De Nieuwe DAF CF & XF

The New CF en XF International Truck of the Year 2018cf en xfnieuwe daf cf - Meest veelzijdige truckNieuwe DAF CF - Met de meest ideale lag instap

In ons streven naar de ultieme transportefficiency, hebben wij de nieuwe DAF CF en XF op elk gebied naar het hoogste niveau getild. De nieuwe DAF modellen bouwen voort op de geweldige reputatie van onze Euro-6 trucks. Ze bieden alle voordelen die u gewend bent. De alom bekende betrouwbaarheid, duurzaamheid en het hoge rendement en ongeëvenaarde chauffeurscomfort. Nu alles in overtreffende trap.

De International Truck of the Year 2018!

Wij hebben een hele reeks verbeteringen geïntroduceerd om uw rendement per kilometer te verhogen en de milieubelasting te verminderen. De nieuwe DAF CF en XF zijn de nieuwe norm in transportefficiency en de maatstaf voor chauffeurscomfort. In het kort: De absolute top. Lees hier alles over de International Truck of the Year 2018!

DAF Transport Efficiency

 • 7% lager brandstofverbruik
 • 100 kilo extra laadvermogen
 • 200.000 km onderhoudsinterval

Laagste brandstofverbruik in zijn klasse

2018 Nieuwe DAF XF FAR Super Space Cab

 • Motorinnovaties PACCAR MX-11 en MX-13
 • Nieuwe efficiënte geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak
 • Nieuwe, uiterst efficiënte achterassen met snellere overbrengingsverhoudingen
 • Aerodynamische optimalisaties
 • Geavanceerde softwarefuncties voor de aandrijflijn

Een hoger koppel bij lagere toerentallen, gecombineerd met geoptimaliseerde aandrijflijnen, zeer efficiënte achterassen, geavanceerde elektronica en aerodynamische verbeteringen, resulteren in een tot 7% lager brandstofverbruik op lange ritten. Daar mee kunt u duizenden euro’s per jaar besparen!

Besparing
€ 3000,- truck/jaar

 

Hogere laadvermogens

 • Een nieuw en tegelijkertijd zeer doelmatig en ultra-compact systeem voor de nabehandeling van uitlaatgassen (Emission Aftertreatment System, EAS) levert 50 kg gewichtsbesparing op
 • De gewijzigde motoren en aanpassingen aan het chassis dragen bij aan verdere gewichtsbesparing.

Afhankelijk van de asconfiguratie leveren deze voorzieningen een gewichtsbesparing tot 100 kg op. Dat resulteert in een hoger laadvermogen, bijzonder belangrijk voor gebruiksdoelen waarbij elke kilogram telt.

Besparing
€ 600,- truck/jaar

 

Maximale voertuigbeschikbaarheid

 • Onderhoudsintervallen tot 200.000 km
 • Eersteklas opbouwvriendelijkheid

De CF en XF staan bekend om hun hoge mate van betrouwbaarheid. De nieuwe elektrische en elektronische architectuur verbetert de indrukwekkende prestaties op dit gebied nog verder. Bedrading en aansluitingen ondergingen een afslankkuur en werden vereenvoudigd voor optimale betrouwbaarheid. En bieden ongekende flexibiliteit voor het aansluiten van componenten. Dit alles staat garant voor maximale beschikbaarheid en minimale bedrijfskosten.

Besparing
€ 250,- truck/jaar

 

Toonaangevend systeem voor wagenparkbeheer

nieuwe DAF Connect-systeem voor wagenparkbeheerOns nieuwe DAF Connect-systeem voor wagenparkbeheer biedt u real-time inzicht in de doelmatigheid van chauffeur en voertuig. Het systeem geeft heldere informatie over de locatie. Het brandstofverbruik en de gereden kilometers van voertuigen. En over de bezettingsgraad en de stationairtijd van het wagenpark. DAF Connect optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid. Reduceert de operationele kosten. Verhoogt de logistieke efficiency en vergroot daar mee uw winstgevendheid per kilometer.

Besparing
€ 1300,- truck/jaar

 

Ontdek onze nieuwe DAF CF

Ontdek onze nieuwe XF

 

The New CF & XF in meer detail

ExterieurontwerpExterieur ontwerp nieuwe DAF

Nieuwe ontwerpelementen maken de nieuwe DAF CF en XF tot de meest opvallende trucks op de weg. Deze elementen dragen bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.

Evolutie exterieurontwerp

DAF trucks staan bekend om hun geweldige vormgeving

Het nieuwe premium exterieur maakt de nieuwe DAF CF en XF tot de aantrekkelijkste trucks op de weg. En dankzij het gemoderniseerde interieur. Beschikken chauffeurs nu over een werkplek die hun favoriete truck nog beter maakt.

CF en XF

Ontwerpkenmerken

Nieuwe ontwerpelementen maken de nieuwe DAF CF en XF tot de meest opvallende trucks op de weg. Deze elementen dragen bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.

Nieuwe zonnekap - De nieuwe DAF CF en XF1 Nieuwe zonnekap

De nieuwe zonnekap heeft een nieuwe vormgeving voor betere aerodynamische eigenschappen. En omvat een stijlvol aluminium element.

 

Nieuw ontworpen DAF logo - De nieuwe DAF CF en XF2 Nieuw ontworpen DAF logo

Het DAF logo werd nieuw ontworpen met chroomkleurige randen en een aantrekkelijk aluminium look. Die de kwaliteit van de truck symboliseert.

 

DAF grille rooster - De nieuwe DAF CF en XF3 Grillerooster

Het rooster van de grille verleent de truck een krachtige en moderne uitstraling.

 

Onderste bumperinzetdeel - De nieuwe DAF CF en XF
4 Onderste bumperinzetdeel

Het aluminiumaccent in de bumper zorgt voor een premium uitstraling.

DAF praktisch bovenpaneel - De nieuwe DAF CF en XF5 Praktisch bovenpaneel

Boven het DAF logo is volop ruimte voor uw bedrijfsnaam.

 

DAF gastvrij ontvangst luxueuze cabine XF -De nieuwe DAF CF en XF6 Gastvrij ontvangst

Een stijlvol DAF logo in de treeplank verwelkomt de chauffeur in de luxueuze cabine van de XF.

 

Meer details van de nieuwe DAF CF en XF

Toonaangevend interieur

De nieuwe CF en XF bouwen voort op het uitstekende comfortniveau waarom DAF trucks wereldwijd bekend staan.

uitstekend chauffeurscomfort - De nieuwe DAF CF en XF

Uitstekend chauffeurscomfort

Chauffeurscomfort is een van de vele sterke punten van de nieuwe DAF CF en XF. We hebben zaken toegevoegd die de cabine een nog aantrekkelijkere plek maken om te werken, verblijven en slapen. Er zijn vele nieuwe opties voor het personaliseren van het interieur voor ongeëvenaard comfort en luxe. We introduceren talloze innovaties die het rijden makkelijker, veiliger en aangenamer maken.

De droom van een chauffeur

De droom van iedere chauffeur - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe CF en XF bouwen voort op het uitstekende comfortniveau waarom DAF trucks wereldwijd bekend staan. Ze bieden de meeste binnenruimte. De beste en grootste bedden en een geheel nieuwe aantrekkelijke sfeer en uitstraling. De nieuwe CF en XF: het beste wat een chauffeur zich kan wensen!

Comfortabele klimaatregelingcomfortabele klimaatregeling - De Nieuwe DAF Cf en XF

Het volledig nieuwe klimaatregelsysteem blinkt uit in comfort en gebruiksgemak. Het omvat one-touch ontwasemen. Standventilatie. Standverwarming met timer, restwarmte en automatische recirculatie. En kan worden bediend met het bedieningspaneel in de achterwand. Altijd optimaal comfort voor de chauffeur. En is dit nieuwe klimaatsysteem extreem energiezuinig, wat bijdraagt aan de lage totale operationele kosten.

nog betere informatie voor chauffeur - De nieuwe DAF CF en XF

Nog betere informatie voor de chauffeur

We hebben de informatie voor de chauffeur nog verder uitgebreid om effectief actie ondernemen te vergemakkelijken. Het schitterende en duidelijke instrumentenpaneel heeft nu andere lettertypen en een nieuwe styling voor nog betere leesbaarheid. Het infopaneel voor de chauffeur biedt meer informatie voor meer comfort en efficiency. Om de chauffeursprestaties nog verder te verbeteren, werden de instellingen logischer ingedeeld. En bevat de Driver Performance Assistant (DPA) nog meer tips voor zuinig rijden.

Chauffeursvriendelijke interieurverlichting

Chauffeursvriendelijke interieurverlichting - De nieuwe DAF CF en XF

We hebben de interieurverlichting opnieuw ontworpen en nu voorzien van een innovatieve draaischakelaar. De bedieningsknop bevindt zich in het midden van het dashboard en is daar door altijd binnen handbereik. De chauffeur kan kiezen uit verschillende standen voor de uiteenlopende rij- en rustcondities en beschikt over een dimfunctie. Voor meer gebruiksgemak is er een tuimelschakelaar op de achterwand aangebracht.

