Inbouw On Board Unit (OBU)

Alle vrachtwagens welke een gewicht hebben van 3,5 ton en meer moeten een werkende On Board Unit hebben in België. De OBU is enkel vereist met een maximum toegelaten massa (MTM) van 3,5 ton en meer. Deze tol wordt geheven op autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen. Waarbij de on board unit aan moet staan op de Belgische wegen. Bedrijfswagen Service Friesland is een erkend VDO inbouwpartner voor inbouw on board unit OBU Satellic.

Hoe werkt een On Board Unit?

Bedrijfswagen Service Friesland inbouw on board unit obuDoor de on board unit aan de voorruit te bevestigen en hem aan te zetten. Wordt automatisch de geografische lengte en breedte van de positie van uw voertuig gedetecteerd met behulp van satellieten. De gegevens worden gematcht met een digitale kaart die in de on board unit is opgeslagen. Zo wordt elke reis op Belgische wegen op de OBU geregistreerd.

Deze gegevens definiëren de exact gereden routes. En de tol welke betaald moet worden, berekend kan worden. De on board unit werkt autonoom zolang het lichtje op groen staat. De on board unit moet aangezet worden voor u België binnenrijd.

Vaste On Board Unit installatie

Wij adviseren een vaste on board unit installatie boven een plug, in de sigarettenaansteker. Waarom wij dit adviseren is om het volgende. Bij een vaste installatie wordt de on board unit automatisch in- en uitgeschakeld. Waarbij er minder draden lopen in de cabine met betrekking tot de veiligheid. En is de stroomverbinding betrouwbaarder.

Bestelling van de On Board Unit (OBU)

  • U bestelt zelf uw OBU unit(s) via de website van Satellic (na registratie)
  • De on board unit wordt geleverd met een stroom kabel in te pluggen in uw sigarettenaansteker
  • Voor een vaste montage van de OBU kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen Leeuwarden of Bolsward

Tarieven en tolwegen

De drie gewestregeringen hebben de tarieven en het wegennet bekend gemaakt voor de Viapass kilometerheffing.Bedrijfswagen Service Friesland VDO inbouwpartner OBU On Board Unit

Afspraak voor inbouw on board unit OBU

Bedrijfswagen Service Friesland is een erkend VDO inbouwpartner voor inbouw On Board Unit (OBU) Satellic.Wij installeren de on board unit voor u inclusief montagekit!

Een afspraak voor het inbouwen van uw On Board Unit, of voor vragen over de OBU, kunt u contact opnemen met Bedrijfswagen Service Friesland Leeuwarden 058 288 0288 of Bolsward 0515 57 22 00