Nieuwe DAF XF 480 FT 4×2 voor J Postma Transport

Een aantal jaren geleden mochten we een DAF XF 460 afleveren aan J Postma Transport. En de wegen passeren elkaar nu weer tussen Bedrijfswagen Service Friesland en Jacob Postma. Vandaag mogen we aan J Postma Transport in Sneek een geheel nieuwe versie afleveren. Namelijk een Nieuwe DAF XF 480 FT 4×2 trekker. Met een krachtige MX-13 motor 355 KW / 483 pk in de XF 480. En 12 versnellingen TraXon versnellingsbak. Gespoten in de mooie rode kleur waar van een ieder de mond open valt. De XF 480 FT van J Postma Transport uit Sneek is in zijn geheel een plaatje om te zien! Een chte DAF voor de lange afstand!

Nieuwe DAF XF 480 FT 4x2 J Postma Transport

Nieuwe DAF XF 480 FT 4×2 trekker

De Nieuwe DAF XF 480 FT Super Space Cab is voorzien van een extra leather Air chauffeursstoel en bijrijdersstoel. Een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS, en een Lane Departure Warning System. Deze laatste drie hebben alles met veiligheid voor de chauffeur te maken. Adaptive Cruise Control (ACC) is een cruise control-systeem met uitgebreide functionaliteit. Het helpt de bestuurder een veilige afstand tot het voor hem rijdende verkeer te bewaren. Het Lane Departure Warning System (LDWS) is bedoeld om ongevallen. Door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen.

DAF XF 480 FT 4x2 trekker J Postma Transport

Verder is de nieuwe DAF XF 480 FT 4×2 voorzien van een 950 liter aluminium brandstoftank. Waarnaast de nieuwe XF 480 voorzien is van een AdBlue 90 liter tank. AdBlue staat voor een heldere ureumoplossing in gedemineraliseerd water. Het is niet explosief, niet giftig, en niet ontvlambaar. Door gebruik van een AdBlue tank kunt u een sterke vermindering van uitlaatemissies bereiken. En hiernaast wordt het milieu geholpen. Bovendien verbruikt de DAF XF 480 FT met de AdBlue tank minder brandstof.

De cabine is voorzien van een ruime Super Space Cab, en een mechanische cabineophanging. De XF 480 is in het bezit van centrale portiervergrendeling, een front spiegel, led dag verlichting, led koplampen. Verder is de cabine voorzien van vele luxe. Met Skylights, een dubbele set luchthoorns en Aerodynamische Fenders.

Driver Performance Assistant

De XF 480 is in het bezit van de Driver Performance Assistant. De Driver Performance Assistent (DPA) is een interactief programma. Waar mee de chauffeur wordt getraind om de meest kostenefficiënte rijstijl te bereiken. De Driver Performance Assistant is voor de chauffeur een persoonlijke coach. Die de chauffeur begeleidt om de kostenbesparingsmogelijkheden van het voertuig optimaal te benutten. Voor  totale bedrijfskosten (TCO) is niet alleen het brandstofverbruik bepalend. Slijtage van de remmen is daarbij een belangrijke factor. De directe invloed van de chauffeur hierop wordt nauwkeurig bewaakt door de Driver Performance Assistant. En bij de nieuwe DAF XF 480 krijgt Jacob Postma natuurlijk ook de DAF Driver Training, waardoor hij hier nog beter gebruik van kan maken.

Veiligheid

Voor de veiligheid is de DAF XF 480 in het bezit van een DAF Night Lock, een Lane Departure Warning Systeem, een voertuigstabiliteitsregeling (VSC), een achteruitrijsignalering, en een BV3-B3 blokkering waardoor na 15 minuten een alarm af gaat.

J Postma Transport Sneek

J.Postma transport is een jong energiek familiebedrijf waarbij klantgericht denken en handelen een tweede natuur is. Het uitvoeren van uw transportopdracht conform uw wensen en specificaties tegen een aantrekkelijk tarief is datgene wat J. Postma transport dagelijks in de praktijk brengt. J. Postma transport richt zich hierbij op de volgende sectoren van het wegtransport. Internationaal (ADR) tanktransport, Internationaal (ADR) containertransport, (inter)nationale distributie van staalprodukten.

J.Postma transport beschikt over een modern jong wagenpark. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van trekker oplegger combinaties. Om een maximale uitwisselbaarheid en een bij de transportopdracht passende voertuigcombinatie te kunnen garanderen. De voertuigen zijn alle voorzien van de meest moderne communicatie middelen (satelliet verbindingen). Om een perfecte afwikkeling van uw opdracht tot stand te kunnen brengen.

Tot dit moderne wagenpark wordt deze schitterende nieuwe DAF XF 480 FT Super Space Cab 4×2 trekker toegevoegd. J Postma Transport kan trots zijn op deze prachtige nieuwe DAF XF 480 FT. Een waar visitekaartje op het internationale transport voor Jacob Postma!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst J Postma Transport en de chauffeur veel succes en vele veilige kilometers!

Foto’s gemaakt door Pierius van Solkema

Gebruikte DAF XF 460 voor Dumani Trans

Nieuwe DAF X 480 FT Super Space Cab 4x2 J Postma Transport