Nieuwe DAF LF De distributietruck

DAF LF De distributietruck

De nieuwe DAF LF is voorzien van een groot aantal vernieuwingen waarmee we het distributietransport naar een nieuwe standaard brengen. Met een toonaangevend laadvermogen en een ongeëvenaarde wendbaarheid. Duurzaamheid en een chauffeurscomfort van het allerhoogste niveau. We hebben de DAF LF, de populaire distributietruck naar een nóg hoger plan getild om uw winstgevendheid nog verder te verbeteren. Het resultaat: De Nieuwe DAF LF Pure Excellence

DAF LF een distributietruck met veel chauffeurscomfort

De DAF LF distributietruck voorzien van een groot aantal vernieuwingen

 • Nieuwe aandrijflijnen voor maximale brandstofefficiency
 • Eersteklas opbouwvriendelijkheid
 • Fraai vernieuwd exterieurdesign
 • Extra raam in portier bijrijderszijde voor toonaangevend zicht
 • Toonaangevend chauffeurscomfort
 • DAF Connect fleet-managementsysteem voor de hoogste transportefficiency

Dit alles maakt de DAF LF nog betrouwbaarder, duurzamer, wendbaarder en comfortabeler dan onze Euro 6-trucks. De nieuwe DAF LF is met zijn nog grotere laadcapaciteit en verbeterde efficiëntie de distributietruck voor zowel ondernemer als chauffeur. Kortom: Pure Excellence.

DAF Transport Efficiency vormt de basis van Pure Excellence

The DAF LF distributietruck - DAF Transport Efficiency vormt de basis van Pure Excellence

Unieke eigenschappen

De LF heeft vele unieke eigenschappen zoals een toonaangevend laadvermogen, een ongeëvenaarde wendbaarheid en duurzaamheid. Daarnaast heeft de nieuwe LF een chauffeurscomfort van het allerhoogste niveau. Nu hebben we DAF’s populaire distributietruck naar een nóg hoger plan getild om uw winstgevendheid nog verder te verbeteren. Het resultaat: The New LF.

DAF Transport Efficiency

Besparing

6% lager brandstofverbruik

wielbases-achter-overbouw varianten

60 wielbases/achter-overbouw varianten

60.000 km onderhoudsinterval

Laag brandstofverbruik

 • Nieuwe 3,8 liter PACCAR-motor voor stedelijke toepassingen
 • Langere eindoverbrengingen voor lagere toerentallen
 • Allison geautomatiseerde transmissie nu ook op krachtigste 19-tons LF

The New LF distributietruck biedt een breed motorengamma. Zo zijn er de krachtige viercilinder 4,5-liter PACCAR PX-5 en de zescilinder 6,7-liter PACCAR PX-7. Dankzij nieuwe software en het geoptimaliseerde warmte- en luchtmanagement is het maximum koppel verhoogd en wordt dit bij een lager toerental bereikt. Nieuwe, snellere achterasreducties laten lagere motortoerentallen zien. Dit In combinatie met motorische innovaties leidt tot een brandstofbesparing tot wel 6%.

Ruime keuze aan wielbases

 • Ruime keuze aan wielbases met lengtes tot maar liefst 6,90 meter
 • Opbouwlengtes van ruim 9 meter voor maximale laadvolumes.
 • Brandstoftankvolumes tot maar liefst 1.240 liter voor een zeer grote actieradius, maximale voertuigbeschikbaarheid en een optimaal financieel voordeel door te tanken waar de brandstof het goedkoopst is.

Door de ruime keuze aan wielbases, geoptimaliseerde PACCAR PX-motoren en hoogwaardige transmissies is The New LF distributietruck nu in meer uitvoeringen verkrijgbaar dan ooit tevoren. Vooral de nieuwe LF 150 en LF 170, met een PACCAR PX-4-motor en een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen zijn geoptimaliseerd voor stadsdistributie. Het gewicht van deze wendbare trucks is verlaagd, waardoor het laadvermogen is toegenomen.

Maximale voertuigbeschikbaarheid

Het krachtige motorblok en de robuuste cilinderkop zijn gebouwd voor een lange levensduur, maximale betrouwbaarheid en een zo laag mogelijk gewicht. Onderhoudsintervallen tot 60.000 kilometer zijn mogelijk, afhankelijk van de inzet. PACCAR PX-motoren zijn nu zo ontworpen dat onderhoud eraan gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Dit alles resulteert in maximale prestaties en minimale bedrijfskosten.

Meer ontdekken over The New DAF LF bekijk deze video!

The New LF exterieur ontwerp

De nieuwe DAF LF De distributietruck

Aantrekkelijk exterieurdesign

Het schitterende exterieurdesign van The New LF distributietruck geeft hem een krachtige maar toch vriendelijke uitstraling en is daarmee echt een visitekaartje voor uw bedrijf.

Vernieuwd uiterlijk

Nieuwe DAF LF Euro 6 distributietruck

Uiterlijk deelt de Nieuwe LF vele kenmerken die de nieuwe CF en XF een geheel nieuwe uitstraling geven, die zowel stoer is en elegant tegelijk.

Nieuwe dakspoiler en fenders

nieuwe dakspoiler en fenders

De nieuwe dakspoiler en Fenders verbeteren de aerodynamica en verlagen hier door het brandstofverbruik naar 4%

DAF Logo nieuw vorm gegeven

Het centrale, droomkleurige paneel heeft een nieuw design en het DAF-logo is nu voorzien van chroomkleurige randen. Het logo in alu-look is niet alleen aantrekkelijk om te zien maar symboliseert tevens de kwaliteit van de truck.

Zilverkleurige Grillestrips

Zilverkleurige grillestrips geven The New LF een krachtige, aantrekkelijke en daarnaast een moderne uitstraling.

Portier met tweede ruit

Een portier met tweede ruit biedt vooral tijdens stedelijke distributietransport extra veiligheid, omdat de chauffeur meer zicht heeft op eventuele voetgangers en fietsers die zich aan de bijrijderszijde naast de cabine bevinden. De bovenste ruit aan de bijrijderszijde kan elektronisch worden bediend vanaf de chauffeurszijde en schuift open.

Praktische naamplaat

Boven het DAF logo is volop ruimte voor de bedrijfsnaam, waardoor deze duidelijk opvalt.

Zodra de chauffeur in de cabine stapt, kan hij of zij genieten van de hoogste niveaus van comfort, gebruiksgemak en veiligheid. Optimaal chauffeurscomfort!

De nieuwe maatstaf in chauffeurscomfort

Een ontspannen chauffeur is een betere chauffeur. Daarom is er zo veel aandacht besteed aan het interieur van The New LF distributietruck. Zodra de chauffeur in de cabine stapt, kan hij of zij genieten van de hoogste niveaus van comfort, gebruiksgemak en veiligheid.

Ideale werkomgeving

New-LF-Interieur-Ideale-werkomgeving

Het dashboard is niet alleen fraai, maar biedt ook maximaal gebruiksgemak. Alle bedieningselementen zijn binnen handbereik en logisch ingedeeld per functie om de chauffeur heen. Door de extra grote capaciteit van het verwarmings- en ventilatiesysteem wordt ook altijd snel een aangename temperatuur in de cabine bereikt. Wat Ideaal is voor chauffeurs die elke dag heel wat keren in en uit de cabine stappen. Waardoor de DAF LF het optimale chauffeurscomfort biedt!

Nog betere informatie voor de chauffeur

nog betere informatie voor de chauffeur met optimaal chauffeurscomfort

Het schitterende en duidelijke instrumentenpaneel heeft nu andere lettertypen en een nieuwe styling wat het aflezen nog makkelijker maakt. Het centrale infopaneel biedt nu nog meer informatie. Om de chauffeursprestaties verder te verbeteren, zijn de verschillende functionaliteiten logischer ingedeeld en bevat de Driver Performance Assistant (DPA) nog meer tips voor zuinig rijden.

Veel opbergruimte

New DAF LF veel opbergruimte het optimale chauffeurscomfort

The New LF biedt uitgebreide opbergmogelijkheden: een ruim afsluitbaar compartiment op de motortunnel, vakken in de deurpanelen en twee grote compartimenten boven de voorruit. De Extended Day Cab en Sleeper Cab zijn standaard uitgerust met drie extra afsluitbare opbergruimtes achter de stoelen: één met een inhoud van 16 liter en twee van 35 liter.

Ergonomisch ontwerp

ergonomisch ontwerp The new DAF LFHet verstelbare en multifunctionele stuurwiel draagt bij aan een uitstekende rij positie. Het bevat geïntegreerde schakelaars voor de bediening van cruise control, motorrem, radio en handsfree Truck Phone. Het bedieningspaneel voor de klimaatregeling en de dubbele DIN-vakken voor de optionele trucknavigatieradio bevinden zich binnen handbereik.

Altijd de perfecte rijpositie

altijd perfecte rij positie in The new DAF LF, met optimaal chauffeurscomfort

De DAF LF heeft een uiterst comfortabele chauffeursstoel met een groot aantal verstelmogelijkheden; tot 180 mm in lengte en 120 mm in hoogte. Hierdoor kunnen chauffeurs van elke lengte de voor hen perfecte rijpositie instellen. Ook is er een lucht geveerde stoel met optionele stoelverwarming beschikbaar. Waardoor de chauffeur altijd de perfecte rijpositie krijgt.

Aandrijflijn nieuwe DAF LF

Excellente aandrijflijn

Distributietransport draait om het aanbieden van maatwerk. Daarom biedt DAF The New LF aan met een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties, zodat u altijd de beste truck heeft voor uw werkzaamheden. Welke keuze u ook maakt, de hoogste betrouwbaarheid en brandstofefficiency, uitstekende prestaties, lage emissies en een ongeëvenaard chauffeurscomfort zijn standaard op elke New LF.

DAF LF motoren aandrijving

Krachtige motoren

The New LF biedt ook een breed motorengamma. Zo zijn er de krachtige viercilinder 4,5-liter PACCAR PX-5 en de zescilinder 6,7-liter PACCAR PX-7. Dankzij nieuwe software en het geoptimaliseerde warmte- en luchtmanagement is het maximum koppel verhoogd en wordt dit bij een lager toerental bereikt.

Nieuwe achterasreducties

Door te kiezen voor de nieuwe achterasreducties tot 1:3.31 wordt het toerental van de motoren bij kruissnelheden met zo’n 150 tot 200 t/min vermindert. Samen met de motorvernieuwingen leidt deze drijflijnoptimalisatie tot een brandstofbesparing tot maar liefst 6%, terwijl het chauffeurscomfort verder verhoogd wordt door het nog lagere geluidsniveau van de motor.

Comfortabel

PACCAR PX-motoren voldoen uiteraard aan de huidige emissie-eisen. Daarnaast zijn de motoren opvallend stil dankzij hun compacte ontwerp, waarbij enkele onderdelen zijn geïntegreerd in het motorblok en de cilinderkop. Dit verhoogt het chauffeurscomfort.

Hoog efficiënte transmissies

Om maximale efficiency te bereiken, kan The New LF worden uitgerust met een breed scala aan handgeschakelde, geautomatiseerde en automatische transmissies met 5, 6, 9 en 12 versnellingen. Een automatische transmissie van Allison is nu ook beschikbaar voor de meest krachtige 19 tons-versies van The New LF.

LF City

De nieuwe DAF LF

De distributie truck met al vernieuwing de 3,8 liter PACCAR PX-4 motor!

Een van de belangrijke vernieuwingen aan de DAF LF is de nieuwe 3,8 liter PACCAR PX-4-motor, die op de 7,5 tons-versie van de LF leverbaar is. DAF introduceert deze nieuwe motor specifiek in de LF City voor lichte toepassingen binnen de stedelijke distributie waarvoor een motor met een slagvolume van net geen 4,0 liter zich optimaal leent.

Silent-versie

DAF-Silent-versie

De speciale Silent-versie is uniek in de markt en maakt nog meer distributietoepassingen mogelijk in de stedelijke omgeving. Door een aantal slimme technologieën. Waaronder speciale motorsoftware. Wordt het geluid in de ‘Silent-mode’ beperkt tot slechts 70 dB(A). Dit maakt The New LF ideaal voor laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden.

Informatiebladen

Perfecte basis om op te bouwen

En een sterk en licht chassis!

Zijn lage eigengewicht en hoge laadvermogen maakt The New LF onovertroffen in zijn klasse, wat resulteert in pure winst voor uw bedrijf. Door zijn moderne, sterke en lichte chassis doet The New LF geen enkele concessie aan robuustheid en flexibiliteit.

Chassis new DAF LF

Volledig geoptimaliseerde ophanging

Het rijden in The New LF is meer dan comfortabel. De voorwielophanging biedt de perfecte balans tussen demping, zijdelingse stabiliteit en stijfheid. De voorassen (van 3,6 tot 7,5 ton) bieden voldoende capaciteit om overbelasting te voorkomen, belangrijk bij deellading. En zijn ongeëvenaarde wendbaarheid dankt The New LF aan zijn draaicirkel; de kleinste in zijn klasse!

Nog groter laadvermogen

De LF biedt de grootste laadmogelijkheden in zijn klasse dankzij de ruime keuze aan chassislengtes en wielbases. The New LF heeft een maximale wielbasis van 6,90 meter. Dit resulteert in een mogelijke laadlengte van meer dan 9 meter. Uniek in dit segment. Door de lange wielbases zijn brandstoftankvolumes tot maar liefst 1.240 liter mogelijk. Dat is eveneens ongeëvenaard in dit segment. Het geeft The New LF een grote actieradius en de chauffeur de mogelijkheid om te tanken waar de brandstofprijs het laagst is

Hoogwaardige assen

Met ruime keuze uit diverse achterassen en achterasreducties is er voor elke toepassing een DAF LF op maat. De assen zijn ontwikkeld voor topprestaties, een lange levensduur en maximaal chauffeurscomfort: van de lichtste, type SR 5.10 met 5 ton draagvermogen, tot de 13-tons SR1344-achteras voor extra laadvermogen voor de 19-tons LF. Op bijna alle asvarianten is een differentieelblokkering als optie leverbaar. Wat zorgt voor maximale tractie en voertuigcontrole in alle omstandigheden.

Optimale opbouwvriendelijkheid

Door tal van vernieuwingen is de opbouwvriendelijkheid van The New LF ook nog meer verbeterd. Zo zijn er de nieuwe af fabriek Body Attachment Modules (BAM’s). Die snelle en eenvoudige montage mogelijk maken van laadbakken, laadkleppen, kippers of kranen. Zo biedt het grote aantal combinaties van wielbases en achteroverbouw extra flexibiliteit. Hierdoor kan het chassis in de fabriek worden geconfigureerd voor elk type opbouw.

Download – de new DAF LF brochure

De new DAF LF een toonaangevende distributietruck

Door de vele vernieuwingen verstevigt de DAF LF zijn positie als toonaangevende distributietruck. Optimalisaties aan de aandrijflijn. Verdere verbeteringen aan het chassis voor een optimale opbouwvriendelijkheid en toonaangevende elektronica en veiligheidsvoorzieningen. Een vernieuwd design van exterieur en interieur maken de DAF LF tot de beste keuze. De nieuwe DAF LF: met optimaal chauffeurscomfort, echt Pure Excellence.

Is de nieuwe DAF LF de distributietruck voor uw bedrijf?

Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek alles over de nieuwe DAF LF, samen met u realiseren wij de juiste transportoplossing voor uw bedrijf!

Bel gerust vrijblijvend onze vestiging in Leeuwarden voor een afspraak met Heine de Vries 058 288 0288 of onze vestiging in Bolsward 0515 57 22 00  voor een afspraak met Anne Bijker.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Van een voertuig naar uw wens, en op maat gemaakt!

Wilt u graag meteen een vrijblijvende offerte aanvragen van een voertuig naar uw wens? Vul dan onderstaand formulier in met hierin een voertuig van uw keuze. En wij gaan snel voor u aan de slag!

DAF New CF en XF Truck Line Up is Compleet 

Offerte aanvraag voertuig

Ik ga akkoord en geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

Gerelateerde artikelen