3e nieuwe DAF XF 530 FT Terpstra Transport Terschelling

Vandaag had Bedrijfswagen Service Friesland wel een hele speciale aflevering. De 3e nieuwe DAF XF 530 FT is dit keer afgeleverd bij Terpstra Transport Terschelling op het mooie Terschelling!

Nieuwe DAF XF 530 FT Terpstra Transport Terschelling

Met 530 pk gingen Anne Bijker en Heine de Vries op de vrachtboot naar Terschelling met de DAF XF 530. Waarna Mark Terpstra van Terpstra Transport Terschelling de sleutels van de 3e nieuwe DAF XF 530 FT in ontvangst mocht nemen. In zijn eigen mooie woonomgeving Terschelling.

3e nieuwe DAF XF 530 FT

De new XF wordt aangedreven door een PACCAR MX-13 motor, en biedt het laagste brandstofverbruik in zijn klasse. De drijflijn is voorzien van de nieuwe efficiënte Traxon versnellingsbak. Welke sneller, soepeler en met minder inwendige weerstand schakelt. De achteras is voorzien van 2.38 reductie. Waar door het toerental van de motor bij 85 km/h rond de 1100 toeren komt te liggen. De DAF XF trekker zal hier door een lager brandstof verbruik hebben en ongeveer 7% zuiniger zijn. Waar mee duizenden euro’s per jaar bespaard kan worden.

Lagere onderhoudskosten met de nieuwe DAF XF

Door deze lager toerentallen worden de onderhoudsintervallen behoorlijk opgerekt. Het is mogelijk bij dit type voertuig om de onderhoudsintervallen op te rekken naar 200.000 km.

De nieuwe maatstaf voor chauffeurscomfort

De cabine biedt de meeste binnenruimte, een zeer groot bed, en een geheel nieuwe aantrekkelijke sfeer en uitstraling. Het beste wat een chauffeur zich kan wensen! De nieuwe smaakvolle en warme zandkleuren waarin dashboard, stoelen, gordijnen, matrassen en zij- en achterwanden zijn uitgevoerd. Verlenen het interieur een geweldige sfeer waarin de chauffeur zich thuis voelt. De nieuwe Exclusieve Lijn vormt het toppunt van luxe en comfort. Deze onderscheidt zich met een cognackleurig dashboard en portierpanelen. En een stijlvolle aluminiumlook uitstroomopeningen.

Nieuw temperatuur- en klimaatregelsysteem

Het volledig nieuwe klimaatregelsysteem blinkt uit in comfort en gebruiksgemak. Dit systeem omvat one-touch ontwasemen, standventilatie, standverwarming met timer, restwarmte en automatische recirculatie. En kan worden bediend vanaf het bedieningspaneel in de achterwand. Dit nieuwe klimaatsysteem is extreem energiezuinig. Wat bijdraagt aan de lage operationele kosten.

Nieuwe DAF XF 530 FT Terpstra Transport Terschelling

Uitzonderlijke aandacht voor de chauffeur en efficiency

The New XF is de veiligste truck op de weg. Deze truck beschikt over voorzieningen die niet alleen de chauffeur en andere weggebruikers de hoogst mogelijke mate van veiligheid bieden. Hier naast een laag brandstofverbruik en een hoog comfortniveau.

Zo bezit de XF een:

  • Predictive Cruise Control
  • Een Adaptive Cruise Control
  • Forward Collision Warning (FCW)
  • Een geavanceerd noodremsysteem (AEBS)
  • Een Lane Departure Warning System (LDWS)
  • Een voertuigstabiliteitsregeling (VSC).

De nieuwe DAF XF een verrijking voor het Europese wegennet!

De nieuwe DAF XF 530 FT is wederom gespoten in de mooie bedrijfskleuren waarin eenieder Terpstra Transport herkent. Deze nieuwe DAF XF is een verrijking voor het wegennet. En een zeer mooie truck waar Mark Terpstra terecht trots op kan zijn!

Op het eiland Terschelling zijn nog schitterende foto’s gemaakt door Leonie Blaak Fotografie En hier hebben wij een kleine diapresentatie van gemaakt van een bijzonder mooie aflevering.

Bedrijfswagen Service Friesland feliciteert Terpstra Transport met deze mooie DAF XF 530 FT, en wenst Terpstra Transport veel succes en veilige kilometers!