Vijf DAF CF trekkers voor Bultena Verhuur BV

Eenheid in het wagenpark met DAF CF Space Cab

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van vijf DAF CF trekkers aan Bultena Verhuur BV. Bultena Verhuur BV is een landelijk opererende organisatie die gespecialiseerd is in de verhuur van bemande verreikers, rupshijskranen en mobiele telescoopkranen. Voor het vervoer van dit materieel heeft het bedrijf de beschikking over een eigen vloot van 13 eenheden. Onlangs werd een groot deel daar van vernieuwd met de aanschaf van vijf nieuwe DAF CF 450 FT Space Cab trekkers.

Vijf DAF CF trekkers voor Bultena Verhuur BV

Vijf DAF CF 450 FT Space Cab trekkers

De vijf DAF CF 450 FT trekkers zijn uitgevoerd met een MX-11 motor. Daarnaast zijn de vijf DAF CF trekkers uitgevoerd met een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen. Die speciaal ontwikkeld is voor lage motortoerentallen in alle versnellingen. Snel en soepel schakelen zorgt voor maximale efficiëntie en comfort. En de transmissie biedt uitstekende manoeuvreereigenschappen bij lage snelheden. Het belangrijkste voordeel van de geautomatiseerde TraXon versnellingsbak is ook dat hij razendsnel en super stil schakelt.

DAF CF 450 Space Cab – de maatstaaf in chauffeurscomfort

vijf nieuwe DAF CF 450 FT Space Cab trekkers - De maatstaaf in chauffeurscomfort

De cabine van de vijf DAF CF 450 FT Space Cab trekkers zijn nog aantrekkelijker om in te werken verblijven en slapen. Met vele nieuwe opties van het interieur en de warme uitstraling, zorgt dit voor ongeëvenaard comfort en luxe. En daarnaast met talloze innovaties die het rijden makkelijker, veiliger, en aangenamer maken.

Bultena verhuur BV is geen standaard machine verhuurder

Het bedrijf verhuurt namelijk al sinds 1990 uitsluitend verreikers met ervaren machinisten. Aanvankelijk alleen in Noord Nederland, maar na overnames is de dekking inmiddels uitgebreid tot meer dan landelijk. De overname van Karen van Oorschot BV Kraanverhuur zorgde er voor dat ook zware rups- en telescoopkranen aan het portfolio werden toegevoegd. De overname van Tillemans Machineverhuur BV uit Mill zorgde voor een belangrijke uitbreiding van het werkgebied, tot de gehele Benelux.

100 machines

Dagelijks zijn er meer dan 100 machines aan het werk op met name bouwplaatsen. Daarbij is duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor Bultena Verhuur. Het bedrijf investeerde onder meer in een Bi-Energy unit waarmee een verreiker volledig elektrisch werkt op krachtstroom. Deze machine wordt met name binnen gebruikt. Daarnaast is het bedrijf aan het investeren in elektrische verreikers. Voor de dieselmotoren worden de duurzame brandstoffen Traxx en Ultimate Diesel gebruikt waardoor alle machines en vrachtwagens inmiddels hun bijdrage leveren aan CO2 reductie.

Nederlands product

vijf nieuwe DAF CF 450 FT trucks een stap naar een nog duurzamere bedrijfsvoering

De investering in vijf nieuwe DAF CF 450 FT trekkers moet ook gezien worden als een stap naar een nog duurzamere bedrijfsvoering. De nieuwe DAF trucks zijn uiteraard voorzien van een Euro-6 krachtbron maar ook het lagere verbruik speelt een belangrijke rol in de CO2 reductie.

Met vijf nieuwe DAF trucks meer eenheid in het wagenpark

Directeur Erik Jansen van Bultena Verhuur BV: ,,Met deze vijf nieuwe trucks krijgen we ook veel meer eenheid in het wagenpark. Na de verschillende overnames was het wagenpark zeer gevarieerd en we vinden een uniforme uitstraling belangrijk. We hebben al jarenlang een uitstekende relatie met Bedrijfswagen Service Friesland B.V.. Zij leveren uitstekende service en we zijn bovendien erg enthousiast over de DAF trucks. Verder vind ik het belangrijk dat DAF een Nederlands product is. Deze trucks hebben zich bewezen als bijzonder betrouwbaar en met de ruime Space Cab hebben onze chauffeurs alle comfort tot hun beschikking.’’ Met de vijf nieuwe DAF trucks telt de vloot inmiddels negen voertuigen van het merk DAF.

Semi-diepladers

De vijf DAF CF trekkers worden ingezet met Nooteboom semi-diepladers met drie- of vier assen. Voor het vervoer van de zwaarste machines zoals de rupskranen doet Bultena Verhuur een beroep op vervoerders in die daarin gespecialiseerd zijn. De nieuwe DAF trucks worden ingezet bij de vestiging van het bedrijf in Mill. Daarnaast heeft Bultena Verhuur vestigingen in Alphen aan de Rijn en Groningen. Het moederbedrijf is gevestigd in het Friese Berlikum.

Bedrijfswagen Service Friesland is trots de vijf DAF CF trekkers te mogen toevoegen aan het wagenpark van Bultena Verhuur BV! En voor Bultena Verhuur BV zijn de vijf DAF trucks een waar visitekaartje op het Nationale wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Bultena Verhuur BV en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

Dit artikel is mede geschreven door Iep van der Meer BIG Trucks Magazine

Vijf DAF CF trekkers voor Bultena Verhuur BV