Tweede GINAF 8 x 8 voor De Waard

Bedrijfswagen Service Friesland mocht vandaag de sleutels overhandigen van de tweede GINAF 8×8 aan De Waard Transport en Overslag B.V. De Waard, met vestigingen in Sneek, Meppel en Zeewolde, plaatste zoals bekend, een order voor in totaal vijf GINAF trucks waarvan twee 8×8 kippers bij Ginaf dealer Bedrijfswagen Service Friesland.

Tweede GINAF 8x8 voor De Waard Transport en Overslag

De Waard is actief op het gebied van grond- weg- en waterbouw en transport & overslag. Het bedrijf heeft een eigen vloot van 15 voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreid machinepark van 50 grondverzet machines, uiteenlopend van minigravers tot 60 tons rupskranen, zware shovels en knikdumpers.

Tweede GINAF 8×8 voor De Waard – Ginaf X6 4446TS

Tweede GINAF 8x8 voor De-Waard-Transport-en-Overslag

Aan de eigen vloot van de Waard is dus nu vandaag de tweede GINAF X6 4446TS toegevoegd. De vier asser is voorzien van drie sturende assen waardoor het voertuig uiterst wendbaar is. De aandrijving is standaard altijd op de achterste drie assen. De vooras kan worden bijgeschakeld indien noodzakelijk. De voorste as is voorzien van vier paraboolveren en vier luchtbalgen. De drie achterassen zijn hydraulisch geveerd met het Ginaf HPVS veersysteem. Dit systeem heeft standaard geïntegreerde rolstabilisatie en maakt een waterpas-dwarsregeling mogelijk voor stabieler kippen. De besturing van de achterste, in wide-spread opstelling geplaatste achteras is snelheid afhankelijk. Vanaf een ingestelde snelheid is deze as star wat zorgt voor een voorspelbaar weggedrag onder extreme situaties.

Dual mode softwareTweede GINAF 8x8 voor De Waard Transport en Overslag

De Ginaf is voorzien van de Paccar MX13 krachtbron met 460 pk in combinatie met de ZF As-Tronic 16- versnellingsbak met speciale Ginaf offroad software. Deze zogenaamde ‘Dual mode’ software biedt de chauffeur de keuze uit een weg- en een terrein modus. In die laatste modus wordt er aanzienlijk sneller en bij hogere toerentallen geschakeld. De bediening van alle rij-functies, inclusief alle sperren en de inschakeling van de vooras vindt plaats op een overzichtelijke display. De Ginaf is voorzien van een eigen weeginstallatie waardoor de chauffeur altijd inzicht heeft in de beladingsgraad van het voertuig.

Camera’s

De Waard koos voor een geïsoleerde Hyva kipper opbouw met een inhoud van 22 kuub. Hydraulisch bediende milieukleppen zorgen voor een veilige afgedekte lading. Uit veiligheidsoogpunt werden er camera’s gemonteerd in de dode hoek, achter op het voertuig en een exemplaar dat zicht geeft in de laadbak. Die laatste zorgt er voor dat de chauffeur vanuit zijn veilige en comfortabele cabine toezicht kan houden op het laden, zonder geklauter.

Bedrijfswagen Service Friesland feliciteert De Waard met de prachtig mooie tweede GINAF 8×8, en wenst De Waard en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

3e GINAF truck voor De Waard

Tweede GINAF 8x8 voor De Waard Transport en Overslag