GINAF 4345 X6 TSV voor De Waard

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van de 3e GINAF truck aan De Waard Transport & Overslag in Sneek, dit keer betreft het de nieuwe GINAF 4345 X6 TSV. De Waard, met vestigingen in Sneek, Meppel en Zeewolde, plaatste zoals bekend, een order voor in totaal vijf GINAF trucks waarvan twee 8×6 kippers bij GINAF dealer Bedrijfswagen Service Friesland.

Nieuwe GINAF 4343 X6 TSV voor De Waard Transport en Overslag Sneek

De Waard is actief op het gebied van grond- weg- en waterbouw en transport & overslag. Het bedrijf heeft een eigen vloot van 15 voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreid machinepark van 50 grondverzet machines, uiteenlopend van minigravers tot 60 tons rupskranen, zware shovels en knikdumpers.

3e GINAF truck voor De Waard – GINAF 4345 X6 TSV

Nieuwe GINAF 4345 X6 TSV voor De Waard Transport en Overslag SneekAan de eigen vloot van de Waard is dus nu vandaag de derde GINAF truck toegevoegd. Dit maal is een GINAF 4345 X6 TSV toegevoegd aan het wagenpark van De Waard. De GINAF 4345 X6 TSV is voorzien van de Paccar MX13 krachtbron met 460 pk in combinatie met de ZF As-Tronic 16 versnellingsbak met speciale GINAF Offroad software. De chauffeur van De Waard krijgt hiermee nu de mogelijkheid te kiezen tussen een weg- en een terreinstand. De versnellingsbak kan daarmee in beide omstandigheden nu optimaal en zonder concessies zijn werk doen.

De 4345 X6 TSV is een 8×6 aangedreven voertuig, waarvan de tweede as hefbaar is. Hiermee kan het voertuig zowel in het zand-asfalt werk ingezet worden. Met zijn 43 ton GVW kan het voertuig ruim 43 ton aan lading verzetten.

Comfort en verbruik

Het schakelgedrag van de versnellingsbak op de weg is volledig gericht op die zaken die daar van belang zijn: optimaal comfort voor de chauffeur en een gunstig brandstofverbruik.
De geïntegreerde Nieuwe GINAF 4345 X6 TSV voor De Waard Transport en Overslag Sneekdecompressierem heeft de beschikking over een maximaal remvermogen van 325 kW. Wanneer deze rem wordt gebruikt, zorgt de AS-Tronic versnellingsbak ervoor dat de motor zich in het optimale toerengebied begeeft. Op deze wijze komt de uitmuntende werking van deze extra rem het beste tot zijn recht.

Sneller schakelen

Vanwege de grote rolweerstand van de wielen in het terrein is het belangrijk snelheid te kunnen maken en te houden. Om dat te bereiken moet het ontkoppelen, schakelen en weer koppelen zo snel mogelijk gebeuren. Dit is ook bij het wegrijden van groot belang. Hoe minder de koppeling slipt, hoe langer de levensduur. Wanneer de omstandigheden erom vragen, kan de chauffeur de terreinstand inschakelen. In dat geval verloopt het ontkoppelen en schakelen naar een hogere of lagere versnelling veel sneller. De totale schakeltijd is dan zeer kort en voor een mens niet te evenaren. De koppeling wordt als het ware als een schakelaar bediend.

De Waard heeft hiermee weer een bijzonder mooie truck aan zijn wagenpark toegevoegd! Binnenkort volgt de vierde GINAF truck.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst firma de Waard en de chauffeur Evert veel succes en veilige kilometers met de GINAF 4345 X6!

4e GINAF voor De Waard