De nieuwe XF XG XG+ international Truck of The Year 2022!

Maak kennis met de nieuwe DAF XF, XG, XG+

DAF start met een nieuwe serie trucks de nieuwe XF XG en XG+

De nieuwe standaard in kwaliteit, efficiëntie, veiligheid en luxe

DAF zet de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF XG en XG+ 2022 bieden de hoogste kwaliteit. Een 10% hogere brandstofefficiency, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Maak kennis met de nieuwe XF XG XG+ 2022!

DAF is de eerste fabrikant die een reeks trucks introduceert die inspeelt op de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Toonaangevende kwaliteit, efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort komen samen in de baanbrekende Nieuwe Generatie DAF.

Quality by Design

Het hoogstaande ontwerp van de cabines van de nieuwe DAF XF DAF XG en DAF XG+ trucks is even mooi als efficiënt. De verlenging van 160 mm aan de voorzijde maakt een toonaangevende aerodynamica en ook veiligheid mogelijk. Met de XG en XG+ creëert DAF een nieuw premium marktsegment. De cabines bieden ook nog eens 330 mm extra lengte aan de achterzijde van de cabine. Resulterend in ongeëvenaarde ruimte en comfort voor de chauffeur.

Cabinestructuur is van lichtgewicht en hoogwaardig staal

Voor de nieuwe DAF trucks worden alleen de beste materialen gebruikt. De cabinestructuur is opgetrokken uit lichtgewicht en hoogwaardig staal. En in het interieur wordt veelvuldig gebruik gemaakt van leer en eersteklas, zacht aanvoelende materialen. De gehele truck is ook voorzien van zeer energiezuinige LED verlichting. Inclusief de kenmerkende koplampen voor dim- en grootlicht en de geïntegreerde dagrijverlichting die de nieuwe generatie DAF onder alle omstandigheden herkenbaar maakt.

De nieuwe generatie DAF is ontworpen met gebruikmaking van de Six Sigma kwaliteitsmethodiek. Daarnaast hebben de voertuigen meer dan 20 miljoen kilometer aan functionele en praktijktests ondergaan om maximale levensduur en betrouwbaarheid zeker te stellen. En levensduur- en praktijktests om ervoor te zorgen dat de nieuwe trucks voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van DAF.

Geoptimaliseerde efficiëntie

efficiëntie van de toekomst

Met de nieuwe XF, XG XG+ 2022 realiseert DAF een tot 10% lager brandstofverbruik en een gelijke vermindering van de CO2-uitstoot. Deze indrukwekkende verbetering is gerealiseerd door onder andere gebruik te maken van computersimulaties van de luchtstromen. Zo is ook een cabine ontstaan met de optimale aerodynamische vorm. Verantwoordelijk daarvoor zijn de zijpanelen die onder een hoek staan, de optimale radii, de rondingen in de voorruit, de afdichtingen die overal gebruikt worden en digitale camera’s in de plaats van spiegels. Ook een perfecte luchtstroom door zowel de motorruimte als onder de cabine speelt hierbij een belangrijke rol.

Ongekende voertuigefficiency

Nieuwe PACCAR MX-11 en MX-13 motoren

De ongekende voertuigefficiency wordt verder ook gerealiseerd door de introductie van nieuwe PACCAR MX-11 en MX-13 motoren, slimme uitlaatgasnabehandelingssystemen, lage voertuiggewichten, een standaard TraXon geautomatiseerde transmissie en geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen. Het geavanceerde DAF Connect fleetmanagementsysteem zorgt voor tijdbesparende, over-the-air software-updates. Onderhoudsintervallen zijn verlengd naar 200.000 kilometer of eenmaal per jaar; een primeur in de truckindustie.

Nog meer veiligheid

Superieure veiligheid de nieuwe generatie DAF XF XG XG+

Voor een onovertroffen direct zicht, wordt het ontwerp van de nieuwe cabine gekenmerkt door een grote voorruit en grote portierruiten met zeer lage portierlijnen. Optioneel is een ruit in het portier aan bijrijderszijde beschikbaar. Die in combinatie met de neerklapbare bijrijdersstoel, vrij zicht biedt op eventuele voetgangers en fietsers die zich naast de vrachtwagen bevinden.

Nieuw is het DAF Digital Camera system

Ook nieuw is het DAF Digital Camera system, dat de hoofd- en breedzichtspiegels kan vervangen. De DAF Corner View biedt maximaal zicht op het gebied rondom de voorste raamstijl aan bijrijderszijde. Verder is ook de volledige verlichting van de voertuigen volledig uitgevoerd in LED, wat bijdraagt aan een optimaal zicht en een optimale zichtbaarheid.

‘Handen aan het stuur, ogen op de weg’

DAF’s filosofie ‘Handen aan het stuur, ogen op de weg’ resulteert in een onovertroffen ergonomie. Alle aan het rijden gerelateerde functies worden vanaf het stuurwiel en de stuurkolom bediend. Secundaire rijfuncties worden bediend met fysieke schakelaars die logisch en binnen handbereik op het dashboard zijn geplaatst.

Luxe en comfort voor de chauffeur

Met de Nieuwe DAF XF XG XG+ 2021 introduceert DAF de nieuwe standaard in chauffeurscomfort. Rijpositie, binnenruimte, slaapcomfort en de afwerking – alles is van topklasse.

