DAF CF & DAF XF Euro 6

Nieuwe DAF CF XFcf en xfnieuwe daf cf - Meest veelzijdige truckNieuwe DAF CF - Met de meest ideale lag instap

Met de nieuwe DAF CF en DAF XF Euro 6 haalt u alle comfort in huis! De nieuwe DAF XF Euro 6 met de ruimste cabine en van alle luxe voorzien. Daarnaast is de DAF XF op en top de lange afstand truck. Samen met chauffeurscomfort in het ruimste begrip van het woord! Daarnaast de nieuwe DAF CF, een veelzijdige ruime vrachtwagen. En een interieur welke ook van alle gemakken is voorzien. Met een lage instap is de DAF CF breed inzetbaar met alle chauffeurscomfort welke uw chauffeur zich maar kan wensen! Zowel de DAF XF als de DAF CF bieden dus alle voordelen die u gewend bent. Zoals de alom bekende betrouwbaarheid en duurzaamheid. En daarnaast de hoge opbrengst en ongeëvenaarde chauffeurscomfort.

Wij hebben u een hele reeks verbeteringen geïntroduceerd om uw opbrengst per kilometer te verhogen. En de milieubelasting te verlagen. De nieuwe DAF CF en DAF XF Euro 6 zijn de nieuwe norm in transportefficiency en de maatstaf voor chauffeurscomfort. In het kort: De absolute top. Maar nu alles in overtreffende trap!

Te beginnen met de DAF Transport Efficiency

 • Met 7% lager brandstofverbruik
 • 100 kilo extra laadvermogen
 • En 200.000 km onderhoudsinterval!

Laagste brandstofverbruik in zijn klasse

 • Motorinnovaties PACCAR MX-11 en MX-13
 • Nieuwe efficiënte geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak
 • Uiterst efficiënte achterassen met snellere overbrengingsverhoudingen
 • Aerodynamische optimalisaties
 • Geavanceerde softwarefuncties voor de aandrijflijn

Een hoger koppel bij lagere toerentallen. Gecombineerd met geoptimaliseerde aandrijflijnen, en zeer efficiënte achterassen. Geavanceerde elektronica en aerodynamische verbeteringen, resulteren in een tot 7% lager brandstofverbruik op lange ritten. Daar mee kunt u duizenden euro’s per jaar besparen!

Besparing


€ 3000,- truck/jaar

Hogere laadvermogens

 • Een nieuw en tegelijkertijd zeer doelmatig en ultra-compact systeem voor de nabehandeling van uitlaatgassen (Emission Aftertreatment System, EAS) levert 50 kg gewichtsbesparing op
 • De gewijzigde motoren en aanpassingen aan het chassis dragen bij aan verdere gewichtsbesparing.

Afhankelijk van de as–configuratie leveren deze voorzieningen een gewichtsbesparing tot 100 kg op. Dat resulteert in een hoger laadvermogen, bijzonder belangrijk voor gebruiksdoelen waarbij elke kilogram telt.

Besparing


€ 600,- truck/jaar

Maximale voertuigbeschikbaarheid

 • Onderhoudsintervallen tot 200.000 km
 • Eersteklas opbouwvriendelijkheid

De DAF CF en DAF XF staan bekend om hun hoge mate van betrouwbaarheid. De nieuwe elektrische en elektronische architectuur verbetert de indrukwekkende prestaties op dit gebied nog verder. Bedrading en aansluitingen ondergingen een afslankkuur en werden vereenvoudigd voor optimale betrouwbaarheid. En bieden ongekende flexibiliteit voor het aansluiten van componenten. Dit alles staat garant voor maximale beschikbaarheid en minimale bedrijfskosten.

Besparing


€ 250,- truck/jaar

Toonaangevend systeem voor wagenparkbeheer

nieuwe DAF Connect-systeem voor wagenparkbeheer

Ons nieuwe DAF Connect Systeem voor wagenparkbeheer biedt u real-time inzicht in de doelmatigheid van chauffeur en voertuig. Het systeem geeft heldere informatie over de locatie. Het brandstofverbruik en de gereden kilometers van voertuigen. En over de bezettingsgraad en de stationairtijd van het wagenpark. DAF Connect optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid. Reduceert de operationele kosten. Verhoogt de logistieke efficiency en vergroot daar mee uw winstgevendheid per kilometer.

Besparing


€ 1300,- truck/jaar

Ontdek de nieuwe DAF CF Euro 6

Ontdek de nieuwe DAF XF Euro 6

 

DAF CF & DAF XF in meer detail

ExterieurontwerpExterieur ontwerp nieuwe DAF

Nieuwe ontwerpelementen maken de nieuwe DAF CF en DAF XF tot de meest opvallende trucks op de weg. Deze elementen dragen bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.

Evolutie exterieurontwerp

DAF trucks staan bekend om hun geweldige vormgeving

Het nieuwe premium exterieur maakt de nieuwe DAF CF en DAF XF tot de aantrekkelijkste trucks op de weg. En dankzij het gemoderniseerde interieur. Beschikken chauffeurs nu over een werkplek die hun favoriete truck nog beter maakt.

CF en XF

Ontwerpkenmerken

Nieuwe ontwerpelementen maken de nieuwe DAF CF en DAF XF tot de meest opvallende trucks op de weg. Deze elementen dragen bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.

Nieuwe zonnekap

Nieuwe zonnekap

De nieuwe zonnekap heeft een nieuwe vormgeving voor betere aerodynamische eigenschappen. En omvat een stijlvol aluminium element.

Nieuw ontworpen DAF logo

Nieuw ontworpen DAF logo

Het DAF logo werd nieuw ontworpen met chroomkleurige randen en een aantrekkelijk aluminium look. Die de kwaliteit van de truck symboliseert.

DAF grille rooster - De nieuwe DAF CF en XF

Grillerooster

Het rooster van de grille verleent de truck een krachtige en moderne uitstraling.

Onderste bumperinzetdeel

Onderste bumperinzetdeel

Het aluminiumaccent in de bumper zorgt voor een premium uitstraling.

DAF praktisch bovenpaneel

Praktisch bovenpaneel

Boven het DAF logo is volop ruimte voor uw bedrijfsnaam.

DAF gastvrij ontvangst luxueuze cabine XF

Gastvrij ontvangst

Een stijlvol DAF logo in de treeplank verwelkomt de chauffeur in de luxueuze cabine van de XF.

Toonaangevend interieur

De nieuwe CF en XF bouwen voort op het uitstekende comfortniveau waarom DAF trucks wereldwijd bekend staan.

uitstekend chauffeurscomfort - De nieuwe DAF CF en XF

Uitstekend chauffeurscomfort

Chauffeurscomfort is een van de vele sterke punten van de nieuwe DAF CF en DAF XF. We hebben zaken toegevoegd die de cabine een nog aantrekkelijkere plek maken om te werken, verblijven en slapen. Er zijn vele nieuwe opties voor het personaliseren van het interieur voor ongeëvenaard comfort en luxe. We introduceren talloze innovaties die het rijden makkelijker, veiliger en aangenamer maken.

De droom van een chauffeur

De droom van iedere chauffeur - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe CF en XF bouwen voort op het uitstekende comfortniveau waarom DAF trucks wereldwijd bekend staan. Ze bieden de meeste binnenruimte. De beste en grootste bedden en een geheel nieuwe aantrekkelijke sfeer en uitstraling. De nieuwe CF en XF: het beste wat een chauffeur zich kan wensen!

Comfortabele klimaatregeling

comfortabele klimaatregeling - De Nieuwe DAF Cf en XFHet volledig nieuwe klimaatregelsysteem blinkt uit in comfort en gebruiksgemak. Het omvat one-touch ontwasemen. Standventilatie. Standverwarming met timer, restwarmte en automatische recirculatie.
En kan worden bediend met het bedieningspaneel in de achterwand.
Altijd optimaal comfort voor de chauffeur. En is dit nieuwe klimaatsysteem extreem energiezuinig, wat bijdraagt aan de lage totale operationele kosten.

nog betere informatie voor chauffeur - De nieuwe DAF CF en XF

Nog betere informatie voor de chauffeur

We hebben de informatie voor de chauffeur nog verder uitgebreid om effectief actie ondernemen te vergemakkelijken. Het schitterende en duidelijke instrumentenpaneel heeft nu andere lettertypen en een nieuwe styling voor nog betere leesbaarheid. Het infopaneel voor de chauffeur biedt meer informatie voor meer comfort en efficiency. Om de chauffeursprestaties nog verder te verbeteren, werden de instellingen logischer ingedeeld. En bevat de Driver Performance Assistant (DPA) nog meer tips voor zuinig rijden.

Chauffeursvriendelijke interieurverlichting

Chauffeursvriendelijke interieurverlichting - De nieuwe DAF CF en XFWe hebben de interieurverlichting opnieuw ontworpen en nu voorzien van een innovatieve draaischakelaar. De bedieningsknop bevindt zich in het midden van het dashboard en is daar door altijd binnen handbereik. De chauffeur kan kiezen uit verschillende standen voor de uiteenlopende rij- en rustcondities en beschikt over een dimfunctie. Voor meer gebruiksgemak is er een tuimelschakelaar op de achterwand aangebracht.

