John de Boer van E.J. de Jong in de prijzen!

In de mooiste truck verkiezing van DAF trucks dealer Bedrijfswagen Service Friesland, kortweg BSF won Jan de Jong de eerste prijs met zijn zwarte DAF XF Super Space Cab. Vandaag waren we op bezoek bij de E.J. de Jong Transport uit Parrega. Chauffeur John de Boer stuurde foto’s in van zijn grote trots, een DAF XF 460 Space Cab voorloopas trekker.

John de Boer van E.J. de Jong in de prijzen- 2e prijs mooiste truck verkiezing BSF

De DAF staat er glimmend bij. Speciaal voor de foto is er nog een extra poetsdoek overheen gehaald. De trekker is compleet uitgerust en voorzien van een fraai interieur met de bekende rode ‘Deense bekleding’, de nodige extra verlichting en een met glanzend RVS afgewerkt chassis. Toch is het een echte werkauto zonder fratsen, en dat is juist de charme van deze stoere DAF.

E.J. de Jong is officieel gevestigd in het Friese Parrega, maar voorop de negen trucks van het bedrijf staat de plaatsnaam Workum afgebeeld. Vier van de negen trucks zijn uitgevoerd met een autolaadkraan en daar is veel werk voor. De vijfde is dan ook in bestelling op dit moment. De Jong houdt zich vooral bezig met speciaal transport van exceptionele lading. Veel van dat werk is bouw gerelateerd maar ook echt bijzondere lading wordt niet geschuwd.

John kreeg zijn DAF vorig jaar in maart, dus de trekker is nu bijna een jaar oud. De auto bevalt hem uitstekend en John is er erg tevreden over. ,,Hij doet het erg goed en ik ben zelf altijd erg bezig met het verbruik. Met die duimpjes op het dashboard probeer ik altijd zo hoog mogelijk te scoren. Ik baal er gewoon van als er iemand anders met de auto gereden heeft, want dan is mijn score weer weg. Voor mij is het een soort sport geworden om het goed te doen namelijk.’’

Eén van de mooiste speciale vrachtjes van vorig jaar was het transport van het Skûtsje ‘Nooit volmaakt’ waarmee De Jong dit jaar meedoet aan het IFKS Skutsjesilen. Op de foto zien we Heine de Vries van Bedrijfswagen Service Friesland die de bloemen en een DAF jack overhandigt aan de trotse chauffeur.

Geschreven door: Iep van der Meer BIG Trucks

3e Prijs Mooiste truck van 2017 Transportena

Heine-de-Vries-van-BSF-overhandigt-prijs-john-de-boer-EJ-de-jong-transport