Nieuwe DAF XF voor Melkweg Fritom

Vandaag heeft Bedrijfswagen Service Friesland een nieuwe DAF XF trekker afgeleverd bij de Melkweg Fritom in Bolsward.

Nieuwe DAF XF trekker voor Melkweg Fritom afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland-b-vDeze trekker zal ingezet worden voor het containertransport, welke de Melkweg ook verzorgd. Deze trekker is conform de huisstijl van de Fritom groep gespoten. Met deze kleurstelling en zijn belettering is dit wederom een verrijking voor het Nederlandse wegennet. Voor een optimale airodynamica is het voertuig voorzien van dak spoilers, fenders en zij skirts.

De nieuwe DAF XF trekker

paccar-mx-11-euro-6-engine-03De nieuwe DAF XF trekker is voorzien van een 11 liter MX motor. De MX motor welke bekend staat om zijn hoge efficiency, en een brandstofbesparing van zo’n 2%. Goed voor het milieu en voor het rendement! De vernieuwde MX Enigebreak levert nog eens 20% meer vermogen, en is daarmee voor het merendeel van de toepassingen een uitstekend alternatief voor een retarder. Door de vernieuwde bediening – vanaf nu in drie stappen vanaf de stuurkolom – is het remvermogen optimaal aan te passen aan de rijomstandigheden. Dat rijdt comfortabeler en scheelt remslijtage en brandstof.

Verder is de DAF XF voorzien van een AS Tronic geautomatiseerde versnellingsbak, welke zich kenmerkt door een aantal specifieke DAF-functionaliteiten. Door de toepassing van nieuw ontwikkelde software en sensoren, sluit de koppeling heel geleidelijk, waardoor deze nog soepeler aangrijpt voor een excellent gedrag bij het wegrijden en manoeuvreren.

Adaptive Cruise Control (ACC)daf-acc-adaptive-cruise-controle-euro-6-620

De handige Adaptive Cruise Control (ACC) is een cruise control-systeem met uitgebreide functionaliteit. Het helpt de bestuurder een veilige afstand tot het voor hem rijdende verkeer te bewaren en waarschuwt de bestuurder als er handmatig moet worden ingegrepen.

Minder vermoeidheid voor de chauffeur

ACC controleert met behulp van een radarsensor of er zich bewegende objecten op dezelfde rijbaan bevinden. ACC handhaaft een vooraf ingestelde snelheid zolang er geen ander verkeer wordt waargenomen. Als er een langzaam rijdende voorligger wordt waargenomen, zal ACC het motorvermogen verminderen en – indien nodig – retardersystemen en remmen activeren om de vooraf ingestelde veilige volgafstand aan te houden.

Er zal een afstandswaarschuwing worden gegeven als het noodzakelijk is voor de bestuurder om in te grijpen om de ingestelde afstand te bewaren. De ingebouwde Forward Collision Warning-functie waarschuwt de bestuurder als hij maximale remkracht toe moet passen om een kop-staartbotsing te voorkomen. Dankzij ACC hoeft de bestuurder de ingestelde rijsnelheid van de cruise control niet langer voortdurend te wijzigen, waardoor stress en vermoeidheid afnemen. ACC maakt rijden meer ontspannen en veiliger.

Zo levert Bedrijfswagen Service Friesland de Melkweg Fritom een complete DAF, welke niet alleen energiezuinig is, maar ook nog eens een visitekaartje is voor het bedrijf.

Wij wensen de Melkweg, Jelle Breeuwsma en de chauffeur veel plezier en succes volle kilometers toe!

DAF XF Melkweg Fritom