Kosten vrachtwagen voorkomen

Lees hier alles over de kosten en prijzen van het kopen, rijden en onderhouden van een truck. Om kosten van uw vrachtwagen te voorkomen.

Extra reparaties aan uw vrachtwagen komen nooit goed uit. Naast de extra kosten die deze reparaties met zich meebrengen staat uw truck ook nog eens onnodig stil. Dit kan worden voorkomen. De oplossing om kosten van uw vrachtwagen te voorkomen? Is preventief onderhoud.

Hoe kosten vrachtwagen voorkomen

Hoe kan ik kosten vrachtwagen voorkomen?

Het merendeel van alle ongeplande strandingen van vrachtwagens kan worden voorkomen door preventief onderhoud. Door verwachtingen en risico’s goed in te schatten, kan het onnodig stilstaan tot een minimum worden beperkt. Dit scheelt u veel tijd én geld.

Herken de signalen

Hoe voorkom ik kosten aan mijn vrachtwagen
Hoe voorkom ik kosten aan mijn vrachtwagen

Om extra kosten te voorkomen is het zaak om mogelijke problemen snel te signaleren.

In korte tijd meerdere malen met een lege accu staan, een kachel die hapert of die ene melding die maar blijft terugkomen op het dashboard: allemaal zaken die uiteindelijk kunnen leiden tot strandingen.

Periodiek onderhoud met een DAF onderhoudscontract

De meest effectieve manier om dergelijke situaties te voorkomen is het (laten) plegen van periodiek onderhoud. Wanneer er sprake is van een DAF-onderhoudscontract, wordt tijdens het onderhoud niet alleen gekeken naar zaken die op de dat moment de aandacht verdienen. Maar maken ze een inschatting voor eventueel te verwachten problemen. Zodat grote kosten van uw vrachtwagen worden voorkomen. Door een maandelijks vast overeengekomen bedrag kan uw vrachtwagen preventief onderhoud krijgen. Bel ons vrijblijvend voor informatie van een DAF-onderhoudscontract, opgesteld naar uw wens!

Preventief onderdelen vervangen

Periodiek onderhoud

Speel dus tijdig in op de signalen. Gaat een accu bijvoorbeeld gemiddeld drie jaar mee? Dan kunt u overwegen deze al na tweeënhalf jaar te vervangen. Dit kan wellicht aanvoelen als het maken van extra kosten, maar is nog altijd een stuk voordeliger dan een (halve) dag stilstaan.

De voordelen op een rijtje

Preventief onderhoud zorgt voor:

  • Minder stilstand en dus minder kosten
  • Een optimale conditie van uw truck
  • En een betere beheersing van de kosten

Vragen?

Wilt u advies over het (laten) plegen van periodiek onderhoud of een van de onderhoudscontracten? Bedrijfswagen Service Friesland vertelt u er graag meer over!

Hoe voorkom ik kosten aan mijn vrachtwagenPeriodiek onderhoudDagelijkse controle vrachtwagen - Wielbevestiging en bandenspanning

Wilt u graag advies? Bel ons, wij staan u graag te woord!