XF 480 FAR 6×2 bakwagen voor Berg Transporten

DAF XF 480 FAR 6x2 bakwagen voor Berg Transport

In de vijf jaar dat Bedrijfswagen Service Friesland bestaat hebben we veel trucks afgeleverd. Ze blijven je allemaal bij, stuk voor stuk, want elke aflevering heeft zijn eigen verhaal. Toch was deze aflevering bijzonder te noemen. En voor diegene welke Durk Berg kennen, deze mensen snappen dit. Chef werkplaats Frederic Algra heeft een speciale relatie met Berg Transporten. Waardoor Frederic de sleutels overhandigde van de mooie DAF XF 480 FAR 6×2 low deck bakwagen aan Berg Transporten in Marrum.

Berg (senior) is kortgeleden 80 jaar geworden. Hij was tot zijn 80’e altijd rijdende in een DAF te vinden op het Europese wegennet. Niet alleen in Nederland maar echt door heel Europa. Nu op z’n 80’e heeft hij het stuur overgedragen aan de jongere generatie. De DAF CF 85 waar hij mee gestopt is, heeft 2 miljoen en 200.000 km gereden. Of zoals Berg zelf zegt “nooit een sleutel er op.” Familie, vrienden en kennissen waren uitgenodigd. Want er stopt niet vaak iemand op 80-jarige leeftijd met het rijden in een DAF CF 85. “Het was een bijzondere aflevering.” “En wanneer we terugreden naar de zaak, we allebei even moesten slikken “

XF 480 FAR 6×2 bakwagen

XF 480 FAR 6x2 bakwagen voor Berg Transport

De XF 480 FAR 6×2 bakwagen heeft een mechanische cabine-ophanging met een verstelbare dakspoiler voor de Space Cab. Daarnaast zijn op het cabine dak 2 lange luchthoorns gebouwd. De cabine is gespoten in de mooie rode metallic kleur en de Berg uitstraling. De opbouw is verzorgd door de Haan uit Hallum.

Cabine interieur

De kleurafwerking van het cabine-interieur is de warme kleur Dark Sand. Daarnaast is de decoratie van het cabine-interieur Piano Black. En de Portierbekleding is van Textiel. De chauffeur mag in de XF 480 plaats nemen in een Luxury Air chauffeursstoel. Daarnaast bezit de XF 480 FAR 6×2 bakwagen een Automatische Temperatuurregeling met Airco. En een Standverwarming met Restwarmtepomp en Timer. Het glazen dakluik is elektrisch te bedienen.

Communicatie en Rijmanagement

In de XF 480 FAR 6×2 bakwagen is een Fleet management Systeem Connector toegepast. Daarnaast is de XF in het bezit van een 27MC met een Truck Phone en een luxe luidsprekerssysteem met 6 luidsprekers. En een Driver Performance Assistent. Dit is een persoonlijke coach om de chauffeur optimaal te laten presteren.

Aandrijflijn

De aandrijflijn van de XF 480 FAR 6×2 bakwagen is een MX-13 motor, met een Euro 6 uitlaatemissie. Een geautomatiseerde TraXon versnellingsbak met 12 versnellingen met handmatige bediening Full versie.

We kunnen met een gerust hart zeggen dat we aan het wagenpark van Berg Transport een prachtige DAF XF 480 hebben toegevoegd.

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Berg Transport (Arjen & Nynke) en de chauffeur veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

DAF XF 480 FAR 6x2 voor Berg Transport