Door chauffeur te configureren schakelaars

Door-chauffeur-te-configureren-schakelaars

Dankzij de slimme voertuigelektronica. Kan de positie van de individuele schakelaars aan de voorkeur van de chauffeur worden aangepast.
Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en een hogere voertuigefficiency. Dankzij deze schakelaars kunnen dealers en opbouwers eenvoudig nieuwe functies toevoegen zonder extra bedieningspanelen te hoeven installeren.

Toonaangevend interieur

Toonaangevend interieur - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe smaakvolle en warme zandkleuren waarin dashboard, stoelen, gordijnen, matrassen en zij- en achterwanden zijn uitgevoerd. Verlenen het interieur een geweldige sfeer waari n elke chauffeur zich thuis voelt. De nieuwe Exclusieve lijn vormt het toppunt van luxe en comfort. Deze onderscheidt zich met een cognackleurig dashboard en portierpanelen, en stijlvolle aluminiumkleurige uitstroomopeningen. Deze werk- en woonplek is zeker 5 sterren waard.

Stel zelf uw DAF samen met de DAF truck configuratorStel zelf uw perfecte DAF samen!

Ontdek de DAF truck configurator

Meer details van de nieuwe DAF CF en XF aandrijflijn

De toppositie innemen op het gebied van brandstofefficiency is het resultaat van een perfect geïntegreerde aandrijflijn. Samengesteld uit motoren, transmissies en achterassen die elk stuk voor stuk technische hoogstandjes zijn.

Excellente aandrijflijnPACCAR MX 11 en. MX 13 exellente aandrijflijn - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe DAF CF en DAF XF worden aangedreven door de multi-torque PACCAR MX-11 en MX-13 motoren in nieuwe vermogensversies. Dankzij de vele innovaties leveren deze motoren nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement.

Innovatieve motortechniek

Het lage brandstofverbruik is te danken aan pompen met een variabele opbrengst voor motorolie, stuurbekrachtigingsvloeistof en koelvloeistof. En aan gewijzigde zuigerveren en zuigermantels voor minder wrijving. Voor een optimaal rendement hebben we een nieuwe turbocompressor en verbrandingssysteem ontwikkeld.

Uitgebreide Eco Mode

De nieuwe CF en XF zijn uitgerust met een uitgebreide set opties voor de Eco Mode. De Eco Mode staat garant voor een balans tussen motorprestaties en een laag brandstofverbruik. Wanneer brandstofefficiency prioriteit heeft is de Eco Mode de beste optie met schakelen bij lagere toerentallen als mogelijkheid.

Lagere onderhoudskosten met de nieuwe DAF CF en XF

Reparatie- en onderhoudskosten kunnen flink op uw winstcijfers drukken. Daar  toe hebben we innovaties toegepast om slijtage tot het minimum te beperken. De koppelingsbediening bevindt zich nu in het koppelingshuis zelf, zo dat het beschermd is tegen schade door water en vuil. De dynamo is elektronisch geregeld om het laden van de accu’s te optimaliseren. Samen zorgen deze verbeteringen voor meer duurzaamheid, betrouwbaarheid en meer winstgevendheid.

Hoogwaardige transmissies

DAF TraXon- automated-gearbox hoogwaardige. transmissies - De nieuwe DAF CF en XF

De nieuwe DAF CF en DAF XF zijn voorzien van de nieuwste generatie TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken (met 12 en 16 versnellingen). Minder wrijvingsverliezen. Nog sneller opschakelen en uitgebreid gebruik van EcoRoll. Dragen bij aan het ongekend lage brandstofverbruik. En dankzij de stille en soepele werking en de nauwkeurige bediening van de koppeling ervaart de chauffeur een ongeëvenaard gebruiksgemak. De TraXon geautomatiseerde transmissies maken hogere reducties in de laagste versnellingen mogelijk. Waar door nog snellere aandrijflijnen konden worden gerealiseerd.

Hoog efficiënte achterassenDAF hoog efficiente achterassen - De nieuwe DAF CF en XF

In aanvulling op deze nieuwe motoren en versnellingsbakken hebben we hoog efficiënte achterassen met wrijvingsarme naaf constructies ontwikkeld. Dankzij de snellere overbrengingsverhoudingen, beginnend bij 2,05. Kon het motortoerental worden verlaagd voor optimale brandstofefficiency. Ter beperking van wrijvingsverliezen hebben we de differentiëlen voorzien van geslepen tandwielsets. En de achterassen van nieuwe lagers, afdichtingen en wrijvingsarme olie.

Chassis

De ideale basis voor elke opbouw

Het doordachte chassis is van topklasse. Het is sterk en licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. En heeft het ruimtebesparende mogelijkheden die opbouwers zullen verrassen.

De ideale basis voor elke opbouw

Sterk, licht en superieure rijeigenschappen

Het doordachte chassis is van topklasse. Het is sterk en licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. De robuuste, lichtere achteras is bij de trekkers en enkele bakwagenmodellen opgehangen met een Stabilink-constructie.

 • Het lage gewicht draagt bij aan een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen, voor een hogere transportefficiency.
 • De Stabilink-achterasophanging staat garant voor rolstabiliteit, een hoger laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen.

Maximale flexibiliteit

Wat betreft chassisconfiguraties bieden de nieuwe CF en XF ongeëvenaarde flexibiliteit. De locatie van de componenten kan aan uw specifieke eisen worden aangepast voor optimale efficiency. Er is volop ruimte voor het bevestigen van pompsystemen, steunpoten of grote brandstoftanks.

 • Dankzij de slimme indeling van chassiscomponenten kunnen trekkers worden voorzien van groot volume brandstoftanks met een inhoud tot maar liefst 1500 liter.
 • De mogelijkheden voor het variëren van de chassiscomponenten zijn vrijwel onbegrensd en bieden ongeëvenaarde flexibiliteit.

Opbouwvriendelijk

De nieuwe DAF CF euro 6 de perfecte basis om op te bouwen

De nieuwe CF en XF bieden een uitgebreide Body Attachment Module (BAM). Die volop mogelijkheden biedt voor het opbouwen van maatwerkcarrosserieën. Er zijn specifieke modules beschikbaar voor gesloten opbouwen en het monteren van een kraan. Bakwagens beschikken standaard over een gatenpatroon aan de achterzijde voor het eenvoudig plaatsen van dwarsprofielen en laadkleppen.

 • Het uitgebreide Body Attachment Program bekort de opbouwtijd.
 • Een volledig vlak chassis waarvan de componenten aan de binnenzijde zijn gemonteerd, draagt in grote mate bij aan de ‘opbouwvriendelijkheid’.

Ultra-compacte EAS-eenheid

Voor de nieuwe CF en XF hebben we een volledig nieuw en ultra-compact emissienabehandelingssysteem ontwikkeld. Meer vrije ruimte op het chassis is hiervan een bijkomend voordeel. Voor speciale toepassingen hoeven de DeNOx-installatie en het dieselpartikelfilter niet van elkaar gescheiden te worden. Dat draagt bij aan optimale efficiency.

 • De ultra-compacte EAS eenheid zorgt voor meer vrije ruimte op het chassis
 • Het is 50 kilo lichter, wat zich direct vertaalt in extra laadvermogen.

ECAS-luchtvering

De elektronisch geregelde luchtvering (ECAS) is volledig vernieuwd voor uitstekende betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit. Nieuwe functies zijn drukverhoudingsregeling, bediening van 2e hefbare as en drukregeling van de hefbalgen. De functies ECAS tijdelijk uitschakelen en ECAS op aanslagblok stabiliseren de as wanneer kranen en haakarmen worden gebruikt. Een innovatieve en gebruiksvriendelijke afstandsbediening met verlichte knoppen is aangesloten op de stoel.

 • Nieuwe ECAS-opties zorgen voor een veiligere werkomgeving bij het laden en lossen
 • Chauffeurs kunnen onder alle omstandigheden alles nauwkeurig bedienen met de handige afstandsbediening

Met BSF maakt u uw droom waar op de weg!

De-New-DAF-CF-brochurede-New-DAF-XF-brochure
Download de nieuwe DAF CF brochureDownload de nieuwe DAF XF brochure

Lees hier meer over de nieuwe DAF LF

Wij komen ook graag bij u langs!

Want geen truck is hetzelfde, en wat voor het ene type geldt, kan bij een ander zomaar weer anders zijn. Waar door het interessant kan zijn om u te laten adviseren. Om zo het maximale uit uw truck te halen. Waar moet u rekening mee houden? En wat zijn mogelijke scenario’s?

Toepassen van maatwerk

DAF CF 530

Graag geven wij u persoonlijk het juiste advies op maat. Samen komen we er altijd uit om voor u de juiste transportoplossing te realiseren! Bel gerust vrijblijvend onze vestiging in Leeuwarden 058 288 0288 voor een afspraak met Heine de Vries.

Een vrijblijvende offerte

Van een voertuig naar uw wens, en op maat gemaakt!

Wilt u graag meteen een vrijblijvende offerte aanvragen van een voertuig naar uw wens? Vul dan onderstaande offerte aanvraag in met een voertuig van uw keuze. En wij gaan snel voor u aan de slag!

Offerte aanvraag voertuig

Ik ga akkoord en geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

Gerelateerde artikelen