DAF XF FTG 480 6×2 voor Marten van der Veen Transport

Bedrijfswagen Service Friesland mocht van een DAF XF FTG 480 6×2 de sleutels overhandigen aan Marten van der Veen Transport in Garijp. Het betreft de XF FTG 480 6×2 Space Cab. Met een gegalvaniseerde stalen bumper, getint glas en elektrische ruitbediening. Hoofdspiegels en groothoekspiegels, welke elektrisch verwarmd zijn. En een onderhoudsvrije 4-punts mechanische cabineophanging met geïntegreerde schokdempers.

DAF XF FTG 480 6×2

De gehele cabine, van Fenders tot spiegels, tot en met de zonneklep zijn in de rode kleur gespoten, waarbij de deurgrepen verchroomd zijn. De kleurafwerking van het cabine interieur is Dark Sand. Waarnaast de decoratie van het cabine interieur in Piano Black.

Voor in de cabine is een lucht geveerde Super Air Chauffeursstoel met alcantara leder gekozen. Hierbij een hoge rugleuning en een verstelbare schoudersteun. Met een tweetraps stoelverwarming en actieve stoelventilatie. Het stuurwiel is zwart met een soft grip afwerking. De opbergruimte in de DAF XF 480 is zeer ruim, inclusief een opberglade en koel lade.

DAF-XF-FTG-480-MX-13-motor-12,9-liter

Hiernaast is de DAF XF FTG 480 6×2 uitgevoerd met een Automatische temperatuurregeling (ATC) en Airconditioning. Welke automatisch de cabinetemperatuur handhaaft die door de chauffeur is ingesteld. Hierbij bezit de XF een Standverwarming met restwarmtepomp, en heeft een bedieningspaneel met timer van 7 dagen. Voor de ontluchting heeft de XF een elektrisch bedienbaar glazen dakluik.

Communicatie en Rijmanagement

De communicatie en rijmanagement van de DAF XF 480 bestaat uit een Fleet Management Connector. Hierbij is gekozen voor een Truck Phone en een Handsfree telefoonkit met Simkaartsleuf, Bluetooth antenne en twee USB-oplaadpunten. Met deze meervoudige verbinding kunnen twee extra mobiele telefoons met het stuurwiel worden bediend.

Verder is de XF in het bezit van een Adaptive Cruise Controle (ACC) Inclusief FCW en AEBS. En een Driver Performance Assistent. Wat een interactief programma is welke de chauffeur ondersteunt bij het bereiken van de meest zuinige rijstijl. De DPA-informatie wordt weergegeven op het 5 TFT-kleurenscherm in het instrumentenpaneel.

Veiligheid en Beveiliging

Veiligheid en Beveiliging van de XF 480

De DAF XF 480 is goed uitgerust wat betreft de veiligheid en beveiliging. Zo bezit de XF een DAF Night Lock inclusief Noodhamer. Een Lane Departure Warning System welke ervoor staat om onbedoeld wisselen van rijstrook door vermoeidheid van de chauffeur of afleiding te voorkomen. Wanneer het slecht zicht is, kan het Lane Departure Warning System een effectief middel bij het rijden zijn. Hiernaast is bij de veiligheid gedacht aan een Electric Vehicle Stability Control-Systeem (VSC), welke bedoeld is voor de actieve rijveiligheid.

Aandrijving

De DAF XF 480 is uitgevoerd met een MX-13 motor, 12,9 liter. Met een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen. En met een achterasverhouding van 2,38. Hiernaast is de XF uitgevoerd met ECO-brandstof, waarbij de toerental instellingen zijn gericht op optimaal brandstofverbruik. De brandstofzuinige instelling wordt zo automatisch geselecteerd.

Marten van der Veen Transport krijgt een prachtige uitgebreide DAF XF 480 in handen. Waarnaast het een waar visitekaartje is op het wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Marten van der Veen veel succes en veilige kilometers met de DAF XF FTG 480!

DAF XF FTG 480- 6x2 voor Marten van der Veen - afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland