Video hoe vervang ik de accu van mijn vrachtwagen

Is het verstandig om de accu vrachtwagen zelf te vervangen? Dit is afhankelijk van uw eigen expertise en ervaring. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. In onderstaande video laten we stap voor stap zien wat er allemaal bij komt kijken én wat de risico’s zijn.

Video

Kan ik voor het vervangen ook terecht bij Bedrijfswagen Service Friesland?

Jazeker! Wanneer u merkt dat de accu kuren begint te vertonen. Bijvoorbeeld doordat u deze regelmatig moet overstarten of de lichten zwakker worden, zijn dat indicaties dat de accu het binnenkort gaat begeven. Bij twijfel kunt u altijd terecht bij Bedrijfswagen Service Friesland in Bolsward of Leeuwarden. Die de accu preventief kan vervangen, zodat u onderweg niet onnodig stil komt te staan.

Waarom niet zelf vervangen?

Het accusysteem van een vrachtwagen bestaat uit meerdere accu’s. Wanneer de handeling niet correct wordt uitgevoerd, ontstaat er kans op vervelende schade aan de vrachtwagen. Twijfelt u over een bepaald aspect? Dan is het altijd beter om contact op te nemen met Bedrijfswagen Service Friesland of, wanneer u onderweg bent, met International Truck Service. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Accu-vervangen

Wat te doen bij pech onderweg?

Met een lege accu komen te staan is een van de grootste frustraties onderweg. Met een beetje pech bent u hier namelijk veel tijd mee kwijt. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met de International Truck Service op nummer 040 214 3000. Zij komen met de juiste materialen naar u toe zodat u snel weer op weg bent. Dichterbij huis denkt Bedrijfswagen Service Friesland, BSF Leeuwarden of BSF Bolsward natuurlijk graag met u mee.

Ijken van de tachograaf

Wanneer u besluit de accu zelf te vervangen, moet u ook rekening houden met de tachograaf. Wanneer een accu wordt verwijderd valt namelijk ook de verbinding met dit meetinstrument weg. Bij controle kan dit worden aangezien voor een manipulatieve handeling en krijgt u wellicht te maken met hoge geldboetes. Wanneer u de accu laat vervangen, is de oorzaak altijd te herleiden. Dit scheelt een hoop gedoe én tijd.

Vragen?

Heeft u vragen over het wel of niet zelf vervangen van een accu? Ook voor deze vragen kunt u terecht bij Bedrijfswagen Service Friesland

Gerelateerde artikelen

Accu vervangen - Ook voor vragen kunt u terecht bij Bedrijfswagen Service Friesland