Inbouw On Board Unit (OBU)

Alle vrachtwagens welke een gewicht hebben van 3,5 ton en meer moeten een werkende On Board Unit hebben in België. De On Board Unit installatie is enkel vereist met een maximum toegelaten massa (MTM) van 3,5 ton en meer. Deze tol wordt geheven op autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen. Waarbij de on board unit aan moet staan op de Belgische wegen. Bedrijfswagen Service Friesland is een erkend VDO inbouwpartner voor inbouw van een On Board Unit OBU Satellic.

Hoe werkt een On Board Unit?

Bedrijfswagen Service Friesland inbouw on board unit obu - Wij adviseren een vaste on board unit installatieDoor de On Board Unit aan de voorruit te bevestigen en hem aan te zetten. Wordt automatisch de geografische lengte, breedte en positie van uw voertuig worden gedetecteerd. Hierna worden de gegevens gematcht met een digitale kaart die in de On Board Unit is opgeslagen. Zo wordt elke reis op Belgische wegen op de OBU geregistreerd.

Deze gegevens definiëren de exact gereden routes. En de tol welke betaald moet worden, berekend kan worden. De On Board Unit werkt autonoom zolang het lichtje op groen staat. Hiernaast moet de On Board Unit aangezet worden voor u België binnenrijd.

Vaste On Board Unit installatie

Wij adviseren een vaste On Board Unit installatie boven een plug in de sigarettenaansteker. De vaste On Board Unit installatie automatisch in- en uitgeschakeld word. Waarbij er minder draden lopen in de cabine met betrekking tot de veiligheid. En is de stroomverbinding betrouwbaarder.

Bestelling van de On Board Unit (OBU)

  • U bestelt zelf uw OBU unit(s) via de website van Satellic (na registratie)
  • De On Board Unit wordt geleverd met een stroom kabel. Deze stroomkabel is nodig om in te pluggen in uw sigarettenaansteker
  • Voor een vaste montage van de OBU kunt u telefonisch contact opnemen met Leeuwarden of Bolsward

Tarieven en tolwegen

De drie gewestregeringen hebben de tarieven en het wegennet bekend gemaakt voor de Viapass kilometerheffing.Bedrijfswagen Service Friesland VDO inbouwpartner OBU On Board Unit

Afspraak voor inbouw on board unit OBU

Bedrijfswagen Service Friesland is een erkend VDO inbouwpartner voor inbouw On Board Unit (OBU) Satellic.Wij installeren de on board unit voor u inclusief montagekit!

Een afspraak voor het inbouwen van uw On Board Unit. Of voor vragen over de OBU, kunt u contact opnemen met Bedrijfswagen Service Friesland Leeuwarden 058 288 0288 of Bolsward 0515 57 22 00