Eerste DAF CF truck voor Rentex

Deze week hebben wij de eerste DAF CF truck afgeleverd bij de grootste wasserijbedrijf van Nederland, Rentex uit Bolsward. Deze truck zal ingezet worden voor het transport van allerlei textiel producten. Het betreft een nieuwe CF met 250 pk, een AS-Tronic versnellingsbak en een modern uitgeruste cabine.

Eerste DAF CF truck voor Rentex

Op deze truck zitten allerlei noviteiten welke de veiligheid voor mens en machine bewaken. En daar waar nodig ondersteunen en ingrijpen. De volgende systemen hebben hier betrekking op; Adaptieve Cruise Control (ACC), Lane Departure Warning System (LDW) en AEBS!

De truck is voorzien van een laadbak welke door Yntema Carrosseriebouw uit Heerenveen is opgebouwd. Daarnaast is deze bak voorzien van een laadklep met verlengd plateau.

Rentex – Taking care Together!

Rentex is in 1913 onder Thomas Mulder ooit begonnen op de Florencestraat onder de naam ‘Florence, de bekende wasserij’ in het centrum van Bolsward.

Onder leiding van de derde generatie Tom Mulder groeit het bedrijf uit tot een miljoenenorganisatie. Een aantal industriële wasserijen, een textielproducent en een groot schoonmaakbedrijf gaan samenwerken onder de naam Rentex. De handelsnaam van het textielreiniging- en inmiddels ook leasebedrijf verandert in Rentex Florence. In 1974 ontstaat Rentex Nederland B.V.

Rentex Florence profiteert van de synergie. Door kennis en krachten te bundelen is de Rentex-organisatie een belangrijke speler op de markt. Als gevolg van een krimpende markt en overcapaciteit vinden in de jaren daarna een aantal overnames van collega-wasserijen plaats. Het familiebedrijf groeit in de jaren negentig uit. En tot een belangrijke speler in de wasserij markt in de noordelijke helft van Nederland. In 2002 wijzigt Rentex Florence haar naam in Rentex. En beschikt, door een uitbreiding van 6500 m², over één van de grootste en modernste wasserijen van Nederland. Onlangs heeft Rentex Floron een nieuwe sorteerunit voor het vuile wasgoed in gebruik genomen. Voortdurend wordt er geïnvesteerd in product- en dienstinnovatie.

In 2002 treedt Tom Mulder terug als directeur. En wordt in een nieuwe organisatie structuur Rentex aangestuurd door een driehoofdige directie. Een directieteam dat samen met de medewerkers ook anno 2016 het motto van het grootste familiebedrijf in de wasserij branche Rentex Floron blijft uitdragen. Taking care together!

Eerste DAF CF truck voor Rentex

En aan dit mooie bedrijf, de grootste wasserij van Nederland, mogen wij deze mooie DAF CF truck afleveren. Waarvan wij zeer binnenkort de 2e DAF CF Truck af gaan leveren.  Bedrijfswagen Service Friesland wenst Rentex veel succes en veilige kilometers!

Eerste DAF CF truck voor Rentex