Nieuwe DAF XF Super Space Cab voor Tiltrans

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van een nieuwe DAF XF Super Space Cab aan Tiltrans in Burgum. Het betreft een nieuwe DAF XF 480 FT 4×2 Super Space Cab. Opgebouwd met hydrauliek voor kipper en Walkingfloor. De kipper en Walkingfloor gebruikt Tiltrans voornamelijk voor los gestorte bulkgoederen en industriële goederen zoals onder andere houtsnippers, zaagsel of pallets. De nieuwe DAF XF is breed inzetbaar zodat Tiltrans de nieuwe DAF voor meerdere doeleinden kan inzetten. Een schitterende ruime DAF XF waar Tiltrans weer voor heeft gekozen, een waar visitekaartje voor het wegennet!

Uitgekiende oplossingen voor elk soort wegtransport

uitgekiende oplossingen voor transport Tiltrans

Op de voorkant van de website van Tiltrans vindt u deze prachtige DAF XF met als slogan “uitgekiende oplossingen voor elk soort wegtransport”. Het is voor Bedrijfswagen Service Friesland schitterend om te zien dat de DAF XF welke wij eerder afgeleverd hebben aan Tiltrans op de voorkant van hun website is te zien. En dan ook nog een slogan welke precies bij BSF zou passen. Tiltrans en Bedrijfswagen Service Friesland gaan dan ook samen al heel wat jaren terug in de tijd. Ook weer twee bedrijven met dezelfde gedachten en dezelfde normen en waarden. Namelijk 24/7 klaar staan voor de klant!

Nieuwe DAF XF Super Space Cab

De aan het grote wagenpark toegevoegde XF 480 is gespoten in de bedrijfskleuren van Tiltrans. Met de bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar boven het DAF logo en op de zijdeuren. Daarnaast is de stoere DAF XF uitgevoerd met een Super Space Cab. Waardoor deze nieuwe DAF XF Super Space Cab helemaal op en top een opvallende verschijning is op het Nationale en Internationale wegennet!

Interieur

De kleurafwerking van het cabine interieur is een warm binnenkomen met de kleur Dark Sand en als decoratiekleur Piano Black. Het dashboard is ruim en overzichtelijk met vele accessoires rondom de chauffeur gebouwd. In de cabine mag de chauffeur plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met armsteun. De temperatuur heeft de chauffeur geen omkijken naar met de Automatische klimaatregeling in de cabine. Met hiernaast ook nog een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer.

Communicatie en rijmanagement

Verder is voor het rijmanagement een Fleet Management Systeem Connector met DAF Connect ingebouwd. Zodat de planners van Tiltrans het grote wagenpark 24/7 kunnen volgen. Deze data helpt om de voertuigbeschikbaarheid te verhogen, de operationele kosten te verlagen en optimale logistieke efficiency te realiseren. Op basis van de informatie die DAF Connect geeft, kan het onderhoud nog beter worden afgestemd. Daarnaast is voor de communicatie een Truck Phone en een 27 MC geplaatst. Waarnaast voor het rijmanagement een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS. Met hierbij een Predictive Cruise Controle plus een Driver Performance Assistent.

Nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab voor Tiltrans

Aan de beveiliging van de chauffeur is uiteraard ook gedacht met een DAF Night Lock voor het parkeren in de avonduren. Met hiernaast voor de veiligheid een Lane Departure Warning system en een Voertuigstabiliteitsregeling (VSC).

Aandrijflijn nieuwe DAF XF

Verder is de nieuwe DAF XF 480 FT 4×2 Super Space Cab voorzien van een sterke PACCAR MX-13 motor. Met een automatische TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen.

Zoals wij in het begin van dit artikel al benoemden is de nieuwe XF 480 een complete vrachtwagen met veel chauffeurs comfort. Een plaatje voor het Nationale en Internationale transport.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Tiltrans en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab voor Tiltrans