Nieuwe DAF XF trekkers Lootsma Tanktransport!

Nieuwe DAF XF trekkers voor Lootsma Tanktransport

Afgelopen zaterdag mocht Bedrijfswagen Service Friesland de sleutels overhandig van 2 nieuwe DAF XF trekkers aan Lootsma Tanktransport in Bolsward. Het betreft 2 nieuwe DAF XF 450 FT 4×2 Space Cab. Met een sterke PACCAR MX-11 motor en een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen. De lange afstandstruck is breed inzetbaar maar wordt voornamelijk ingezet voor het Tanktransport.

Lootsma Tanktransport kiest weer voor DAF en Service van BSF!

‘Kwaliteit is wat ons vervoert’ staat met deze prachtige DAF truck op de website van Lootsma Tanktransport. Hun wagenpark bestaat uit 25 trekkers (Euro 6) en 40 tankopleggers welke continue in perfecte staat worden gehouden! Hoe zij dit doen? De trekkers worden na 6 jaar of 900.000 km van de hand gedaan. Zij werken volgens de richtlijnen van ISO 22000, GMP en HACCP. Daarmee garanderen ze 100% voedselveiligheid. En met de inzet van moderne technologieën zoals track & trace, boardcomputers, TMS en KPI-rapportages garanderen ze ook maximale zekerheid.

Kwaliteit is wat ons vervoert Lootsma Tanktransport kiest weer voor DAF en Service BSF

Daarom was de keuze voor de broers Lootsma ook niet moeilijk, en kozen zij weer voor 2 nieuwe DAF trekkers. Twee bedrijven welke elkaar al jaren vinden met dezelfde normen en waarden en dezelfde taal spreken. En hier zijn wij enorm trots op bij Bedrijfswagen Service Friesland!

Exterieur DAF XF trekkers

De 2 nieuwe DAF trekkers zijn uitgevoerd met een lucht-geveerde cabine en een ruime Space Cab. Waar in het cabinedak een stand airco is geplaatst door Bedrijfswagen Service Friesland. Ook zijn de 2 DAF XF 450 gespoten in de bedrijfskleur van Lootsma Tanktransport. Met de bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar boven het DAF logo, en op de zijdeuren.

Interieur DAF XF trekkers

Het interieur van de DAF XF 450 doet warm aanvoelen bij binnenkomst. Met een zeer ruime cabine waarin de warme kleuren Dark Sand en als decoratiekleur Piano black. Een ruim en overzichtelijk dashboard met alle accessoires rondom de chauffeur gebouwd. Een interieur waarin de chauffeur een uitstekend chauffeurscomfort ervaart en waar hij zich in thuis voelt!

2 nieuwe DAF trekkers voor Lootsma Tanktransport

Communicatie en rijmanagement

Voor het rijmanagement zijn ook de 2 nieuwe DAF XF trekkers uitgevoerd met het wagenparksysteem DAF Connect. Zodat de planners van Lootsma Tanktransport de voertuigen via 24/7 GPS gevolgd kunnen worden. Waardoor DAF Connect de voertuigbeschikbaarheid optimaliseert. De operationele kosten vermindert en waardoor uiteindelijk de logistieke doeltreffendheid verhoogt. Daarnaast kan de chauffeur ook nog handig gebruik maken van de Truck Phone met hierbij een luxe luidsprekersysteem.

Het rijmanagement is hiernaast voorzien van een:

  • Adaptieve Cruise Controle met FCW en AEBS
  • Samen met een Predictive Cruise Controle
  • En een Driver Performance Assistent welke de chauffeur ondersteunt in het optimaal rijden

Veiligheid en beveiliging

Voor de veiligheid van de chauffeurs is gekozen voor een Lane Departure Warning System. Welke is bedoeld om ongelukken door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen. Door de chauffeur te waarschuwen wanneer hij over de belijning aan een van beide zijden van de rijstrook dreigt te rijden. Ook is gekozen voor een DAF Night Lock, zodat de DAF trucks altijd veilig in de avonduren kunnen parkeren.

Wielophanging en assen

De DAF trekkers hebben een 9.000 kg vooras met een 13.000 kg achteras. Daarnaast heeft de XF een Stabillink achterwielophanging met een Aslast-bewaking. De Stabilink achterasophanging staat garant voor een optimale rolstabiliteit, hogere laadvermogens en uitstekende rij eigenschappen.

DAF XF trekkers voor Lootsma Tanktransport

2 ware visitekaartjes op het wegennet!

Aan het wagenpark van Lootsma Tanktransport zijn deze 2 prachtige DAF XF trekkers toegevoegd. 2 DAF XF trekkers met kwaliteit maar ook een stoer uiterlijk, echt een waar visitekaartje op het wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Lootsma Tanktransport en de chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

2 Nieuwe DAF XF trekkers voor Lootsma Tanktransport Bolsward