Spectaculaire opening BSF in Leeuwarden

De nieuwbouw in Leeuwarden van DAF Service-dealer Bedrijfswagen Service Friesland B.V. (BSF) is door niemand minder dan Wout Zijlstra geopend. De Friese krachtsporter en Sterkste Man van Nederland 2001 deed op spectaculaire wijze door een DAF naar buiten te trekken. Een krachtsvertoon dat past bij de stormachtige ontwikkeling van het nog jonge bedrijf. Het nieuwe pand aan de Morseweg 15 in Leeuwarden biedt alle faciliteiten voor optimale en snelle service. Bij de bouw is sterk gefocust op kostenbeheersing en efficiency. Er zijn bijvoorbeeld zonnepanelen op het pand aangebracht, die bijdragen aan de stroomvoorziening.

Spectaculaire opening BSF in Leeuwarden, Heine de Vries, Rinze Louwsma, Anne Bijker Bedrijfswagen Service Friesland Leeuwarden DAF Service dealer

Na het krachtsvertoon van Wout Zijlstra namen Heine de Vries, Rinze Louwsma en Anne Bijker mede het touw in handen. Achter hen staat Wout Zijlstra.

In anderhalf jaar van start naar nieuwbouw, het is de story van BSF. Op 6 oktober 2014 opende BSF de deuren van de vestigingen in Leeuwarden en Bolsward. Of beter gezegd: heropende – want die waren sinds augustus van dat jaar plotseling gesloten nadat het hier gevestigde Cosmo Trucks werd meegezogen in het faillissement van moederconcern Koops Furness. Oud-Cosmo-medewerkers Heine de Vries, Rinze Louwsma en Anne Bijker staken de koppen bij elkaar om met een eigen bedrijf de service voort te zetten.

Al snel werd duidelijk dat nieuwbouw in Leeuwarden noodzakelijk was om de ambitieuze plannen voor service en ook duurzaamheid te realiseren. Algemeen Directeur Anne Bijker. ‘De nieuwbouw is een enorme sprong voorwaarts, gezien de faciliteiten die we hier hebben. Het pand staat op een uitstekend bereikbare plek op het bedrijventerrein aan de rand van Leeuwarden. We zitten op een perceel van 4.500 vierkante meter. De eerste paal is in november geslagen en in de afgelopen maanden is keihard gewerkt aan de bouw. Het is een no-nonsensepand, met een sterke focus op wat strikt nodig is voor goede serviceverlening.

En heel duurzaam

Bij de bouw lag de nadruk op het zo milieuvriendelijk en verantwoord mogelijk gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen. Het nieuwe pand wordt verwarmd met een lucht-warmtepomp, de energie komt van de 196 zonnepanelen. ‘Hiermee zijn we zo CO-neutraal mogelijk’, aldus Bijker. Ook de energiezuinige led-verlichting in de werkplaats draagt daaraan bij. Alle faciliteiten voor optimaal en snel onderhoud zijn aanwezig, zoals doorrijstraten, lange werkputten, een remmentestbank met liftsysteem, een spelingsdetector voor het meten van stuurkogels, een kraanbaan, een twee- en een vierkolomshefbrug en een moderne olieververs-installatie.

Rinze Louwsma, door DAF Trucks in 2012 uitgeroepen tot “Beste monteur van alle DAF-vestigingen in Europa”, is vestigingsmanager. Hij is net als Heine de Vries (Hoofd Verkoop) en Anne Bijker (Algemeen Directeur) een vertrouwd gezicht voor veel klanten en DAF-rijders in noordwest-Friesland. ‘Bij BSF – met in totaal twintig gemotiveerde medewerkers – spreken wij de taal van de klant. We hebben passie voor het vak, hechten veel waarde aan service, hebben een grote klantbetrokkenheid en korte lijnen. We werken als een team en zien graag tevreden klanten. BSF staat 24/7 voor iedereen klaar.’

Het nieuwe pand is sinds de paasdagen in gebruik. De officiële opening was op 22 april en op zaterdag 23 april was er een zeer drukbezocht open huis. Bron: DAF Trucks NV

BSF-Bedrijfswagen-Service-Friesland-B.V,