Nieuwe DAF XF FT 530 voor Terpstra Transport!

Vandaag is het dan zover en mogen ook wij, Bedrijfswagen Service Friesland, de nieuwe DAF XF af gaan leveren. En dan ook gelijk het parade paardje, zeg maar PAARD van DAF, de nieuwe DAF XF FT 530.

Nieuwe DAF XF FT 530 voor Terpstra Transport - afgeleverd door BSF trucks

Met maar liefst 530 paardenkrachten zal dit voertuig in worden gezet voor transport naar Spanje en Portugal. Marc Terpstra van Terpstra Transport Terschelling mocht deze prachtige nieuwe DAF XF FT 530 in ontvangst nemen.

Nieuwe DAF XF FT 530

De DAF XF FT 530 is voorzien van de nieuwe styling, zowel het interieur als het exterieur is aangepast aan de nieuwste normen. De DAF XF wordt aangedreven door een PACCAR MX-13 motor. Dankzij de vele innovaties levert deze motor nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement. Het lage brandstofverbruik is te danken aan pompen met een variabele opbrengst voor motorolie, stuurbekrachtigingsvloeistof en koelvloeistof, en aan gewijzigde zuigerveren en zuigermantels voor minder wrijving. Nieuwe DAF XF FT 530 voor Terpstra Transport - afgeleverd door BSF trucks

De drijflijn is voorzien van de nieuwe efficiënte Traxon versnellingsbak, welke sneller, soepeler en met minder inwendige weerstand schakelt. De achteras is voorzien van 2.53 reductie. Waardoor het toerental van de motor bij 85 km/h rond de 1100 toeren komt te liggen. De DAF XF trekker zal hierdoor een lager brandstof verbruik hebben, en ongeveer 7% zuiniger zijn dan de vorige generatie. Waarmee duizenden euro’s per jaar bespaard kan worden.

Lagere onderhoudskosten met de nieuwe DAF XF

Door deze lager toerentallen worden de onderhoudsintervallen behoorlijk opgerekt, het voertuig hoeft niet eerder weer in de werkplaats te zijn dan na 100.000 km.

De nieuwe DAF XF een verrijking voor het Europese wegennet!

 

 

Met de looks van Terpstra Transport is de nieuwe DAF XF FT 530 een ware verrijking voor het Europese wegennet. Deze nieuwe DAF XF betreft de 2e DAF trekker uit een serie van 3, waarbij in het najaar er nog een nieuwe DAF trekker zal volgen.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Marc en de chauffeur veel plezier met deze prachtige nieuwe DAF XF, en veel succes en veilige kilometers toe.

Nieuwe DAF XF FT 530 voor Terpstra Transport