Mijn vrachtwagen geeft een storing: wat nu?

Er is niets minder dan wanneer u onderweg bent en er een storing op uw dashboard van de vrachtwagen verschijnt.

Storing vrachtwagen; wat nu?

Eigenlijk is er dan maar één advies voor wanneer u een storingsmelding op uw dashboard ziet verschijnen: neem dan direct contact op met Bedrijfswagen Service Friesland om dit na te laten kijken. Wanneer u door blijft rijden zonder de storing te behandelen, brengt dat mogelijk veiligheidsrisico’s met zich mee.

Storing vrachtwagen

Wat zijn de meest voorkomende storingen?

Statistisch gezien hebben de meeste storingen te maken met een defecte lamp of doorgebrande zekering. Wanneer deze op de juiste wijze worden vervangen, zou het probleem verholpen moeten zijn. Blijft de melding toch terugkomen, dan is er wellicht iets anders aan de hand.

Wat is het risico bij doorrijden bij een storing?

Mijn-vrachtwagen-heeft-storing

Omdat de software in nieuwe of jong gebruikte trucks steeds complexer wordt, luidt het advies dan ook steeds vaker om een storingsmelding door een erkende DAF-dealer na te laten kijken. Ook wanneer het type melding op het eerste gezicht geen groot risico vormt. Wanneer de storing overslaat op het motor- of remsysteem of er sprake is van koppelingsreductie kan de veiligheid ernstig in het gedrang komen.

Kortom: wat moet ik doen in geval van storing?

Heeft u een storing die niet direct te plaatsen of te verhelpen is? Neem dan contact op met Bedrijfswagen Service Friesland, Of wanneer u wat verder van huis bent, neem dan contact op met de experts van de International Truck Service.

“Handelen is noodzakelijk om erger te voorkomen ?”

Bel ons ITS Service nummer

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen op het gebied van storingsmeldingen of kampt u momenteel zelf met een storing van uw vrachtwagen? Bedrijfswagen Service Friesland staat altijd klaar voor deskundig advies.

Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord!