New DAF XF FTP 450 voor Melkweg|Fritom

Vandaag mochten wij bij BSF de 3e nieuwe DAF in 2018 afleveren. Dit keer mochten we de sleutels overhandigen van een New DAF XF FTP 450 Space Cab aan de Melkweg|Fritom in Bolsward.

New DAF XF FTP 450 Space Cab voor Melkweg Fritom

New DAF XF FTP 450 Space Cab

Het jaar begint dus goed voor de Melkweg|Fritom, met een nieuwe DAF XF in 2018. De new DAF XF FTP 450 Space Cab heeft een hefbaar voorloopas, en zal ingezet worden voor containertransport. De ftp-configuratie met hefbaar voorloopas zorgt voor optimale aslastverdeling bij een wisselende lading van deze vrachtwagen. Zo is de nieuwe DAF XF breed inzetbaar!

De DAF XF FTP 450 is voorzien van een PACCAR MX-11 motor, de MX-11 motor welke meer koppel bij lagere toerentallen heeft. Waarbij duidelijk voelbaar is dat er al vanaf 900 toeren een koppel van 2300 Nm voorhanden is. De nieuwe ZF Traxon versnellingsbak heeft een grotere spreiding waardoor met een snellere achteras uitstekend te manoeuvreren is. Waarbij de nieuwe ZF Traxon Direct Drive 12 versnellingsbak razendsnel en super stil schakelt.

De nieuwe achteras maakt een snelle overbrenging mogelijk van 2,05. Waarbij het nieuwe tandwielstelsel zorgt voor minder wrijving. Dit alles maakt het mogelijk dat er met de helft minder olie gewerkt kan worden. Al met al heeft de gehele new XF FTP 450 een tot 7% lager brandstofverbruik op de lange ritten welke de Melkweg | Fritom dagelijks maakt.

Melkweg|Fritom

Nieuwe DAF XF 2018 voor Melkweg FritomDe Melkweg|Fritom in Bolsward en Bidon|Fritom in Enter vormen samen de food & feed divisie. Dé logistieke dienstverlener in food & feed producten. Zij willen u logistieke rust geven door de verantwoordelijkheid te dragen voor de planning en uitvoering van het transport van uw producten. Daardoor kunt u zich op uw primaire bedrijfsproces richten.

Melkweg|Fritom, werkterrein in heel Europa!

Europa is het werkgebied van de Melkweg | Fritom. Ze vervoeren alle liquid food & feed producten, en zoeken altijd de voor u beste oplossing. Ze maken daarbij gebruik van diverse modaliteiten. Voor vervoer over korte afstanden maken zij gebruik van tanktrailers met of zonder pompcapaciteit en RMO-transport. Voor vervoer over langere afstanden maken zij gebruik van intermodaal, Shortsea, tankcontainer met/zonder tankverwarming.

Bedrijfswagen Service Friesland is trots om wederom aan de Melkweg|Fritom een prachtige DAF te mogen afleveren! De DAF XF FTP 450 Space Cab welke conform de huisstijl van de Fritom groep is gespoten, en waarop speciaal een compressor is gebouwd.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst de Melkweg|Fritom én de chauffeur veel succes en veilige kilometers met de DAF XF FTP 450 Space Cab!

New DAF XF FTP 450 Space Cab voor Melkweg Fritom - afgeleverde DAF trucks