Inbouw On Board Unit (OBU)

Alle vrachtwagens welke een gewicht hebben van 3,5 ton en meer moeten een werkende On Board Unit hebben in België. De On Board Unit installatie is enkel vereist met een maximum toegelaten massa (MTM) van 3,5 ton en meer. Deze tol wordt geheven op autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen. Daarnaast moet de on board unit aan staan op de Belgische wegen. Bedrijfswagen Service Friesland is een erkend VDO inbouwpartner voor inbouw van een On Board Unit OBU Satellic.

Hoe werkt een On Board Unit?

OBU On Board Unit

Door de On Board Unit aan de voorruit te bevestigen en hem aan te zetten. Wordt automatisch de geografische lengte, breedte en positie van uw voertuig gedetecteerd. Hierna worden de gegevens gematcht met een digitale kaart die in de On Board Unit is opgeslagen. Op deze manier wordt elke reis op Belgische wegen op de OBU geregistreerd.

Deze gegevens definiëren de exact gereden routes. En de tol welke betaald moet worden, berekend kan worden. De On Board Unit werkt autonoom zolang het lichtje op groen staat. Daarnaast moet de On Board Unit aangezet worden voor u België binnenrijd.

Vaste On Board Unit installatie

Wij adviseren een vaste On Board Unit installatie boven een plug in de sigarettenaansteker. De vaste On Board Unit installatie zal dan automatisch in- en uitgeschakeld worden. Daarnaast zullen er minder draden lopen in de cabine dit met betrekking tot de veiligheid. Hiernaast is de stroomverbinding ook betrouwbaarder.

Waar kan de On Board Unit (OBU) besteld worden door u

  • U bestelt zelf uw OBU unit(s) via de website van Satellic (na registratie)
  • De On Board Unit wordt geleverd met een stroom kabel. Deze stroomkabel is nodig om in te pluggen in uw sigarettenaansteker
  • Voor een vaste montage van de OBU kunt u telefonisch contact opnemen met Leeuwarden of Bolsward
Bedrijfswagen Service Friesland VDO inbouwpartner VDO inbouwpartner

Tarieven en tolwegen

De drie gewestregeringen hebben de tarieven en het wegennet bekend gemaakt voor de Viapass kilometerheffing.

Afspraak voor inbouw on board unit OBU

Voor het inbouwen van uw On Board Unit kunt u een afspraak maken in 1 van onze vestigingen Leeuwarden 058 288 0288 of Bolsward 0515 57 22 00 En voor vragen of een afspraak maken kunt u ook onderstaand contactformulier invullen. Graag tot ziens in één van de vestigingen van Bedrijfswagen Service Friesland!

Contactformulier

Ik ga akkoord en geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

Gerelateerde artikelen