Door chauffeur te configureren schakelaars

Door chauffeur te configureren schakelaars - De nieuwe DAF CF en XFDankzij de slimme voertuigelektronica. Kan de positie van de individuele schakelaars aan de voorkeur van de chauffeur worden aangepast.
Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en een hogere voertuigefficiency. Dankzij deze schakelaars kunnen dealers en opbouwers eenvoudig nieuwe functies toevoegen zonder extra bedieningspanelen te hoeven installeren.

Toonaangevend interieur

De nieuwe smaakvolle en warme zandkleuren waarin dashboard, stoelen, gordijnen, matrassen en zij- en achterwanden zijn uitgevoerd. Toonaangevend interieur - De nieuwe DAF CF en XFVerlenen het interieur een geweldige sfeer waari n elke chauffeur zich thuis voelt. De nieuwe Exclusive Line vormt het toppunt van luxe en comfort. Deze onderscheidt zich met een cognackleurig dashboard en portierpanelen, en stijlvolle aluminiumkleurige uitstroomopeningen. Deze werk- en woonplek is zeker 5 sterren waard.

 

Personaliseer-uw-interieur

Personaliseer uw interieur!

 

Ontdek de vele afwerkingen en opties van het nieuwe interieur.

 

Stoel-programma

Stoelprogramma

 

Ontdek de vele stoelopties van de nieuwe CF en XF.

 

 

Meer details van de nieuwe DAF CF en XF

Aandrijflijn

De toppositie innemen op het gebied van brandstofefficiency is het resultaat van een perfect geïntegreerde aandrijflijn. Samengesteld uit motoren, transmissies en achterassen die elk stuk voor stuk technische hoogstandjes zijn.

Excellente aandrijflijnPACCAR MX 11 en. MX 13 exellente aandrijflijn - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe CF en XF worden aangedreven door de multi-torque PACCAR MX-11 en MX-13 motoren in nieuwe vermogensversies. Dankzij de vele innovaties leveren deze motoren nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement.

Innovatieve motortechniek

Het lage brandstofverbruik is te danken aan pompen met een variabele opbrengst voor motorolie, stuurbekrachtigingsvloeistof en koelvloeistof. En aan gewijzigde zuigerveren en zuigermantels voor minder wrijving. Voor een optimaal rendement hebben we een nieuwe turbocompressor en verbrandingssysteem ontwikkeld.

Uitgebreide Eco Mode

De nieuwe CF en XF zijn uitgerust met een uitgebreide set opties voor de Eco Mode. De Eco Mode staat garant voor een balans tussen motorprestaties en een laag brandstofverbruik. Wanneer brandstofefficiency prioriteit heeft is de Eco Mode de beste optie met schakelen bij lagere toerentallen als mogelijkheid.

Lagere onderhoudskosten met de nieuwe DAF CF en XF

Reparatie- en onderhoudskosten kunnen flink op uw winstcijfers drukken. Daar  toe hebben we innovaties toegepast om slijtage tot het minimum te beperken. De koppelingsbediening bevindt zich nu in het koppelingshuis zelf, zo dat het beschermd is tegen schade door water en vuil. De dynamo is elektronisch geregeld om het laden van de accu’s te optimaliseren. Samen zorgen deze verbeteringen voor meer duurzaamheid, betrouwbaarheid en meer winstgevendheid.

Hoogwaardige transmissies

DAF TraXon- automated-gearbox hoogwaardige. transmissies - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe DAF CF en XF zijn voorzien van de nieuwste generatie TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken (met 12 en 16 versnellingen). Minder wrijvingsverliezen. Nog sneller opschakelen en uitgebreid gebruik van EcoRoll. Dragen bij aan het ongekend lage brandstofverbruik. En dankzij de stille en soepele werking en de nauwkeurige bediening van de koppeling ervaart de chauffeur een ongeëvenaard gebruiksgemak. De TraXon geautomatiseerde transmissies maken hogere reducties in de laagste versnellingen mogelijk. Waar door nog snellere aandrijflijnen konden worden gerealiseerd.

 

Hoog efficiënte achterassenDAF hoog efficiente achterassen - De nieuwe DAF CF en XF

In aanvulling op deze nieuwe motoren en versnellingsbakken hebben we hoogefficiënte achterassen met wrijvingsarme naafconstructies ontwikkeld. Dankzij de snellere overbrengingsverhoudingen, beginnend bij 2,05. Kon het motortoerental worden verlaagd voor optimale brandstofefficiency. Ter beperking van wrijvingsverliezen hebben we de differentiëlen voorzien van geslepen tandwielsets. En de achterassen van nieuwe lagers, afdichtingen en wrijvingsarme olie.

Chassis

De ideale basis voor elke opbouw

Het doordachte chassis is van topklasse. Het is sterk en licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. En heeft het ruimtebesparende mogelijkheden die opbouwers zullen verrassen.

De ideale basis voor elke opbouw - De nieuwe DAF CF en XF

Sterk, licht en superieure rijeigenschappen

Het doordachte chassis is van topklasse. Het is sterk en licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. De robuuste, lichtere achteras is bij de trekkers en enkele bakwagenmodellen opgehangen met een Stabilink-constructie.

 • Het lage gewicht draagt bij aan een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen, voor een hogere transportefficiency.
 • De Stabilink-achterasophanging staat garant voor rolstabiliteit, een hoger laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen.

Maximale flexibiliteit

Wat betreft chassisconfiguraties bieden de nieuwe CF en XF ongeëvenaarde flexibiliteit. De locatie van de componenten kan aan uw specifieke eisen worden aangepast voor optimale efficiency. Er is volop ruimte voor het bevestigen van pompsystemen, steunpoten of grote brandstoftanks.

 • Dankzij de slimme indeling van chassiscomponenten kunnen trekkers worden voorzien van groot volume brandstoftanks met een inhoud tot maar liefst 1500 liter.
 • De mogelijkheden voor het variëren van de chassiscomponenten zijn vrijwel onbegrensd en bieden ongeëvenaarde flexibiliteit.

Opbouwvriendelijk

De nieuwe CF en XF bieden een uitgebreide Body Attachment Module (BAM). Die volop mogelijkheden biedt voor het opbouwen van maatwerkcarrosserieën. Er zijn specifieke modules beschikbaar voor gesloten opbouwen en het monteren van een kraan. Bakwagens beschikken standaard over een gatenpatroon aan de achterzijde voor het eenvoudig plaatsen van dwarsprofielen en laadkleppen.

 • Het uitgebreide Body Attachment Program bekort de opbouwtijd.
 • Een volledig vlak chassis waarvan de componenten aan de binnenzijde zijn gemonteerd, draagt in grote mate bij aan de ‘opbouwvriendelijkheid’.

Ultra-compacte EAS-eenheid

Voor de nieuwe CF en XF hebben we een volledig nieuw en ultra-compact emissienabehandelingssysteem ontwikkeld. Meer vrije ruimte op het chassis is hiervan een bijkomend voordeel. Voor speciale toepassingen hoeven de DeNOx-installatie en het dieselpartikelfilter niet van elkaar gescheiden te worden. Dat draagt bij aan optimale efficiency.

 • De ultra-compacte EAS eenheid zorgt voor meer vrije ruimte op het chassis
 • Het is 50 kilo lichter, wat zich direct vertaalt in extra laadvermogen.

ECAS-luchtvering

De elektronisch geregelde luchtvering (ECAS) is volledig vernieuwd voor uitstekende betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit. Nieuwe functies zijn drukverhoudingsregeling, bediening van 2e hefbare as en drukregeling van de hefbalgen. De functies ECAS tijdelijk uitschakelen en ECAS op aanslagblok stabiliseren de as wanneer kranen en haakarmen worden gebruikt. Een innovatieve en gebruiksvriendelijke afstandsbediening met verlichte knoppen is aangesloten op de stoel.

 • Nieuwe ECAS-opties zorgen voor een veiligere werkomgeving bij het laden en lossen
 • Chauffeurs kunnen onder alle omstandigheden alles nauwkeurig bedienen met de handige afstandsbediening

Met BSF maakt u uw droom waar op de weg!

 

Download de nieuwe DAF CF brochure                                                              Download de nieuwe DAF XF brochure

 

Lees hier meer over de nieuwe DAF LF

Wilt u meer informatie?

Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek alles over de nieuwe CF of XF, samen met u realiseren wij de juiste transportoplossing voor uw bedrijf!

Bel gerust vrijblijvend onze vestiging in Leeuwarden 058 288 0288 of onze vestiging in Bolsward 0515 57 22 00 voor een afspraak met Heine de Vries of Anne Bijker.

Of vul onderstaand contactformulier in, en wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak met u.

 

Contactformulier

Ik ga akkoord en geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring