Twee nieuwe DAF XF Euro 6 voor VBB Transport!

Bedrijfswagen Service Friesland mocht voor de 2e keer twee nieuwe DAF XF Euro 6 afleveren bij VBB Transport in Dokkum. En hiervoor zijn we heel dankbaar en trots! Het brandstofverbruik en het rijcomfort van de eerder geleverde serie XF was zeer positief! Hierdoor was de keuze voor VBB Transport om opnieuw voor DAF te kiezen niet heel erg moeilijk!

Twee nieuwe DAF XF Euro 6 voor VBB Transport

DAF XF interieur

Van alle twee DAF XF Euro 6 trucks is het cabine interieur in de warme kleur Dark Sand. En daarnaast is de decoratie kleur van het cabine interieur de mooie donkere kleur Piano Black. De chauffeur van VBB Transport mag plaats nemen in de DAF cabine in een Luxury Air chauffeursstoel. Met voor hem een Soft Grip zwart stuurwiel. En daarnaast heeft de DAF een automatische temperatuurregeling. En een stand verwarming met timer. Plus een elektrisch bedienbaar dakluik.

Communicatie en rijmanagement

Ook zijn deze twee nieuwe DAF-trucks met het DAF Connect wagenparkbeheersysteem uitgevoerd. DAF Connect optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid, vermindert de operationele kosten en verhoogt de logistieke doeltreffendheid. DAF Connect stelt VBB Transport tevens in staat onderhoud en reparaties zo effectief mogelijk te plannen en voordeel te halen uit advies op maat, dat dankzij DAF Connect gegeven kan worden. Daarnaast is een Truck Phone toegevoegd. En verder bezitten de twee DAF XF Euro 6 trucks een Adaptive Cruise Control. En een Driver Performance Assistent om iedere chauffeur optimaal te laten presteren.

Voor de veiligheid en beveiliging is de DAF XF Space Cab in het bezit van een:

  • Lane Departure Warning-system
  • Voertuigstabiliteitsregeling (VSC)
Twee DAF XF voor VBB Transport

Aandrijflijn

Alle twee nieuwe DAF Euro 6 trucks zijn ook uitgevoerd met een PACCAR MX-11 motor. Met daarnaast een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen.

MX Engine Brake

Het remsysteem is daarnaast uitgevoerd met een MX Engine Brake. Dit is een hydraulisch bediende compressie rem in combinatie met een vlinderklep in het uitlaatsysteem. Het remvermogen is ook onafhankelijk van de motortemperatuur. En bedraagt maximaal 340 kW (459 pk) bij deze MX-11-motor.

De twee DAF XF Euro 6 trucks met de prachtige VBB-look is voor VBB Transport ook een waar visitekaartje op het Nationale en Internationale wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst VBB Transport en de chauffeurs veel succes en daarnaast veilige kilometers toe!

Twee nieuwe DAF XF 450 voor VBB Transport