Twee nieuwe DAF XF trucks voor Lootsma Tanktransport!

Bedrijfswagen Service Friesland is trots om weer twee nieuwe DAF XF trucks te mogen afleveren aan Lootsma Tanktransport in Bolsward. Het betreft twee nieuwe DAF XF 450 FT 4×2 Space Cab. Welke breed ingezet kunnen worden, maar voornamelijk ingezet zullen worden voor het Tanktransport waar Lootsma om bekend staat!

DAF XF-trucks exterieur

De twee XF-trucks zijn uitgevoerd met een lucht geveerde cabine-ophanging met Space Cab. Waar in het cabinedak een Standairco is geplaatst door Bedrijfswagen Service Friesland. Daarnaast zijn de twee nieuwe DAF XF trucks gespoten in de bedrijfskleuren van Lootsma Tanktransport.

DAF XF trucks interieur

Het interieur heeft als kleurafwerking Dark Sand. Met de decoratie kleuren in Piano Black. De chauffeur kan plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met armsteun. Met als accessoires om hem heen een koellade en een magnetron. Verder zijn de DAF XF trucks voorzien van een Automatische temperatuurregeling en Airco. En een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer.

Communicatie en rijmanagement

Nieuwe DAF XF trucks voor Lootsma Tanktransport

Voor het rijmanagement zijn ook deze twee nieuwe DAF XF trucks uitgevoerd met het wagenparksysteem DAF Connect. Dit houdt in dat via GPS 24/7 de voertuigen gevolgd kunnen worden.

DAF Connect:

  • Optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid
  • Vermindert de operationele kosten
  • Verhoogt de logistieke doeltreffendheid

Daarnaast kan de chauffeur handig gebruik maken van de Truck Phone met het luxe luidsprekersysteem. Waarvoor de DAB + radio is ingebouwd, samen met 2x GSM, GPS en CB. Ook kan de chauffeur gebruik maken van de Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS samen met het Predictive Cruise Control. Waarnaast de Driver Performance Assistent de chauffeur ondersteunt in het optimaal rijden.

Veiligheid en beveiliging

Voor de veiligheid van de chauffeurs is gekozen voor een Lane Departure Warning System. Welke is bedoeld om ongelukken door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen, door de chauffeur te waarschuwen wanneer hij de over de belijning aan een van beide zijden van de rijstrook dreigt te rijden. Ook is gekozen voor een DAF Night Lock, zodat de DAF trucks altijd veilig in de avond kunnen parkeren.

Wielophanging en assen

Nieuwe DAF XF met Stabillink achterwielophanging met een Aslast-bewaking staat garant voor hogere laadvermogens

De DAF trucks hebben een 9000 kg vooras met daarnaast een 13.000 kg achteras. Daarnaast heeft de XF een Stabillink achterwielophanging met een Aslast-bewaking. De Stabilink achterasophanging staat garant voor een optimale rolstabiliteit, hogere laadvermogens en uitstekende rij eigenschappen.

Aandrijving

Daarnaast zijn de XF trucks uitgevoerd met een sterke PACCAR MX-11 motor, 330 kW/449 pk. Met een Euro 6 uitlaatemissie. En een GeautomatiseerdeTraXon versnellingsbak met 12 versnellingen, Full-Versie. Met een Achterasverhouding van 2,38.

Al met al zijn de twee nieuwe DAF XF trucks visitekaartjes op het wegennet. Waar Lootsma Tanktransport trots op mag zijn!

Bedrijfswagen Service Friesland B.V. wenst Lootsma Tanktransport veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

Twee nieuwe DAF XF trucks voor Lootsma Tanktransport!