Airco in de zomer, een goed werkende airco is onmisbaar

Rijdt u binnenkort naar een warm gebied? Dan is een goed werkende airco onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat uw airco goed functioneert op de momenten dat dit nodig is, kunt u een aantal maatregelen treffen. Lees in dit artikel hoe uw airco in topconditie blijft.

Voer airco-onderhoud voor de zomer!

Gebruik truck airco in de zomer

In aanloop naar de zomer is een defecte airco één van de meest voorkomende pechmeldingen bij de International Truck Service. Dit heeft vaak te maken met plotseling intensief gebruik in combinatie met onvoldoende onderhoud. Het is dus raadzaam om uw airco vóór het aanbreken van de warme zomermaanden te laten nakijken door Bedrijfswagen Service Friesland in Leeuwarden of in Bolsward.

Wat u zelf kunt doen

Naast de controle door Bedrijfswagen Service Friesland zijn er ook een aantal zaken die u als chauffeur zelf kunt doen om de airco in topconditie te houden. Gaat u binnenkort op weg naar een warme bestemming? Onderneem dan de volgende stappen om ervoor te zorgen dan uw truck klaar is voor de hitte:

  • Vervang de filters jaarlijks (of laat dit doen door Bedrijfswagen Service Friesland in Leeuwarden of in Bolsward)
  • Desinfecteer de accuverdamper, bij voorkeur minimaal één keer per jaar

Gebruik airco in de zomer

De beste manier om de cabine koel te houden zonder de airco te overbelasten, is het kiezen van de recirculatiestand. Bij deze stand wordt de aangezogen lucht gekoeld, waarbij de koude lucht vervolgens weer de cabine wordt ingeblazen. Tip: Zet de aanjager in eerste instantie op de hoogste stand. Merkt u dat het iets koeler wordt? Kies dan voor een lagere stand om intensief gebruik van de airco te beperken.

De voordelen van een Standairco

Wanneer u te maken heeft met (extreme) of aanhoudende hitte, is de aanschaf van een Standairco, ook wel parkeerairco genoemd, het overwegen waard. Het grootste voordeel is dat een standairco los van het motorsysteem functioneert. Dit betekent dat u de temperatuur zelf kunt regelen – niet alleen ‘s nachts maar ook tijdens laden en lossen. Daarnaast draagt een standairco bij aan een betere nachtrust en algeheel comfort van de chauffeur. Dit komt vervolgens ook de verkeersveiligheid ten goede.

Vragen?

Heeft u vragen over airco-onderhoud? Of heeft u interesse in een Standairco? Bedrijfswagen Service Friesland BV helpt u graag de beste oplossing voor uw truck te vinden.

Bel ons voor een advies op maat!

Gerelateerde artikelen