Serie van 5 DAF XF voor Veenstra Fritom

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van de 1e uit een serie van 5 DAF XF bedrijfswagens aan Veenstra Fritom in Heeg. Veenstra heeft wederom voor de lange afstand truck gekozen, de DAF XF 480 FT 4×2 Super Space Cab. Het paradepaard van DAF. Met een ruime cabine en van alle luxe voorzien. Waarvan de 1e First Choice DAF XF bedrijfswagen nu in het bezit is van Veenstra Fritom.

1e uit serie van 5 DAF XF voor Veenstra Fritom

1e uit een serie van 5 DAF XF

De 5 First Choice DAF XF bedrijfswagens zijn gespoten in de bedrijfskleur van Veenstra Fritom. Met de bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar op het front en ook op de ruime Super Space Cab. Daarnaast is op het cabine dak door Bedrijfswagen Service Friesland een LED-plaat samen met 3 werklampen en 2 zwaailampen gemonteerd. Dit samen met de vormgeving maakt het uiterlijk van de 5 DAF XF prachtig mooi!

DAF XF-interieur

Interieur van de 5 DAF trucks voor Veenstra Fritom

Als de chauffeur in de cabine stapt van DAF XF 480, kan hij plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met armsteun. De zandkleuren waarin het interieur is uitgevoerd geeft een warme uitstraling waarin de chauffeur zich thuis voelt. Het fraai vormgegeven en duidelijke instrumentenpaneel heeft een betere leesbaarheid. En daarnaast biedt het infopaneel de chauffeur meer informatie, zodat het meer comfort en efficiency geeft. Om de chauffeur prestaties nog meer te verbeteren bevat de Driver Performance Assistant (DPA) nog meer tips voor zuinig rijden.

Nieuw AEBS-3

En om de voertuig- verkeersveiligheid te verhogen heeft de DAF XF een verbeterd noodremsysteem, het nieuwe AEBS-3. Dit ‘Advanced Emergency Braking System’ van de derde generatie kan bij snelheden tot 80 kilometer per uur volledig onafhankelijk een noodstop maken. En daarmee helpen een aanrijding met een stilstaand of rijdend voertuig te voorkomen. De introductie van de geavanceerde AEBS-3-technologie illustreert eens te meer DAF Trucks’ Pure Excellence, óók op het gebied van veiligheid.

Aandrijflijn

aandrijflijn DAF XF

De 5 DAF XF bedrijfswagens zijn uitgevoerd met een sterke MX-13 motor. En een Euro 6 uitlaatemissie voor een beter milieu. Dit samen met een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen, en met handmatige bediening Full-versie. Daarnaast zijn de XF-bedrijfswagens voorzien van een achterasverhouding van 2.21. Een Remprestatiebewaking en een MX Engine Brake.

Wagenpark Veenstra Fritom

Het wagenpark van Veenstra Fritom in Heeg heeft weer 5 schitterende First Choice DAF XF bedrijfswagens in het vooruitzicht. Met een aantal weken is het plaatje echt compleet. En zijn er 5 visitekaartjes bij op het Nationale en Internationale wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Veenstra Fritom en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

Vertrouwd gevoel

Vijf DAF XF First Choice trucks voor Veenstra Fritom

Het kopen van jong gebruikte trucks via de eigen DAF Trucks dealer gaf de doorslag voor Wiegmink: ,,Zoals Veenstra al zei zijn relaties belangrijk voor ons. Wij repareren zelf maar we vallen ook vaak terug op Bedrijfswagen Service Friesland in Bolsward voor onderhoud en reparatie. Bij zo’n relatie een jong gebruikte truck kopen geeft toch een vertrouwder gevoel dan bij een handelaar. De dealer staat volledig achter deze trucks en ondersteunt ze op dezelfde manier als een nieuwe truck. Dat was voor ons doorslaggevend bij deze keuze’’.

Een prachtig artikel van Iep van der Meer Bigtruck Magazine

1e uit serie van 5 DAF XF voor Veenstra Fritom