Vier DAF CF trekkers voor Lootsma Bolsward

4 maal DAF CF afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland Vier DAF CF trekkers voor Lootsma Transport

A.Lootsma Transport uit het Friese Bolsward heeft onlangs vier nieuwe DAF CF 440 FT Space Cab trekkers in gebruik genomen. Het nieuwe viertal vormt deels een vervanging en deels een uitbreiding van de 21 voertuigen tellende vloot van Lootsma. De trucks werden afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland in Bolsward.

Lootsma Tanktransport en Tankcleaning B.V. is de officiële naam van het groeiende familiebedrijf uit Bolsward. De vloot van het transportbedrijf bestaat voor het grootste deel uit DAF trucks en ook voor de jongste investering viel de keuze weer op het Nationale truckmerk. “Wij zetten onze trucks zowel nationaal als internationaal in en met de DAF CF is dat geen enkel probleem”.Vier DAF CF trekkers voor Lootsma Transport

“De trucks hebben een aangenaam lage instap en een riante ruime cabine met alle comfort voor een week van huis. In het tanktransport is het eigen gewicht erg belangrijk en ook daar vormt de DAF CF de ideale oplossing. Vooral met de MX11 krachtbron met 440 pk is DAF in staat een bijzonder licht voertuig te bouwen. Dat resulteert in een hoog netto laadvermogen en daarbij telt voor ons iedere kilo”, aldus Oene Lootsma, verantwoordelijk voor het wagenpark.

Transport Efficiency

De DAF CF 440 trekkers zijn gespecificeerd met het ‘DAF Transport Efficiency’ pakket. Dat betekent dat de trucks voorzien zijn van een geoptimaliseerde aandrijflijn voor een nog lager brandstofverbruik. Verder zijn er lagere operationele kosten en wordt het milieu ontzien door deze uiterst efficiënte trucks.

Vier DAF CF trekkers voor Lootsma TransportDe DAF trucks zijn uitgerust met de nieuwste veiligheid systemen waaronder Actieve Cruise Control, DAF Predictive Cruise Control en de Driver Performance Assistant. Verder zijn de trucks uitgevoerd met het Collision Warning en de noodrem assistent. “Veiligheid staat hoog in ons vaandel maar ook onze klanten zien steeds vaker streng toe op de veiligheid. Met deze nieuwe trucks nemen wij een voorsprong op het gebied van veiligheid en dat stellen onze klanten op prijs” aldus Oene Lootsma.

Om de chauffeurs te leren omgaan met alle nieuwe techniek aan boord krijgen ze een dag gratis rijtraining die tevens telt voor de verplichte Code-95 nascholing.

Comfort

De ruime Space Cab cabines zijn bij Lootsma standaard bijzonder compleet uitgerust. Zo zijn de trucks voorzien van een tweede bed, een koelkast, magnetron en luxe chauffeursstoelen. Airconditioning en een prima audio installatie behoren uiteraard ook tot de comfort verhogdende voorzieningen. Voor het oog, maar ook voor beter zicht tijdens de donkere periodes in het jaar zijn de CF Space Cab cabines uitgerust met de geintegreerde Sky Lights in het dak. Drie oranje toplampjes, glanzende aluminium lichtgewicht wielen en de bijzonder frisse en originele Lootsma huisstijl maken het plaatje helemaal af.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Lootsma tanktransport en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe met de vier DAF CF trekkers!

Artikel geschreven door journalist: Iep van der Meer

Vier DAF CF trekkers voor Lootsma Transport