DAF trucks voor Steinfort Inspirerend Glas

Twee DAF XF Super Space Cab First Choice trucks

Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van twee First Choice DAF trucks voor Steinfort Inspirerend Glas in Franeker. De al om milieuvriendelijke gebruikte DAF XF trucks met zeer weinig kilometers zijn steeds populairder in de verkoop. Zo vielen deze twee ruime gebruikte DAF XF 480 Super Space Cab trucks het bedrijf Steinfort ook op. Waardoor de verkoop ook snel tot een deal kwam. Steinfort Inspirerend Glas uit Franeker produceert en bewerkt glas voor verschillende toepassingen. Voor de distributie van de glasproducten naar de eindgebruikers zet het bedrijf sinds kort deze twee DAF XF.480 Super Space Cab trekkers in. Steinfort Inspirerend Glas is een naam die de lading zeker dekt. Wie de website van het bedrijf opzoekt ziet de meest uiteenlopende fraaie toepassingen van glas. Zo wordt glas geprint, gelamineerd en gekleurd, en dat levert hele bijzondere producten op. De speciale glas creaties uit Franeker gaan de hele wereld over. Zo is bijvoorbeeld de gevel van het Jordan Schnitzer Museum of Art in Eugene, Oregon, volledig bekleed met gelamineerd glas van Steinfort. Het merendeel van de producten wordt echter in eigen land afgenomen, en daarvoor zet het bedrijf twee eigen vrachtwagencombinaties in.

Twee DAF XF First Choice trucks voor Steinfort Inspirerend Glas

DAF Trucks voor Steinfort snel inzetbaar

Bernhard Bruning en Jelle Bouma zijn de vaste chauffeurs op de twee DAF Trucks combinaties voor Steinfort, de planning en logistiek wordt aangestuurd door Gerda Okkinga. De twee vorige trucks waren al behoorlijk op leeftijd en het werd tijd voor nieuw materiaal. Alleen al de milieuzones waren aanleiding tot verjonging van de vloot, maar ook op het gebied van brandstofverbruik was er veel te halen ten opzichte van de beide kilometer miljonairs. Bernhard Bruning: ,,Mijn oog viel op deze jong gebruikte DAF First Choice trucks bij DAF Trucks dealer BSF in Leeuwarden. Super complete trucks, van de nieuwste generatie Euro-6 DAF Trucks en met de ruime Super Space Cab. De trucks bleken net twee ton op de teller te hebben, voor ons ideaal want met 100.000 kilometer per jaar kunnen wij hiermee de komende acht jaar vooruit!’’ De directie van Steinfort Glas was het eens met Bernhard en de deal was snel gemaakt.

Complete uitrusting

Twee DAF XF SSC First  Choice trucks voor Steinford Inspirerend Glas

De bestaande voertuigen werden ingeruild om plaats te maken voor de keurig in de huisstijl uitgevoerde DAF trucks voor Steinfort. De beide trekkers zijn erg compleet uitgerust. Zo zijn ze onder meer voorzien van de Skylights, zijfenders en spoilers, luchthoorns op het dak en zwaailampen. Ook in het interieur ontbreekt het de chauffeurs aan niks. Gerlof Reijneker is vooral enthousiast over het ACC systeem van de DAF: ,,Dat geeft zoveel rust aan boord. Anders zat je steeds met de plus- en min schakelaar je snelheid aan te passen aan je voorganger en dat gaat nu vanzelf’’.

Distributie door heel Nederland

De trucks worden ingezet voor distributie ritten door heel Nederland, meestal met gemiddeld tien losadressen. Daarbij komen de chauffeurs op de bouw, maar ook in de binnenstad bij renovatiewerken of op industrie terreinen. Om die reden zijn de DAF trucks voor Steinfort voorzien van twee- assige Krone opleggers met een gedwongen gestuurde as. Bijzonder is dat de opleggers voorzien zijn van speciale bokken waardoor er een tweede laadvloer ontstaat. Met de meeneemheftruck worden de pallets en de glasbokken van de zijkant gelost.

Op maat gemaakte prachtige DAF trucks visitekaartjes

De twee DAF XF Super Space Cab First Choice trucks passen perfect aan op de behoeften van Steinfort Inspirerend Glas. Twee op maat gemaakte prachtige visitekaartjes op het Nationale wegennet voor Steinford in Franeker!

Bedrijfswagen Service Friesland wenst Steinfort Inspirerend Glas en de twee chauffeurs veel succes en veilige kilometers toe!

Gerelateerde artikelen

Twee DAF XF 480 Super Space Cab First Choice trucks voor -Steinford Inspirerend Glas