Nieuwe DAF XF voor Verkeersschool Berend Knol

Vrijdag heeft Bedrijfswagen Service Friesland een nieuwe DAF XF 440 afgeleverd aan verkeersschool Berend Knol in Leeuwarden.

nieuwe-daf-xf-afgeleverd-door-heine-de-vries-aan-verkeersschool-knol

Verkeersschool Berend Knol

Verkeersschool Berend Knol B.V. is in de ruim 35 jaar van haar bestaan uitgegroeid van een eenvoudige plaatselijke verkeersschool tot een volwaardig en toonaangevend opleidingsinstituut voor onder andere personenauto, motor, vrachtauto en autobus.

nieuwe-daf-xf-voor-verkeerschool-berend-knolVanaf 1980 kan men bij verkeerschool Berend Knol terecht voor elk rijbewijs en de hierbij behorende chauffeurs beroepsopleidingen. Door deze jarenlange ervaring bereikt Verkeersschool Berend Knol B.V. een hoog slagingspercentage. Het systeem van lesgeven, dit wil zeggen zeer intensief en op jou als cursist gericht, wordt door de meeste cursisten als hoogst plezierig ervaren.

Bij Verkeersschool Berend Knol B.V. staan zij niet alleen voor jou klaar om aan jouw opleidingseisen te voldoen, maar bieden jou tevens de mogelijkheid om een basis te leggen voor een blij en veilig weggedrag met behulp van ervaren vakmensen.

Verkeersschool Berend Knol B.V. hanteert het volgende motto: “Wij weigeren niemand, iedereen is hier welkom voor een gedegen opleiding en krijgt de garantie voor een zeer uitgebalanceerde opleiding met een groot scala aan mogelijkheden”!

DAF XF 440 FA

De DAF XF beschikt o.a. over de krachtige, stille en zuinige MX 11 motor. Bedrijfswagen Service Friesland heeft in overleg met de rijschool daf-xf-440-afgleverd-aan-vekeersschool-berend-knoldiverse aanpassingen gedaan omdat tot dit prachtige resultaat te komen. Zo is de spiegel lay-out dubbele bediening, en is het motor management aangepast. Met deze aanpassingen is het mogelijk om met een automatische schakelende versnellingsbak ook met de hand te schakelen.

Ook beschikt deze DAF over de meest uiteenlopende veiligheidsopties, zoals:

  • Lane departure Warning
  • Adaptive Cruise Control
  • AEBS
  • Predictive Cruise Control
  • Silent modes (Minder dan 72 decibel, quiet certificaat)

Tevens is de laadbak en zijafscherming opgebouwd door IJntema Carrosseriebouw. Mede door de zijafscherming is deze DAF ook geschikt als LZV voertuig.

Code 95 cursus

Deze DAF zal ook worden ingezet als voertuig voor de welbekende “code 95 cursus”. Dit weer in samenwerking met de noordelijke DAF dealers, ESA, Bedrijfswagen Service Friesland, en Truck Service Friesland Heerenveen. Welke in overleg met verkeersschool Berend Knol bij aflevering van een nieuwe DAF de klant de verplichte nascholing aanbiedt.

Verplichte nascholing chauffeurs

Vrachtautochauffeuverkeerschool-berend-knol-code-95-cursusrs moeten de eerste 35 uur nascholing ook binnen zeven jaar volgen; tussen september 2009 en september 2016. Daarna moeten de chauffeurs hun vakbekwaamheid iedere vijf jaar verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing.

CCV adviseert chauffeurs om jaarlijks een deel van de nascholing te volgen en niet alle nascholing op het laatste moment te plannen. Voor de verlenging van de vakbekwaamheid maakt dat namelijk niet uit. Als iedereen tot het laatste moment wacht, zou er een capaciteitstekort bij de opleidingen kunnen ontstaan, waardoor chauffeurs hun vakbekwaamheid niet tijdig kunnen verlengen.

Verplichte nascholing voor nieuwe chauffeurs

Iedereen die vanaf september 2009 zijn vakbekwaamheid behaalt, valt direct binnen de vijfjaarlijkse nascholingscyclus. Voor nieuwe chauffeurs geldt dus niet de eenmalig langere termijn van zeven jaar, die voor huidige werkzame chauffeurs wel geldt.

Nascholing: niet alleen verplicht, ook nuttig

In de eerste plaats moet nascholing natuurlijk leerzaam zijn en bijdragen aan de doelen van de Richtlijn. Maar het mag ook leuk zijnverkeersschool-berend-knol-voor-alle-rijopleidingen. CCV heeft samen met de sector geprobeerd om de nascholing zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van chauffeurs en werkgevers, zodat de nascholing een maximaal rendement oplevert.

Dit betekent dat:

1. er heel veel keuze is (ongeveer 60 cursussen op dit moment).
2. een aantal praktijktrainingen is opgenomen waarbij de chauffeur achter het stuur plaatsneemt.
3. de cursussen zeer praktijkgericht zijn.

 

Elke chauffeur kan in overleg met de werkgever zijn eigen programma samenstellen, dat zoveel mogelijk aansluit bij de dagelijkse beroepspraktijk. Er is dus niet één vaststaand programma dat voor iedereen gelijk is. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen.

Verlopen vakbekwaamheid

Stel dat het een chauffeur om een of andere reden niet lukt om aan de verplichte nascholing te voldoen. Dit heeft als gevolg dat hij zijn vak niet meer mag uitoefenen. Zijn vakbekwaamheid is als het ware verlopen. Als hij daarna besluit toch zijn oude vak weer op te pakken, dan moet hij die vakbekwaamheid weer vernieuwen. Dit doet de chauffeur door 35 uur nascholing te volgen. Pas na 35 uur nascholing mag hij weer beroepsmatig rijden. Hij hoeft dus niet opnieuw een examen te doen.

Zowel vrachtwagen- als buschauffeur

Als een chauffeur in het bezit is van zowel een chauffeursdiploma voor personenvervoer als voor beroepsgoederenvervoer, dan hoeft hij slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.

BSF en Berend Knol al jaren lang een prettige samenwerking

Verkeersschool Berend Knol en Bedrijfswagen Service Friesland vinden elkaar al jaren, in feite al sinds de tijd van DMB (Diesel motoren Bedrijf). Niet alleen met een nieuwe DAF truck, maar ook wat betreft de oh zo belangrijke opleidingen voor de vrachtwagen chauffeurs! Bedrijfswagen Service Friesland en Verkeersschool Berend Knol vinden hierin in beide een plezierige samenwerking.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Verkeersschool Berend Knol veel succes en veel geslaagde leerlingen toe!

Nieuwe-DAF-XF-afgeleverd-aan-verkeersschool-Berend-Knol