Wagenpark Julius van der Werf klaar voor de toekomst!

Wagenpark Julius van der Werf klaar voor de toekomst

Tegelgroothandel Julius van der Werf heeft zijn complete wagenpark aangepast en is daarmee klaar voor de toekomst. In de afgelopen jaren zijn (bijna) alle open bakwagens met kraan vervangen door vrachtwagens met dichte opleggers en meeneemheftrucks. Er is steeds meer vraag naar grootformaat tegels. En deze worden op een andere manier vervoerd dan europallets met kleinere tegels. Daarnaast werd er onlangs een gloednieuwe vrachtwagen met een oplegger van het exclusieve merk Gigacer aan het wagenpark toegevoegd.

Kwaliteit van leveringen

“Naast onze eigen vrachtwagens worden leveringen uitgevoerd door onze vervoerders Veenstra, Hoekstra en Van der Werff. Zij leveren ieder aan een specifiek deel van onze doelgroep in Nederland. Deze combinatie is heel sterk,” zegt Menno Poelstra, financieel directeur bij Julius van der Werf.

Hij vervolgt: “Voorheen hadden we open bakwagens die gelost werden met een kraan. Om de kwaliteit van de leveringen te verhogen en om leveringen nog dichter bij de locatie te brengen, zijn deze nu vervangen door vrachtwagens met dichte opleggers. Dankzij de meeneemheftruck achterop de vrachtwagen kunnen we bijna overal leveren.”

Voor 14.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

“Dankzij diverse logistieke innovaties en door te werken met meeneemheftrucks kunnen we de vrachtwagens flexibeler laden. Met een kraan moesten alle leveringen exact op de juiste volgorde staan, dit is nu niet meer nodig. Het laden gaat daardoor sneller en efficiënter. Voor klanten heeft dit als voordeel dat orders die voor 14.00 uur worden geplaatst de volgende werkdag kunnen worden geleverd,” zegt Menno Poelstra.

Groeiende vraag naar grootformaat tegels

“We zien dat er steeds meer vraag is naar grootformaat tegels. Ook tegelformaten van bijvoorbeeld 120×280 cm vervoeren wij nu op een a-frame, zodat klanten deze gemakkelijker kunnen verplaatsen. Daarnaast minimaliseren we op deze manier de kans op breuk en is er minder verpakkingsmateriaal nodig,” zegt Rolf Haan, commercieel directeur bij Julius van der Werf.

Exclusief merk: Gigacer

Julius van der Werf had al opleggers van Sphinx en Schlüter. De nieuwe vrachtwagen heeft een oplegger van Gigacer. Dit Italiaanse merk levert vloer- en wandtegels in het hogere segment. Julius van der Werf is de exclusieve distributeur van Gigacer in Nederland. “Wij geloven in de kansen van Gigacer in de Nederlandse markt en zijn trots dat dit merk te zien is op onze nieuwe vrachtwagen. Door de uitingen aan de buitenkant van de vrachtwagen kunnen wij als groothandel neutraal leveren bij klanten. De luxe grijze metallic kleur van de cabine en oplegger sluiten perfect aan bij de uitstraling van dit exclusieve merk,” zegt Rolf Haan.

Gerelateerde artikelen

Wagenpark van Julius van der Werf klaar voor de toekomst