Ongeëvenaard interieur

Chauffeurs zullen onder de indruk zijn van de ruimte in de cabine. Met een volume van 12,5 m3 is de DAF XG+ zelfs 14% groter dan de benchmark vandaag-de-dag: de huidige DAF XF Super Space Cab. De nieuwe cabine biedt ongekende verstelmogelijkheden voor stoelen en stuurkolom. Daarnaast kunnen zowel de stoel van de chauffeur als de bijrijder gedraaid worden om te relaxen.

Het prachtige interieur heeft een dashboard dat een echte ‘eye-catcher’ is. Het volledig digitale instrumentenpaneel kan door de chauffeur naar eigen voorkeuren worden aangepast. Met het tweede ‘touch screen’ display (optie) kunnen DAF Navigatie en Infotainment Systeem worden bediend.

De nieuwe bedden hebben in alle uitvoeringen een lengte van 2.220 mm en zijn in de XG en XG+ over de gehele lengte maar liefst 800 mm breed

DAF levert al sinds jaar en dag de beste bedden in de industrie. En op die reputatie wordt ook verder uitgebouwd. De nieuwe bedden hebben in alle uitvoeringen een lengte van 2.220 mm en zijn in de XG en XG+ over de gehele lengte maar liefst 800 mm breed. Daarnaast is een DAF Relax Bed met separate topper beschikbaar, dat mechanisch of zelfs volledig elektrisch verstelbaar is en een optimale ondersteuning biedt aan hoofd, rug en benen.

De ultieme droom van elke chauffeur

De eersteklas LED sfeerverlichting is instelbaar in helderheid en kleur. Een volledig geïntegreerde standairco is als optie leverbaar op de XG+ voor automatische koeling of verwarming van het interieur, ook wanneer de motor niet draait.
Het eersteklas rijgedrag draagt aanzienlijk bij aan het uitstekende comfort. Hiertoe is het voorste deel van het chassis nieuw ontworpen, evenals als de cabine- en de achterasophanging. Dit alles maakt van de Nieuwe Generatie DAF de ultieme droom van elke chauffeur.

Laag brandstofverbruik

De state-of-the-art PACCAR MX-11 and MX-13 dieselmotoren van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zorgen voor een ongekend laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. De nieuwe voertuigen zijn geschikt voor de laatste generaties biobrandstoffen, alsook hernieuwbare e-fuels om de CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen. Bovendien is het platform van de Nieuwe Generatie DAF klaar voor toekomstige ‘zero emissions’ aandrijflijnen.

Nieuwe XF 2022

De nieuwe norm

Cabine lengte 2.360 mm
Stahoogte 1.900 – 2.075 mm
Cabine volume 9,73 m³

De nieuwe generatie XF bepaalt duidelijk de nieuwe norm voor lange afstand en internationaal transport. Met uitmuntende aerodynamica, een onverslaanbaar efficiënt brandstofverbruik en de laagste CO 2 emissies. Het verhoogt de standaard in veiligheid met o.a. de toonaangevende ruit in de deur voor zicht op de stoep. En de onderhoudskosten worden aanzienlijk lager door slechts een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Nieuwe XG 2022

Een klasse apart

Cabine lengte 2.690 mm
Stahoogte 2.025 – 2.075 mm
Cabine volume 11,85 m³

De nieuwe generatie XG zorgt voor een nieuw top -segment in de markt: het is de allereerste truck die gebruik maakt van de nieuwe EU regels over maten en afmetingen. De verlengde cabine zorgt voor ongeëvenaarde ruimte en een superieur comfort. Ideaal voor lange ritten. En de XG heeft ook het beste brandstofverbruik in de markt, alles dankzij een optimaal aerodynamisch ontwerp en een uiterst efficiënte aandrijflijn

Nieuwe XG+2022

Het Nieuwe vlaggenschip

Cabine lengte 2.690 mm
Stahoogte 2.145 – 2.195 mm
Cabine volume 12,50

De nieuwe generatie XG + is het vlaggenschip van DAF. Het absolute hoogtepunt van comfort en luxe in de transportwereld. Het brengt ruimtelijkheid naar een nieuw niveau, levert een nog niet eerder bereikte stahoogte. En het komt met de beste opties voor extra comfort, styling en multimedia. De XG+ bepaalt de nieuwe standaard voor veiligheid voor chauffeurs en andere weggebruikers en overklast iedere truck in de markt.

Start de toekomst met de nieuwe generatie DAF - Bedrijfswagen Service Friesland vertelt u graag alles over de nieuwe DAF XF, XG en XG+

Download de brochure van de nieuwe generatie DAF Xf XG XG+ 2022

Maak kennis met de nieuwe DAF XF, DAF XG of DAF XG+ 2022

Bedrijfswagen Service Friesland vertelt u graag alles over de nieuwe DAF XF, DAF XG en DAF XG+. Wij doen graag een aanbieding naar uw wensen, bel Heine de Vries voor een afspraak!

Nieuwe generatie DAF XF XG XG+-

Of vul vrijblijvend onderstaand offerte formulier in. En wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Offerte aanvraag voertuig

Ik ga akkoord en geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring