Drie DAF FAN 290 afvalinzamelingstrucks voor gemeente Sud West Fryslan

De verkoop van BSF begon in 2014 met de aflevering van 4 nieuwe afvalinzameling DAF trucks voor de gemeente Sud West Fryslan. Bedrijfswagen Service Friesland mocht de derde nieuwe afvalinzamelingstruck DAF FAN 290, uit een serie van drie afleveren bij de gemeente Sud West Fryslan. Dit maal zijn het zogenaamde achterladers geworden.

Drie DAF FAN 290 voor Gemeente Sud West Fryslan - Bedrijfswagen Service Friesland

DAF FAN 290  – Sterk in veelzijdigheid

De gemeente heeft gekozen voor de DAF FAN CF 290 met een lucht geveerde vooras. Vanwege de afval inzameling, is het concept met een stuurbare naloopas de ideale specificatie. De lucht geveerde vooras zorgt voor een geweldig veercomfort, of terwijl een prachtige werkplek voor chauffeur en bijrijders.

De Euro 6 trucks worden aangedreven door de zuinige Paccar 10,8 liter MX11 motor met 290 pk, in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak.

De cabine van de CF biedt de ideale werkomgeving. Met nog meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Een optimale toegankelijkheid, zitpositie en bediening dragen bij aan het hoogste rijcomfort. Het klimaatsysteem met optimale luchtcirculatie maakt het comfort compleet.

Design

De stoere en elegante uitstraling heeft de CF Euro 6 gemeen met de LF en XF. Met een geraffineerde en markante grille. Het aantrekkelijke frontdesign loopt door in de nieuwe aerodynamische spatschermen.

Toegankelijk

Drie DAF FAN 290 afvalinzamelingstrucks voor Gemeente Sud West Fryslan - Bedrijfswagen Service Friesland

Gemakkelijk in- en uitstappen is een belangrijke voorwaarde voor een truck in deze klasse. De nieuwe cabineophanging zorgt voor ongekend rijcomfort. Handig is de nieuwe sleutel met geïntegreerde afstandsbediening, waarbij controle is van de complete exterieurverlichting.

Sterk

Het lichte en sterke chassis, betekent meer laadvermogen voor het hoogste rendement. De grote stijfheid en de Stabilink achterwielophanging, zorgen voor een stabiel weggedrag. Vehicle Stability Control (VSC) is standaard, en verkleint de kans op kantelen en scharen. Ook de nieuwe assen en asophanging dragen bij aan de superieure rijeigenschappen.

Informatief

Het centrale kleurendisplay geeft informatie over de rit, brandstof verbruik, laadvermogen, service en nog veel meer. De Driver Performance Assistant (DPA), helpt de chauffeur om zo zuinig mogelijk te rijden. De DPA geeft de chauffeur ook informatie over het brandstofverbruik, remgedrag, anticiperen op het verkeer, en geeft schakeladviezen. Handig zijn de tips om brandstof te besparen, en optimaal gebruik te maken van de motorrem en/of intarder. De DPA motiveert de chauffeur om het beste uit de CF te halen, met minimale inspanning. Tevens is deze truck voorzien van een 360 graden camera systeem. Doordat het werkgebied van deze truck voornamelijk in de bebouwde kom is, zit een ongeluk in een klein hoekje. Door dit camera systeem is alles rondom het voertuig is 1 beeld gevangen. Ook het gebruik van een achteruitrij pieper en een Lisa alert, maakt de mede weggebruiker attent op de aanwezigheid van deze zware truck.

Kortom drie DAF FAN 290 afvalinzamelingstrucks waar de gemeente Sud West Fryslan mee gezien mag worden, een waar visitekaartje!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst de gemeente Sud West Fryslan veel succes met deze nieuwe voertuigen.

Drie DAF FAN 290 Gemeente Sud West Fryslan