DAF XF 530 Super Space Cab Berend Visser Transport

Nieuw in de vloot van Berend Visser Transport uit Drachten is een DAF XF 530 Super Space Cab. De DAF XF 530 waar Bedrijfswagen Service Friesland de sleutels van mocht overhandigen aan Berend Visser Transport. Het is de enige DAF tussen vier trucks van een bekend Zweeds merk. De nieuwe DAF is voorzien van zo ongeveer alle opties die het merk biedt en is dan ook zeer compleet uitgerust. Reden voor de aankoop van de DAF was de voorkeur van chauffeur Theunis Holwerda.

Theunis Holwerda

Goede herinneringen, waardoor het een DAF-truck moest zijn

Theunis afgezien van een kleine onderbreking tussendoor werkt al 15 jaar voor Berend Visser. Door omstandigheden kreeg hij tot nu toe nog nooit een nieuwe trekker. Deze keer was hij er wel aan toe en Theunis gaf aan dat hij het liefst een DAF zou willen rijden. , Ik heb daar goede herinneringen aan en ik vind het gewoon mooie trucks’’ aldus Theunis. Directeur Kornelis Visser van Berend Visser Transport ging mee met de voorkeur van Theunis. Kornelis: “Wij zijn een klein familiebedrijf en we luisteren heel goed naar onze chauffeurs.” Als hij een DAF wil dan zullen we dat proberen te realiseren. Nu wil het toeval dat Sales Manager Heine de Vries van DAF-trucks dealer Bedrijfswagen Service Friesland vroeger bij ons gewerkt heeft als chauffeur. De lijnen waren daardoor bijzonder kort en al snel waren we het erover eens.’’

DAF XF – De meest krachtige motor met 530 Pk

De DAF XF 530 Super Space Cab is voorzien van de meest krachtige motor met 530 pk met retarder, de ruimste cabine en alle leverbare opties. Zo is er een Stand Airco, een koelkast en een DAF Night Lock. Hiernaast is er gekozen voor het luxe dashboard. Het gedeelte rondom de klokken en de middenconsole zijn op wens zwart gespoten. Met zijn luxe lederen stoelen en dito stuurwiel komt Theunis niks tekort in zijn nieuwe DAF. Ook aan de buitenkant is veel aandacht besteed. Zo is er een fraaie onder spoiler gemonteerd. En is er een vrijwel vlakke led-lichtbak tegen de cabine geplaatst. Hierbij is er een verlengde zonneklep en is het chassis afgedekt met een aluminium tranenplaat. Extra verlichting en een set fraaie Alcoa wielen maken het plaatje af. De gehele opbouw van de trekker is uitgevoerd door Bedrijfswagen Service Friesland in Leeuwarden.

DAF XF 530 Super Space Cab

Moving Floor

Berend Visser Transport zet de vijf trekkers met Moving – floor oplegger in voor het vervoer van onder meer houtsnippers, biomassa en andere los gestorte lading. Toch behoort ook het transport van lading op pallets tot de mogelijkheden. Zo vervoert het bedrijf onder andere karton. Berend Visser Transport is actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De DAF XF 530 moet zijn plek verdienen in de Zweedse vloot maar toch is DAF geen onbekende bij Berend Visser Transport. “Onze opa, grondlegger van Visser Transport reed ook met DAF-trucks en mijn vader Berend is er zelfs in een nieuwe DAF-truck getrouwd.” Dat is nu precies 41 jaar gelden en dat was tot nu toe de laatste. Je kunt dan ook wel zeggen dat het weer tijd werd voor een DAF’’ aldus Kornelis Visser.

Bedrijfswagen Service Friesland is trots deze mooie DAF XF 530 Super Space Cab te mogen toevoegen aan het wagenpark van Berend Visser. Een XF 530 welke mag worden gezien op het Nationale en Internationale wegennet!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Berend Visser Transport en chauffeur Theunis Holwerda veel succes en veilige kilometers toe!

DAF XF 530 Super Space Cab voor Berend Visser Transport