. De automatische temperatuurregeling en airconditioning handhaaft automatisch de cabinetemperatuur die door de bestuurder is ingesteld. Hier naast bezit de DAF XF standverwarming met een restwarmtepomp. En in de achterwand van de cabine zit het bedieningspaneel van de standverwarming met hierin een timer voor 7 dagen.

Veiligheid en beveiliging

Voor de beveiliging tegen diefstal is in de DAF XF een alarmsysteem ingebouwd met ultrasone detectie van het cabine interieur. Hiernaast bezit de DAF XF 480 een DAF Night Lock inclusief een noodhamer. En voor de veiligheid is er een akoestisch waarschuwsignaal bij achteruitrijden, met een annuleringschakelaar. En een Electronic Vehicle Stability Control-systeem (VSC). Dit ter verbetering van de actieve rijveiligheid, verbeterde koersstabiliteit (scharen bij over/ondersturen) en extra rol-over beveiliging.

De Haan en zonen kan weer vooruit met deze schitterende DAF XF FTG 6×2 Space Cab. Een zeer mooi visitekaartje voor De Haan en zonen

Bedrijfswagen Service Friesland wenst De Haan en zonen en de chauffeur Anne Reitsma veel succes en veilige kilometers.

 

XF 480 FTG Space Cab voor De Haan en zonen