Nieuwe DAF XF 480 6×2 FAN low deck Visser Transporten

Vandaag mogen we een bijzonder mooie nieuwe DAF XF afleveren. We mogen de sleutels overhandigen van een nieuwe DAF XF 480 6×2 FAN low deck Super Space Cab aan Visser Transporten in Bolsward.

Nieuwe DAF XF 480 6x2 voor Visser Transporten Bolsward
Foto is gemaakt door Petra Kroon Fotografie

Nieuwe DAF XF 480 6×2 FAN low deck Super Space Cab

Bijzonder is deze nieuwe DAF XF 480 door dat het een 6×2 FAN-uitvoering is. FAN-uitvoering betekent dat de truck is voorzien van een uitvoering met een gestuurde naloop as. De nieuwe naloop as kenmerkt zich door een volledig nieuw ontwikkeld EHS-stuursysteem (Electric Hydraulic Steering). Dat is 30 kilo lichter voor extra laadvermogen, daar naast is de besturing nog preciezer. Omdat de EHS op basis van de snelheid én de wielbasis continu de optimale stuurhoek van de wielen van de achterste as bepaalt. Dat voordeel komt vooral tot zijn recht bij het rijden in stedelijke gebieden en bij manoeuvreren. Door dat wrijvingsverliezen zijn geminimaliseerd. En omdat de stuurpomp alleen actief is als er gestuurd word. Daar door wordt er een extra brandstofbesparing van 1% gerealiseerd.

Bij snelheden boven de 40 kilometer per uur, fixeert de as zich in de middenpositie. Dat garandeert maximale voertuigstabiliteit en voorgroot de brandstofefficiency. Verder telt de nieuwe stuurinrichting aanmerkelijk minder onderdelen. Dat komt de robuustheid en de betrouwbaarheid van het systeem ten goede. De EHS wordt op de 6×2 XF FAN aangevuld met een aangepaste luchtvering. Waar door het chassis snel 90 millimeter kan zakken. En 185 millimeter kan liften voor het laden en lossen van onder meer wissellaadbakken.

Verder is de nieuwe XF uitgevoerd met een MX-13 motor. Met een TraXon automatische versnellingsbak met 12 versnellingen.

Deze nieuwe truck is voorzien van een BDF-systeem, en zijn er gereedschapskisten opgebouwd door carrosseriebouwer De Haan Hallum.

Visser Transporten Bolsward VTB

Visser Transporten Bolsward en Bedrijfswagen Service Friesland gaan al even samen terug in de tijd. Bedrijfswagen Service Friesland is trots dat wij vaker een DAF hebben mogen afleveren aan Visser. Het is een transportbedrijf welke al meer dan 75 jaar in het logistieke transport bekend is.

Het effect van gewoon goed transport

nieuwe DAF XF 480 6x2 FAN low deck Super Space Cab voor Visser Transporten Bolsward
Foto gemaakt door Petra Kroon Fotografie

75 jaar waar in Visser Transporten al ruime ervaring heeft opgebouwd. Waarin zij zijn uitgegroeid tot een onderneming gespecialiseerd in distributie van bouwmaterialen, aanverwante goederen en gekoelde- en diepvriestransport. Een specialiteit van Visser Transporten is “verhuizingen”.

Visser Transporten levert met de grootst mogelijke aandacht voor het logistieke proces. Met precieze en adequate leversnelheid die uniek is in deze branche. Het team van Visser Transporten bestaat uit gemotiveerde mensen. Die kunnen worden omschreven als creatieve, ondernemende, betrokken vakmensen. Het team en hun wagenpark zorgen voor een breed inzetbaar palet aan transport oplossingen. Waar mee zij uw goederen met zorg en aandacht behandelen. Zo dat ze snel en betrouwbaar worden vervoerd.

Nieuwe DAF XF 480 6×2 FAN Super Space Cab

En vandaag is er een zeer mooie nieuwe DAF XF toegevoegd aan het wagenpark van Visser Transporten. Welke is gespoten in de bedrijfskleuren van Visser transporten. Waar door wij oprecht kunnen zeggen dat Visser Transporten met een waar visitekaartje rijdt op het wegennet.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Visser Transporten Gjalt en Peter veel succes en veilige kilometers!

Gerelateerde artikelen