GINAF 8×8 voor De Waard

De Waard Transport & Overslag b.v. nam onlangs de eerste Ginaf 8×8 in Euro-6 uitvoering in gebruik. De Waard, met vestigingen in Sneek, Meppel en Zeewolde, plaatste bij Bedrijfswagen Service Friesland een order voor in totaal vijf GINAF trucks waarvan twee 8×8 kippers. De GINAF X6 4446 TS is de eerste 8×8 van de nieuwe Euro-6 generatie die GINAF aflevert. 

1e Ginaf X6 4446 TS 8x8 uit een serie van 5 voor de Waard - Ginaf 8x8 in Euro-6 uitvoering

GINAF 8×8 Euro-6 uitvoering

De vier asser is voorzien van drie sturende assen waar door het voertuig uiterst wendbaar is. De aandrijving is standaard altijd op de achterste drie assen. De vooras kan worden bijgeschakeld. De voorste as is voorzien van vier paraboolveren en vier luchtbalgen. De drie achterassen zijn hydraulisch geveerd met het Ginaf HPVS veersysteem. Dit systeem heeft standaard geïntegreerde rolstabilisatie en maakt een waterpas-dwarsregeling mogelijk voor stabieler kippen. De besturing van de achterste, in wide-spread opstelling geplaatste achteras is snelheid afhankelijk. Vanaf een ingestelde snelheid is deze as star wat zorgt voor een voorspelbaar weggedrag onder extreme situaties.

Dual mode software

De Ginaf is voorzien van de Paccar MX13 krachtbron met 460 pk. In combinatie met de ZF As-Tronic 16- versnellingsbak met speciale Ginaf offroad software. Deze zogenaamde ‘Dual mode’ software biedt de chauffeur de keuze uit een weg- en een terrein modus. In die laatste modus wordt er aanzienlijk sneller en bij hogere toerentallen geschakeld. De bediening van alle rij-functies, inclusief alle sperren en de inschakeling van de vooras vindt plaats op een overzichtelijke display. De GINAF is voorzien van een eigen weeginstallatie. Waar door de chauffeur altijd inzicht heeft in de beladingsgraad van het voertuig.

1e Ginaf 8d8 uit een serie van 5 voor de Waard - BSF Bedrijfswagen Service Friesland

Camera’s

De Waard koos voor een geïsoleerde Hyva kipper opbouw met een inhoud van 22 kuub. Hydraulisch bediende milieukleppen zorgen voor een veilige afgedekte lading. Uit veiligheidsoogpunt werden er camera’s gemonteerd in de dode hoek. Achter op het voertuig en een exemplaar dat zicht geeft in de laadbak. Die laatste zorgt er voor dat de chauffeur vanuit zijn veilige en comfortabele cabine toezicht kan houden op het laden. Zonder geklauter.

Vijf GINAF’s in bestelling

Deze Ginaf 8×8 maakt deel uit van een order voor in totaal vijf voertuigen. Naast twee 8×8 kippers. Volgen er nog twee 8×6 kippers en een 8×6 vouwkraan-containersysteem met een laag chassis en een vangmuil koppeling. Een order waar wij bij Bedrijfswagen Service Friesland enorm trots op zijn! De Waard is actief op het gebied van grond- weg- en waterbouw en transport & overslag. Het bedrijf heeft een eigen vloot van 15 voertuigen. Daar naast heeft het bedrijf een uitgebreid machinepark van 50 grondverzet machines. Uiteenlopend van minigravers tot 60 tons rupskranen, zware shovels en knikdumpers.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst de Waard en de chauffeur veel succes en vele veilige kilometers met deze mooie GINAF 8×8!

Tweede GINAF 8×8 voor De Waard

Ginaf 8x8 voor De Waard