Nieuwe XF 480 FT voor Tiltrans Transport

Onderweg naar de klant Tiltrans dacht ik na hoe vaak wij deze rit al niet hebben gedaan? Het is fijn dat BSF zo’n goede band met Tiltrans uit Burgum heeft! Zo ook de hartelijke ontvangst welke wij elke keer weer krijgen met deze prachtige DAF. Ook nu stond de gehele delegatie van Tiltrans klaar om de sleutels te ontvangen. Daarnaast is het elke keer weer een feest om hier een DAF te mogen afleveren! Met de zeer ruime Space Cab Cabine is het een ware luxe voor de chauffeur om in te mogen werken. Er zijn windschermen gemonteerd en nog enkele opties, dit om het voor de chauffeurs zo aangenaam mogelijk te gaan maken. Zo hebben we ook voor de veiligheid een Dash-Cam en front zicht camera opgebouwd. Daarnaast is voor de inzet van deze DAF XF 480 FT 4×2 hydrauliek t.b.v. Kippen en Walking Floor opgebouwd.

Nieuwe XF 480 FT voor Tiltrans Transport

XF 480 FT 4×2

De DAF is uitgevoerd met ledverlichting rondom. Daarnaast is de DAF XF trekker ook nog uitgevoerd met 4 werklampen. De cabine is gespoten in de mooie bedrijfskleur van Tiltrans Transport welke we allemaal herkennen!

Cabine interieur XF 480 FT 4×2

De kleurafwerking van het cabine interieur van de XF 480 FT 4×2 is Dark Sand. Met als decoratiekleur Piano Black. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met armsteun. Met een heerlijke warme Automatische temperatuurregeling en Airco. Daarnaast een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer.

Communicatie en rijmanagement

DAF XF 480 FT voor Tiltrans Transporten

Voor het rijmanagement is de DAF XF 480 FT 4×2 uitgevoerd met een Fleet Management Systeem Connector met het mooie DAF Connect. Waarbij de chauffeur de nieuwe DAF Connect App kan downloaden vanuit zijn mobiele telefoon. De DAF Connect App is de nieuwste toevoeging aan het platform van DAF voor wagenparkbeheer.

DAF Connect App

Deze gloednieuwe app coacht chauffeurs op een efficiënt brandstofverbruik via hun mobiele telefoon. En de online portal geeft wagenparkbeheerders en planners inzicht in de prestaties op de lange termijn van hun chauffeurs, voertuigen en logistieke processen. Alles kan worden bekeken op een dashboard. De chauffeur krijgt direct tips voor zuiniger rijden. Aangezien de app is gekoppeld aan de Eco-scorekaart van de chauffeur, heeft deze permanent toegang tot zijn of haar eigen prestatiegegevens. De app vergemakkelijkt ook tweewegcommunicatie tussen chauffeurs, planners en wagenparkeigenaren.

Daarnaast is voor de communicatie een Truck Phone samen met het luxe luidsprekerssysteem toegepast. Een Adaptieve Cruise Control met FCW en AEBS. En een Driver performance Assistent welke de chauffeur helpt optimaal te presteren.

Veiligheid en beveiliging

Voor de beveiliging is de XF 480 FT uitgevoerd met een DAF Night Lock. Ook bezit de DAF XF een Lane Departure Warning System. Een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC). En een Achteruitrijsignalering voor de veiligheid van de omstanders.

De mooie XF 480 FT 4×2 is uitgevoerd met een sterke PACCAR MX-13 motor met het hoge koppel van 2500 nm. Al met al een schitterende DAF XF waar Tiltrans Transport mee gezien mag worden! Ook deze DAF XF 480 is weer een verrijking op het Nationale en Internationale wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Tiltrans en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

XF FT 480 voor Tiltrans Transport