Twee DAF CF 260 voor Elis Nederland

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van twee DAF CF 260 aan Elis Nederland. De DAF 260 FA is uitgevoerd met een PX-7 motor en 6 cilinderdieselmotor. Daarnaast met een vermogen van 194 KW (264 pk) met 2300 omwentelingen per minuut. En een maximum koppel van 1000 Nm bij 1000 tot 1700 omwentelingen per minuut. Met een Euro 6 uitlaatemissie. Een schitterende DAF CF distributietruck gespoten en een duidelijke bestickering op de Space Cab, de zijdeur en de bakwagen. De opbouw is keurig verzorgd door IJntema Carrosseriebouw.

Twee DAF CF 260 voor Elis Nederland

Twee DAF CF 260 met een luxe binnen-interieur

De kleurafwerking van het cabine interieur van de twee DAF CF 260 is Dark Sand. Met als decoratie kleur Black Rock. De chauffeur kan d.m.v. een lage instap plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met luchtvering. Daarnaast heeft de chauffeursstoel een hoge rugleuning met een verstelbare schoudersteun. En ook een tweetraps stoelverwarming. De CF 260 bezit een 33 liter koellade onder het onderbed. Met daarnaast opbergmogelijkheden onder het bed en op het bovenste niveau 3 opbergladen met een totaalvolume van 260 liter. Er is gekozen voor een Automatische temperatuurregeling met Airconditioning. De automatische temperatuurregeling handhaaft automatisch de cabine temperatuur die door de bestuurder is ingesteld. Daarnaast bestaat de Standverwarming uit een lucht – lucht systeem. De cabine heeft een dakluik met handbediening. En een pollenfilter met actieve koolstof om verkeers- en motoruitlaatgassen weg te nemen.

Communicatie en Rijmanagement

DAF CF 260 FA voor Elis Nederland

Voor het rijmanagement is een Fleet Management systeem connector ingebouwd. Een voorbereiding voor Satelliet-communicatieapparatuur voor het Duitse tolsysteem. Bestaande uit een GPS/GSM bedrading naar de montageposities van de On Board Unit (OBU) en de digitale korte afstand communicatie-unit (DSCR). Daarnaast bezitten de twee DAF CF 260 een Truck Phone met een luxe luidsprekersysteem. Een Adaptieve Cruise control met FCW en AEBS. En een Driver Performance Assistent (DPA). Dit is een interactief programma welke de chauffeur ondersteunt bij het bereiken van de meest zuinige rijstijl. De DPA-informatie wordt weergegeven op het 5 inch TFT-kleurenscherm in het instrumentenpaneel.

Aandrijflijn

De aandrijflijn heeft daarnaast ook een Boarddiagnosesysteem. Een AS-Tronic-versnellingsbak met 12 versnellingen. Inclusief Fast Shift, Ecoroll en Hill Start Aid (HSA)-functies. En een geautomatiseerde versnellingsbak AS Tronic met overdrive en 12 versnellingen.

Al met al zijn het twee prachtige DAF CF 260 distributie trucks geworden. Elis Nederland mag trots zijn op deze twee veelzijdige DAF CF trucks, een visitekaartje op het wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Elis Nederland en de chauffeurs veel succes en veilige kilomaters toe met de twee DAF CF 260!

Gerelateerde artikelen

Twee DAF CF 260 voor Elis Nederland