XF FT 450 Lootsma Tanktransport

Dit keer gingen we op weg naar Lootsma Tanktransport in Bolsward. En wanneer ik op de weg er naartoe even afdwaal met mijn gedachten. Denk ik met een glimlach terug toen we vier DAF CF trekkers mochten afleveren bij Lootsma Tanktransport. Vier DAF CF trekkers reden achter elkaar onder de tunnel door op weg naar Lootsma. Wat een mooi gezicht! De zon scheen toen ook, net als nu. Met het enige verschil dat we nu een mooie XF FT 450 4×2 met het ingebouwde nieuwe DAF Connect Fleet managementsysteem bij ons hebben om af te mogen leveren bij Oene, Sjaak en Hiele Lootsma, van Lootsma Tanktransport. Al jaren kennen wij elkaar, zij zijn echt oprechte DAF mensen.

XF FT 450

De Space Cab cabine is uitgevoerd met luchtvering. En is in de bedrijfskleuren van Lootsma Tanktransport gespoten. Het cabine interieur is afgewerkt in de kleur Dark Sand, en de decoratiekleur is Piano Black. De chauffeur mag plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel met voor hem een Soft-grip zwart stuurwiel. De XF FT 450 heeft een Automatische temperatuurregeling met Airco. En een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer. In het dak van de cabine is een Stand Airco gebouwd.

Communicatie en rijmanagement

DAF Connect

De XF FT 450 4×2 is voorzien van een Universele Fleet Management Connector met DAF Connect. Het DAF Connect Fleet Managementsysteem is bij Lootsma Tanktransport met hun grote wagenpark echt op zijn plaats. Dankzij dit intelligente en gebruiksvriendelijke platform houdt Lootsma Tanktransport grip op de logistieke processen en haalt Lootsma het beste uit zijn mensen en de voertuigen.

XF FT 450 Lootsma Tanktransport met het DAF Connect Fleet Managementsysteem

DAF Connect voorziet Lootsma Tanktransport van up-to-date informatie over hun chauffeurs, trucks en logistieke processen. Deze performance data helpt om de voertuigbeschikbaarheid te verhogen, de operationele kosten te verlagen en optimale logistieke efficiency te realiseren. Op basis van de informatie die DAF Connect geeft, kan het onderhoud nog beter worden afgestemd op uw specifieke wagenpark en bedrijfsvoering. Bedrijfswagen Service Friesland ondersteunt u proactief door op het juiste moment onderhoud en reparaties in te plannen en uit te voeren.

Hiernaast is voor de communicatie een Truck Phone en een 27MC incl. speaker ingebouwd. En voor de veiligheid en rijcomfort is een Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS en een Predictive Cruise Control toegepast. Met een Driver Performance Assistent.

Veiligheid en beveiliging

Lootsma Tanktransport zijn echte DAF mensen

Voor de beveiliging is een DAF Night Lock en een SCM-alarmsysteem ingebouwd. Hiernaast is voor de veiligheid de DAF XF FT 450 voorzien van een Lane Departure Warning System met Voertuigstabiliteitsregeling (VSC).

Aandrijflijn XF FT 450

De DAF XF FT 450 4×2 is uitgevoerd met een MX-11 motor en een Euro 6 uitlaatemissie. Met een automatisch schakelende Traxon versnellingsbak.

En wanneer wij dan de XF FT 450 4×2 trekker naar Lootsma Tanktransport rijden, is het altijd weer genieten. Genieten van een mooie DAF XF welke wij weer mogen afleveren, en het warme ontvangst van Lootsma Tanktransport. Welke een magnifieke truck mogen toevoegen aan hun wagenpark, en een visitekaartje is voor het Nationale wegennet.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Oene, Hiele en Sjaak en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

DAF XF FT 450 4x2 voor Lootsma Transport