Jan de Jong wint BSF verkiezing met zijn DAF XF

Bedrijfswagen Service Friesland, kortweg BSF, organiseerde een mooiste truck verkiezing. Honderden chauffeurs stuurden foto’s in van hun grote trots en inmiddels is daar een winnaar uit gekozen. Dat werd Jan de Jong Transport met zijn DAF XF 450 Super Space Cab, mooiste truck 2017.

Heine-de-Vries-van-BSF-met-Jan-de-Jong-winnaar-mooiste-truck-2017

De jury van de BSF mooiste truck verkiezing, bestaande uit een delegatie van BSF, aangevuld met Iep van der Meer namens BIGtruck had er een hele kluif aan. Uiteindelijk werd de schitterende DAF XF van Transportena derde. De mooie, typische werkauto van E.J. de Jong Transport uit Workum haalde de tweede prijs.

Vol trots poseert Jan voor zijn DAF XF – Mooiste truck 2017

De 2e en 3e prijs komen nog aan bod. Eerst gingen we op de koffie in Ureterp bij Jan de Jong.

Jan begon bijna 20 jaar geleden als eigenrijder. En inmiddels heeft hij sinds een paar maanden een chauffeur in dienst die op een tweede auto rijdt. Jan: Het is erg druk. En ik heb aan Gering uit Landgraaf een meer dan uitstekende opdrachtgever. Hij wilde graag een uitbreiding, en toen ik de juiste man gevonden had hebben we besloten die stap te zetten. Op dit moment overwegen we zelfs de aanschaf van een derde trekker. Maar dat is nog niet helemaal rond” aldus Jan. Hij was erg verrast met zijn hoofdprijs Mooiste truck 2017. En vol trots poseert hij met Heine de Vries van BSF voor zijn trekker. De bloemen, de beker en een aardige attentie namens BIGtruck komen goed terecht bij Jan.

Bij de koffie met oliebollen vertelt Jan over zijn werk. Ik rij meubels voor Gering door de hele Benelux en Noord Frankrijk. Lichte vrachten dus, maar wel altijd alles met het handje lossen. Daar blijf je fit bij zullen we maar zeggen. De DAF XF 450 is van het nieuwste model en ik moet zeggen dat mij dat uitstekend bevalt. Het rijdt fantastisch, het verbruik is erg goed en het comfort aan boord is super. Je kunt zeggen wat je wilt maar deze cabine is nog steeds de ruimste die je kunt kopen in Europa. Ik ben er heel content mee, en getuige deze Mooiste truck 2017 prijs zijn er meer mensen die hem mooi vinden!”.

Zoals Jan zelf het transport met de paplepel kreeg opgediend zo gaat het ook met de komende generatie. Zoons Dave en Brian zijn druk in de weer met hun miniatuur wagenpark. Waarbij de DAF trucks keurig in het gelid staan opgesteld. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Namens Bedrijfswagen Service Friesland en Iep van der Meer BIGtruck, van harte gefeliciteerd met je eerste prijs van de Mooiste truck 2017 Jan!

Geschreven door: Iep van der Meer BIGtruck

Gerelateerde artikelen

Mooiste-truck-van-2017-Jan-de-Jong