Tweede DAF CF voor Rentex

Een aantal weken geleden hebben we de eerste DAF CF truck afgeleverd aan Rentex in Bolsward. En gisteren heeft Bedrijfswagen Service Friesland de tweede DAF CF truck afgeleverd aan Rentex. Het betreft een nieuwe DAF CF met 250 pk, een AS-Tronic versnellingsbak. En een modern uitgeruste cabine.

Tweede DAF CF voor Rentex

Deze truck zal ook ingezet worden voor het transport van allerlei textiel producten.

Op deze truck zitten allerlei noviteiten welke de veiligheid voor mens en machine bewaken. En daar waar nodig ondersteunen en ingrijpen.

De volgende systemen hebben hier betrekking op:

  • Adaptieve Cruise Control – ACC
  • Lane Departure Warning – LDW
  • AEBS

De truck is voorzien van een laadbak welke door Yntema Carrosseriebouw uit Heerenveen is opgebouwd. Daarnaast is deze bak voorzien van een laadklep met verlengd plateau.

Rentex – Taking care Together!

Rentex is in 1913 onder Thomas Mulder ooit begonnen op de Florencestraat onder de naam ‘Florence. De bekende wasserij’ in het centrum van Bolsward.

Onder leiding van de derde generatie Tom Mulder groeit het bedrijf uit tot een miljoenenorganisatie. Een aantal industriële wasserijen, een textielproducent en een groot schoonmaakbedrijf gaan samenwerken onder de naam Rentex. De handelsnaam van het textielreiniging- en inmiddels leasebedrijf verandert in Rentex Florence. In 1974 ontstaat Rentex Nederland B.V.

Rentex Florence profiteert van de synergie. Door kennis en krachten te bundelen is de Rentex-organisatie een belangrijke speler op de markt. Door een krimpende markt en overcapaciteit vinden een aantal overnames van collega-wasserijen plaats. Het familiebedrijf groeit in de jaren negentig uit. En tot een belangrijke speler in de wasserij markt in de noordelijke helft van Nederland. In 2002 wijzigt Rentex Florence haar naam in Rentex. En beschikt, door een uitbreiding van 6500 m², over één van de grootste en modernste wasserijen van Nederland. Onlangs heeft Rentex een nieuwe sorteerunit voor het vuile wasgoed in gebruik genomen. Voortdurend wordt er geïnvesteerd in product- en dienstinnovatie.

Tom Mulder komt als directeur terug in 2002. En wordt in een nieuwe organisatie structuur Rentex aangestuurd door een driehoofdige directie. Een directieteam dat samen met de medewerkers het motto van het grootste familiebedrijf in de wasserij branche Rentex blijft uitdragen. Taking care together!

Tweede DAF CF

En aan dit mooie bedrijf mogen wij de 2e DAF CF afleveren. Een prachtige aanvulling aan het mooie wagenpark!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Rentex heel veel succes en veilige kilometers met deze mooie DAF truck!

Twee nieuwe DAF CF trekkers voor Rentex