Nieuwe DAF XF voor Runia Transport!

Bedrijfswagen Service Friesland heeft de sleutels overhandigt van deze mooie DAF XF FT 460 aan Runia Transport uit Nijemirdum. Nieuwe DAF XF FT 460 voor Runia Transport--afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland

Runia Transport BV

Runia Transport is in de wijde en verre omgeving bekend, en bestaat al sinds 1950. Want al in 1950 heeft Gerrit Sjoerd Runia met vrouw en gezin zich vanuit Berlikum in Gaasterland gevestigd. Gerrit Runia, landbouwer van beroep, ambieerde. een handel in agrarische producten. In 1966 trad de volgende generatie: Pieter en Thomas Hette Runia aan als medefirmanten. Pieter Runia legde zich toe op het transport, derhalve werd Runia Transport als onderdeel van de firma Runia opgericht.

In 1997 heeft Runia Transport BV de transportactiviteiten als zelfstandig bedrijf voortgezet. Met de overname van een groot gedeelte van transportbedrijf De Vries Makkum op 1 oktober 2005, heeft Runia Transport de activiteiten in het industriƫle transport uitgebreid.

Runia Transport BV is een gerenommeerd internationaal opererend transportbedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte agrarische producten en stukgoederen. Daarnaast verzorgt Runia Transport tevens koel- en vriestransport.

Wagenpark

Runia Transport heeft een groot wagenpark, en heeft de beschikking over diverse opleggers. Walking floors, volume kippers, bandwagen, Tautliners eventueel met schuifkap, stuuras, kooiaap en/of laadklep en koelers.

Waar nu deze mooie DAF XF FT 460 aan toegevoegd is.

DAF XF FT 460

Nieuwe DAF XF FT 460 voor Runia Transport-afgeleverd door Bedrijfswagen Service FrieslandNieuwe DAF XF FT 460 voor Runia Transport-afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland

De DAF XF 460 Space Cab trekker is uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een AS Tronic versnellingsbak met MX motorrem welke mede zorgt voor een zeer laag brandstofverbruik en hoge prestaties. De krachtige MX – motorrem levert ruim driekwart van zijn vermogen bij slechts 1.500 t/min. waardoor er belangrijk minder slijtage en lagere onderhoudskosten zijn.

Deze DAF is geheel klaar gemaakt op de wensen van transportbedrijf Runia en o.a. de hydrauliek ten behoeve van een kip installatie en een walking floor zijn opgebouwd in de vestiging BSF Bolsward.

De DAF XF 460 Space Cab is het visitekaartje voor Runia transport in Nederland en op de internationale wegen!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Runia Transport en de chauffeur vele veilige kilometers toe, en veel succes met deze mooie DAF XF.

DAF XF voor Runia transport