DAF XF FT 460 voor Gebr. Vellinga Int. Handels- en Transportbedrijf

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van deze mooie DAF XF FT 460 Super Space Cab aan de Gebroeders Vellinga in Easterein (Litt).

DAF XF FT 460 Super Space Cab - Gebr. Vellinga - Bedrijfswagen Service Friesland

Gebroeders Vellinga al 150 jaar een begrip

Gebr.Vellinga

 


Gebroeders Vellinga
is een familiebedrijf, welke al 150 jaar in Fourage handelt en goederen transporteert. Het bedrijf is al sinds jaar en dag gevestigd in Easterein (Litt), en steeds van vader op zoon overgenomen. In 2002 is het bedrijf overgenomen door de jongere generatie, Pieter Vellinga en Jan Vellinga.

Gebroeders Vellinga is niet voor niets al 150 jaar een begrip in handel en internationaal transport. Het is een bedrijf met korte lijnen, waar de klant van op aan kan. Het is een breed bedrijf, waarbij men internationaal transport vervoerd met containerauto’s. Deze zijn zeer breed inzetbaar en worden gebruikt voor diverse transporten. Ook met handel in agrarisch ontroerend goed, grasbrok, hobbyvoeders, mengvoeders, ruwvoeders, strooisel en meststoffen, is Gebroeders Vellinga in de wijde omgeving bekend.

Aan het internationale transport wordt deze mooie DAF XF FT 460 Super Space Cab toegevoegd.

DAF XF FT 460 Super Space CabDAF XF FT 460 Super Space Cab voor Gebr. Vellinga - Bedrijfswagen Service Friesland

De DAF XF FT 460 Super Space Cab is uitgerust met een 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, en een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. Een gegalvaniseerde stalen bumper met halogeen koplampen,  en mistlampen van onbreekbaar Lexan.

De DAF XF heeft een imposante front, een karakteristieke zwarte grille en fraaie stijlelementen. De karakteristieke grille draagt in belangrijke mate bij aan een optimale koeling van de motor voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Comfort

De cabine van de XF met een leefruimte van 12,6 m3 en een stahoogte van 2,25 meter is ongeëvenaard.

De chauffeur heeft een Luxury air chauffeursstoel met tweetraps stoelverwarming, een stand verwarming, een automatische temperatuurregeling (ATC), en ruim 535 liter aan opbergruimten en een koellade van 42 liter. De cabine heeft grote zijruiten uit één stuk, en het unieke DAF Night Lock dat doeltreffend beschermd tegen inbraak en beroving.

Laadvermogen

Voor het langeafstandstransport zijn een hoog laadvermogen en ontspannen rijgenot bepalende factoren. De nieuwe XF biedt het allebei. Dankzij het nieuwe, lichte chassis en de nieuwe achteras is veel gewicht bespaard. Zonder concessies te doen aan stijfheid en duurzaamheid. De nieuwe asophanging en besturing dragen bij aan een hoog rijcomfort, net als de nieuwe cabineophanging. De nieuwe XF is een genot om mee te rijden.

De DAF XF heeft een krachtige en elegante uitstraling, en is gespoten in de mooie rode bedrijfskleur van de Gebroeders Vellinga. Een waar visitekaartje voor het internationale wegennet, waarbij het World Wide Web adres van het handels- & internationaal transportbedrijf mooi op de deuren tot uiting komt; www.gebrvellinga.nl

Bedrijfswagen Service Friesland wenst de gebroeders Vellinga en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

DAF XF FT 460 Super Space Cab voor Gebr. Vellinga