Inbouw On Board Unit (OBU)

Kilometerheffing vrachtwagens in België vanaf 1 april 2016

Vanaf 1 april 2016 moeten alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton een werkende On Board Unit (OBU) hebben in België. De OBU is enkel vereist als het motorvoertuig een maximum toegelaten massa (MTM) heeft van meer dan 3,5 ton.

Deze tol wordt geheven op autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen. De on board unit moet aanstaan zodra u op een Belgische weg rijdt.

Hoe werkt een On Board Unit?

OBU On Board UnitDoor de on board uni aan de voorruit te bevestigen en hem aan te zetten, wordt automatisch de geografische lengte en breedte van de positie van uw voertuig gedetecteerd met behulp van satellieten. De gegevens worden gematcht met een digitale kaart die in de on board unit is opgeslagen. Zo wordt elke reis op Belgische wegen op de OBU geregistreerd.

Deze gegevens definiëren de exact gereden routes zodat de te betalen tol berekend kan worden. De on board uni werkt autonoom zolang het lichtje op groen staat. De on board unit moet aangezet worden voor u België binnenrijdt en telkens wanneer u op Belgische wegen rijdt.

Vaste On Board Unit installatie

Wij adviseren een vaste on board unit installatie boven een plug, in de sigarettenaansteker. Waarom? Bij een vaste installatie wordt de on board uniit automatisch in- en uitgeschakeld, er lopen minder draden in cabine m.b.t. de veiligheid en de stroomverbinding is betrouwbaarder.

Bestelling van de On Board Unit (OBU)

  • U bestelt zelf uw OBU unit(s) via de website van Satellic (na registratie)
  • De on board unit wordt geleverd met een stroom kabel in te pluggen in uw sigarettenaansteker
  • Voor een vaste montage van de OBU kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen Leeuwarden of Bolsward

Tarieven en tolwegen

De drie gewestregeringen hebben de tarieven en het wegennet bekend gemaakt voor de Viapass kilometerheffing die op 1 april 2016 van kracht wordt.Tolheffing vrachtwagen België - Bedrijfswagen Service Friesland VDO inbouwpartner VDO inbouwpartner

Afspraak maken

Bedrijfswagen Service Friesland is een erkend VDO inbouwpartner voor ON Board Unit (OBU) Satellic. Wij installeren de on board unit voor u inclusief montagekit!

Voor een afspraak voor het inbouwen van uw On Board Unit, of vragen over de OBU kunt u contact opnemen met Bedrijfswagen Service Friesland Leeuwarden of Bolsward.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren