Uw DPF vervangen

Als u achter het stuur van een DAF Euro 6 truck zit, rijdt u in een voertuig van hoge kwaliteit en met lange onderhoudsintervallen. Maar wist u dat goed onderhoud van het dieselpartikelfilter (DPF) van groot belang is?

Een goed onderhouden DPF helpt om uw DAF in optimale conditie te houden

 

DPF vervangen DAF truck

De emissienormen zijn zeer streng geworden in de afgelopen decennia en de beperkingen op de luchtvervuiling door trucks zijn gegroeid. Het DPF filtert de uitlaatgassen die het uitlaatsysteem produceert en houdt de roetdeeltjes tegen.

Na verloop van tijd raakt het DPF verstopt met roetdeeltjes

Na verloop van tijd raakt het DPF verstopt met roetdeeltjes. Een regeneratieproces zet het roet om in as, waardoor er weer ruimte vrijkomt in het filter, maar het as blijft achter in uw DPF. Hoe meer roet en as zich ophopen in uw DPF, hoe meer brandstof vereist zal zijn voor het regeneratieproces en hoe groter de kans is dat dat van invloed is op de prestaties van de truck.

Kan ik de regeneratie zelf uitvoeren?

Uw dashboard toont waarschuwingen op vier niveaus. Voor de eerste drie niveaus kunt u het regeneratieproces zelf uitvoeren via een knop op het dashboard. De vierde en laatste waarschuwing houdt in dat de motor van uw DAF op slechts 50% van zijn maximum vermogen presteert. Als dat gebeurt, raden wij u aan onmiddellijk contact op te nemen met Bedrijfswagen Service Friesland Leeuwarden of  Bolsward

Wat kan Bedrijfswagen Service Friesland doen om te helpen?

Wanneer onderhoud aan het DPF wordt uitgevoerd, wordt uw DPF vervangen door een gereviseerd DPF. Hierdoor hoeft u niet te wachten en kunt u meteen weer terug de weg op. Elk filter wordt vervolgens grondig schoongemaakt en gecontroleerd op eventuele verstoppingen. Een serie van metingen wordt uitgevoerd om te controleren of alle kanalen vrij zijn van roet en as. Bedrijfswagen Service Friesland bepaalt dan of het DPF geschikt is om zijn rol in het uitlaatsysteem uit te voeren. Als het DPF aan alle criteria voldoet, wordt het goedgekeurd en kan het opnieuw worden gebruikt voor een volledig onderhoudsinterval.

roet en as - schoonmaken DPF

Het gemiddelde DPF moet elke drie jaar of na elke 500.000 km worden vervangen, afhankelijk van het gebruik. Houd de waarschuwingen op het dashboard goed in de gaten. Als u de waarschuwingen vaker begint te zien, neem dan contact op met Bedrijfswagen Service Friesland Leeuwarden of Bolsward

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over uw DPF of over andere onderdelen van uw DAF truck? U kunt Bedrijfswagen Service Friesland in Leeuwarden of Bolsward altijd bezoeken!