Twee keer DAF XF 6×2 voor Boekema Transport

Bij Boekema Workum mocht Bedrijfswagen Service Friesland de sleutels overhandigen van twee keer DAF XF 6×2. Het betreft een DAF XF 480 FAS 6×2 met een container Haak-armsysteem. En daarnaast een DAF XF 480 FTG 6×2 Super Space Cab met een gestuurde voorloopas. Twee prachtige afgeleverde DAF-trucks welke een zeer Feestelijk onthaal hebben gekregen!

Twee keer DAF XF 6×2

De DAF XF 480 FAS is uitgevoerd met een Space Cab cabine. DAF XF 480 FAS staat voor een 6×2 chassis met dubbel lucht sleepas met een container Haak-armsysteem.

Daarentegen is de DAF XF 480 FTG 6×2 uitgevoerd met een zeer ruime Super Space Cab en een lucht geveerde cabineophanging. Met juist een gestuurde voorloopas.

LED Verlichting

Goede verlichting is een pré in het dagelijks containertransport bij Boekema. Daarom heeft Bedrijfswagen Service Friesland in samenspraak met Boekema 6x led werklampen op wens van de klant gemonteerd. Deze kunnen worden bediend met een aparte schakelaar. Daarnaast zijn nog 5 rode lampen achter op de cabine geplaatst. 2x zwaailampen 5x toplampen en breedtelampen met nog een led plaat voor op de cabine. En om het nog mooi af te maken een dubbele set Luchthoorns. De cabinekleur van Boekema Transport is afgeleverd in een witte bedrijfskleur. En met het mooie opvallende bedrijfslogo, de verlichting en zo meer, is de XF 480 FAS 6×2 containerauto een plaatje om te zien! Daarnaast is de DAF XF 480 FTG 6×2 niet minder mooi!

Cabine interieur

De kleurafwerking van het cabine interieur van de XF 480 FAS is Dark Sand. Met als decoratie kleur Argenta. En van de XF 480 FTG is het cabine interieur ook Dark Sand. Maar heeft Boekema daarentegen gekozen als decoratie kleur Piano Black. De chauffeurs mogen beide plaats nemen in een Super Air chauffeursstoel met voor hen een luxe zwart leren stuurwiel.

Communicatie en rijmanagement

Beide voertuigen zijn in het bezit van het DAF Connect Wagenparkbeheersysteem. Waardoor Boekema Transport inzicht krijgt in de prestaties van zijn voertuigen en de chauffeurs. Een aanpasbaar en gebruiksvriendelijk online dashboard geeft Boekema Transport duidelijke informatie over de voertuiglocatie, het brandstofverbruik, de afgelegde kilometers, bezettingsgraad van het wagenpark en de stationair tijd. De ‘Live Fleet’ functie levert nauwkeurige informatie over de locatie van de voertuigen voor het optimaal plannen van de inzet van het wagenpark, met inbegrip van routes en rijtijden. “DAF Connect optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid, en reduceert de operationele kosten, verhoogt de logistieke efficiency en vergroot daarmee de winstgevendheid per kilometer.”.

Aandrijving

Twee DAF XF waar we trots op waren om af te kunnen leveren als 2e en 3e DAF-truck in 2020!

Alle twee DAF XF trucks zijn voorzien van een sterke PACCAR MX-13 motor. Met een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met handbediening Full-versie. Met hierbij een achteras verhouding van 2,38. De XF 480 staat bekend als de lange afstand truck.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Boekema Transport en de beide chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!

Lees meer over de 6 CF 450 voor Melkweg | Fritom

Gerelateerde artikelen

Twee keer DAF XF 6x2 voor Boekema Transport Workum